Korkutan sözlerle ilan edildi! Türkiye sınırına geldiler

Anadolu Ajansına (AA) düşen son dakika haberine göre; Beşşar Esed rejimi ve Rusya'nın İdlib'e saldırıları sonucu son bir haftada yerinden edilen 25 bin sivil Türkiye sınırına yakın bölgelere kaçtı.

Korkutan sözlerle ilan edildi! Türkiye sınırına geldiler
Korkutan sözlerle ilan edildi! Türkiye sınırına geldiler
GİRİŞ 07.12.2019 14:06 GÜNCELLEME 09.12.2019 09:00
Bu Habere 47 Yorum Yapılmış

Anadolu Ajansında (AA) yer alan son dakika bilgisi Suriye'deki saldırıların boyutunu ortaya koydu.

 

25 BİN SİVİL TÜRKİYE SINIRINA KAÇTI

Yerel sivil toplum kuruluşlarından Suriye Müdahale Koordinatörlüğünün AA muhabirine verdiği bilgiye göre, bu ayın ilk haftasında, İdlib Gerginliği Azaltma Bölgesi'nde Esed rejimi askerleri, İran destekli yabancı terörist gruplar ve Rusya'nın saldırılarında 25 bin sivil yerlerinden edildi. Katliamdan kaçmak isteyen 25 bin sivil Türkiye sınırına yakın bölgelere geldi.

 

KORKUTAN SÖZLER: SAYI DAHA DA ARTACAK

Suriye Müdahale Koordinatörlüğü Müdürü Muhammed Hallaj, "Marrtinnuman, Serakib ve Eriha ilçeleri ve kırsalında yaklaşık 425 bin sivil yaşıyor. Eğer saldırılar aynı şiddette bu bölgelere de yayılırsa yerinden edilen sivil sayısı daha da artacaktır" dedi. Hallaj, rejim güçleri ve Rusya'nın, sivillerin geri dönüşlerini engellemek amacıyla hastane, okul, cami, sivil savunma merkezi ve evleri vurduğunu belirtti.

TERÖRDEN ARINDIRILAN BÖLGELERDEN KAÇIYORLAR

Rejim güçleri ve Rusya'nın devam eden saldırıları sonucu kaçan sivillerin büyük bir kısmı, Hatay'ın Reyhanlı ilçesi karşısındaki Suriye topraklarında yer alan Atme, Kah, Deyr Hassan ve Kefer Lusin gibi bölgelerdeki kamplar ile İdlib'de zeytin ağaçlarının bulunduğu alanlara, Türkiye'nin terörden arındırdığı Fırat Kalkanı ve Zeytin Dalı Harekatı bölgelerine sığınıyor.

SAYI BİR MİLYONU AŞTI

Türkiye ile Rusya arasında, 17 Eylül 2018'de imzalanan mutabakattan bu yana İdlib Gerginliği Azaltma Bölgesi'nde, rejim ve Rusya'nın saldırılarında 1300'den fazla sivil öldü. Saldırıların yoğun olduğu yerlerden, nispeten sakin yerlere ve özellikle Türkiye sınırı yakınına göç edenlerin sayısı ise son bir yılda 1 milyonu aştı.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 47
  • Hyr 4 yıl önce Şikayet Et
    Rusya Türkiye'nin müttefiği değil mi.
    Cevapla
  • halil 4 yıl önce Şikayet Et
    Suriye ic savasi baslamadan önce suriye ile türkiye cok iyi iliskiler icindeydi, davutoglu hükümetinin büyük hayalleri, bizide bu bataga soktu, hatirlarsaniz, ab ile mülteci konusundada hazirliksizdi, ilk önce 3 milyar dedik, sonra 6 milyar dedik, ve oltaya getirdiler bizi simdiye kadar 40 milyar harcadik. simdi kalkmis davutoglu ve yandaslari utanmadan ortalikta dolaniyorlar, simdi birde üniversite sorunu cikti, eski cumhurbaskanida utanmadan telefon ediyor tayyib erdogana, göz yum su ückagitcilara demek istiyor. bu kisiler türkiyeyi yönetmeye talipler. gülermisin aglarmisin.
    Cevapla
  • Analız 4 yıl önce Şikayet Et
    Bu adamlara sonsuz yetkıler verıldı sımdıde agızlarında kalan balın tadıyla yenı dumenler pesındeler sadece onlarmı bu nıyetlerı ortaya cıkarmalı yukselme hırsı ıste sorun bu..
    Cevapla
  • Misafir 4 yıl önce Şikayet Et
    Rabbim hainlere ve zalimlere fırsatlar vermesin; reisimizin ve cümle Müslümanların yar ve yardımcısı olsun inşallah..
    Cevapla
  • Rasim kayıkcı 4 yıl önce Şikayet Et
    Terörist İsraile hizmet ediyorlar. Esed Rusya AB ülkeleri. Müslüman da başına gelecekten habersiz onlara hizmet ediyor. Olanlarda ibret almadan
    Cevapla
  • Eren 4 yıl önce Şikayet Et
    Hepsi Türkiye’ye Akın Akın geliyorlar . Türkiye’ye giren Hergün 1 ile 2 bin mülteci ...
    Cevapla
  • birlikten kuvvet 4 yıl önce Şikayet Et
    derhal harekete geçilp suriye ile yüz yüze konuşup barış sağlanmalıdır bu hepimizin menfaatinedir ortak güç pkkypgyide dize getirir bölgede kötü emelleri olan düşmanlırıda kahredip mahveder madem herşeyi menfaat bakımından bakıyoruz bu en akıllıca olanıdır akıl sahiplerine sesleniyorum daha ne zamana kadar susacaksınız yahu insan düşününce ortaya çıkan menfaatler inanılmaz suriye hepten beri razı bari biz geri durmayalım
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Hamas’la ilgili en vahim iddiaydı! ‘Toplu tecavüz’ iftirasını İsrail de yalanladı
Muhittin Böcek'in tek kozu CHP seçmenini bile irite ediyor