CNN International'den Christiane Amanpour'un sorularını yanıtlayan Cumhurbaşkanlığı Başdanışmanı Prof. Dr. Gülnur Aybet, YPG'nin NATO müttefikleri tarafından bir terör örgütü olarak tanınmamasına ilişkin olarak, "Yalnızca operasyonu yaptığımız bölgede kazdıkları 465 tüneli kapattık. Bunlar, Suriye'den ülkemize uzanan tüneller. Eğer söylediğiniz gibi onların (PKK/YPG) tek yaptıkları Suriye’de kendi işlerine bakmaksa, peki neden ülkemizin içine doğru tüneller kazıyorlar?" dedi.

Yorumlar 4 Yorum Var
  • Nafi 09.12.2019 15:30
    Geleceğin dışişleri bakanı
  • yunus 09.12.2019 13:59
    Ne yaparsak yapalım,kendimizi iyi anlatalım nafile;Batıda şöyle bir algı var Kürtler ve Ermeniler topraklarını tarihte Türkler tarafından zorbalıkla zapt edildi diye bakıyorlar bu algıyı kırmak mümkün değil bu yüzden biz kendi çıkarlarımıza bakalım bu saatten sonra onlarda oluşmuş ve tarihlerine kazınmış,halklarının beyinlerine işlemiş bu konuyu söküp atmak mümkün değildir. Ypg-pkk terörist askerimizi öldürüyor diyorsun adamlar sana sende onları öldürüyorsun deyip düz mantıkla bakıyorlar bu zihniyetteki insanlara,kendi inanmışlıklarına ne yapabiliriz!...
  • Cengaver 09.12.2019 13:50
    Reis bu kadını dış işler sözcüsü vs.. bir şey yapsın
  • Alli Osman 09.12.2019 13:36
    Bu bayan a helal olsun. Cok basarili ve kendini cok iyi ifade ediyor. Turkiye nin boyle insanlara ihtiyaci var. Bizim dis politikada en buyuk sorunumuz yeterince labi faliyeti yapamamiz. Bu alanda cok geri kaldik.