Son Dakika: Yaşı ve yeni göreviyle herkesi şoke etti

Gelen son dakika haberine göre; Finlandiya'nın Ulaştırma Bakanı Sanna Marin, partisinin lideri olarak seçilerek 34 yaşında dünyanın en genç görev başındaki başbakanı ve Finlandiya'nın 3. kadın başbakanı oldu. Eğer Avusturya'nın eski Başbakanı Sebastian Kurz, ülkesindeki siyasi kriz sebebiyle istifa etmemiş olsaydı, "dünyanın en genç başbakanı" ünvanını koruyor olacaktı. Kurz, 1986 doğumlu ve şu anda 33 yaşında...

Son Dakika: Yaşı ve yeni göreviyle herkesi şoke etti
Son Dakika: Yaşı ve yeni göreviyle herkesi şoke etti
GİRİŞ 09.12.2019 10:22 GÜNCELLEME 09.12.2019 16:21
Bu Habere 11 Yorum Yapılmış

İngiliz The Guardian gazetesinde yer alan son dakika haberine göre, Finlandiya'nın Ulaştırma Bakanı Sanna Marin üyesi olduğu partinin yeni lideri seçildi ve başbakan ünvanına kavuştu. Partisi hükümetteki koalisyonun 5. en büyük partisi olan Marin, görev başına geçtiğinde dünyanın en genç başbakanı olmuş olacak.

 

Finlandiya'da Nisan seçiminde Sosyal Demokrat Parti hükümetteki koalisyonun en büyük partisi olarak seçildi.

BAŞBAKAN İSTİFA ETMİŞTİ

 

Başbakan Antti Rinne, Perşembe günü koalisyon hükümetinin kendisine yönelik güveni kaybettiğini açıklamasının ardından istifa etmişti.

İLK SÖZLERİ

Başbakan seçilen 34 yaşındaki Sanna Marin, "Hiçbir zaman yaşım ve cinsiyetim hakkında düşünmedim. Siyasete girme sebeplerimi ve seçmenin güvenini almış olmamı önemsiyorum" dedi.

KURZ'UN İSTİFASI MARİN'İ DÜNYA TARİHİNE GEÇİRDİ

Sanna Marin, şu anda dünyanın en genç lideri olan 35 yaşındaki Kuzey Kore lideri Kim Jong-un'dan bir yaş daha küçük. Yeni Zelanda Başbakanı Jacinda Ardern 39 yaşında, Ukrayna Başbakanı Oleksiy Honcharuk ise 35 yaşında. Eğer Avusturya'nın eski Başbakanı Sebastian Kurz, ülkesindeki siyasi kriz sebebiyle istifa etmemiş olsaydı, "dünyanın en genç başbakanı" ünvanını koruyor olacaktı. Kurz, 1986 doğumlu ve şu anda 33 yaşında...

GENÇ YAŞTA SİYASİ BAŞARILAR VE YÜRÜTTÜĞÜ ÇALIŞMALAR

16 Kasım 1985 doğumlu olan Sanna Marin, 27 yaşında Finlandiya'nın Pirkanmaa bölgesinin merkezi sayılan Tampere'nin Şehir Konseyi üyeliğine seçildi. 2015 yılından beri parlamento üyesi olan Marin, Ulaştırma Bakanlığı görevini de 6 Haziran'dan beri sürdürüyordu. Öte yandan yeni başbakan Marin'in çevre ve doğanın korunması, fosil yakıt kullanan araçların yasaklanması yönünde çalışmaları bulunuyor. Genç Başbakan Marin, Finlandiya'nın NATO üyeliği konusunda da sert muhalefet yürütüyordu.

Devlet televizyonu YLE, Marin'in bekâr bir anne tarafından büyütüldüğü ve aileden üniversiteye giden ilk kişi olduğu bilgisini verdi.

5 KADIN LİDER

5,5 milyon nüfuslu Finlandiya'daki sistem, koalisyonun büyük ortağına liderin istifası sonrası yeni bir lider seçme yetkisi veriyor ve seçilen parti lideri başbakanlık görevini de üstleniyor. Marin'in başbakan olarak göreve başlamasıyla birlikte Finlandiya'daki beş koalisyon ortağının tümünün liderleri kadın olacak.

KAYNAK: HABER7
YORUMLAR 11
  • pusula 4 yıl önce Şikayet Et
    genç beyinler yeni fikirler çok güzel bence. bizimkilerde 70 in altında yok.
    Cevapla
  • böyle 4 yıl önce Şikayet Et
    e finlandinyanın çoğu kadın zaten.
    Cevapla
  • Bolvadinoli03 4 yıl önce Şikayet Et
    Bu iki salatalik Türkiyeyi yönetse bir ay içinde yaslanirlar bir taraftan cahil kemal bir taraftan onlarca teröristlerle vs ama orada müslüman Türk düsmani olursan gül gibi yönetirsin
    Cevapla
  • mehmet 4 yıl önce Şikayet Et
    BEN TAM TERSİ DÜŞÜNÜYORUM BU GENÇLERİN BAŞARISI DEĞİL BÜYÜKLERİN BAŞARISIZLIĞI VE dirayetsizliği sonucu oluşan boşluklardan kaynaklanmakta, bu kadar tecrübesiz bir insan ancak sorunsuz bir ülkenin başına göstermelik gelebilir.
    Cevapla
  • Ugr Btn 4 yıl önce Şikayet Et
    Türk düşmanı olacaktır kesin
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Anadolu Alimler Birliğinden seçim açıklaması! İstanbul'a dikkat çekti
Emeklilere promosyon ödemesinde yeni gelişme! Anlaşma imzalandı! SGK 19 bankayı duyurdu