Faslı karikatüristten Fransa'ya tokat gibi cevap!

Faslı karikatürist Abdülgani Dehdüh'ün yayınladığı son karikatürü Fransa'nın Afrika sömürgeciliği hakkındaki tartışmaları yeniden başlattı.

Faslı karikatüristten Fransa'ya tokat gibi cevap!
Faslı karikatüristten Fransa'ya tokat gibi cevap!
GİRİŞ 12.12.2019 11:30 GÜNCELLEME 12.12.2019 11:32
Bu Habere 23 Yorum Yapılmış

Faslı karikatürist Abdülgani Dehdüh'ün yayınladığı karikatür sosyal medyada yankı buldu.

 

 

Karikatürde Fransa'nın Afrika kıtasını sömürmesini simgeleyen Dehdüh, Fransa'yı bir horoz, Afrika'yı ise bir arpa çuvalı olarak resmetti.

 

 

Fransa eski sömürgeleri üzerinde Afrika Finans Topluluğu (Communauté Financière Africaine) bölgesi çerçevesinde faaliyetlerini sürdürüyor. Bu yeni sömürge sistemi, Fransa'nın hammadde temini yönünde Afrika'ya duyduğu bağımlılığının bir sonucu.

Sömürgeci devletler, 20. yüzyılın ortalarında sömürgelerinden çekilirken arkalarında yeni yöntemler ve sistemler bırakarak bölgeleri kısıtlı bağımsız alanlara hapsettiler.

KAYNAK: HABER7 / DIŞ HABERLER SERVİSİ
YORUMLAR 23
  • cemali 4 yıl önce Şikayet Et
    fransiz ekmeği böyle başkalarından otlanıyorlar.
    Cevapla
  • Uruz bey 4 yıl önce Şikayet Et
    Harikulade bir karikatür. Bir karikatür gerçekleri ancak bu kadar güzel anlatır. Şimdi erken öten bu horozun başının gitme vakti.
    Cevapla
  • Şahan 4 yıl önce Şikayet Et
    Afrika nasıl kurtulur sömürüden, proje aşağılık kompleksinden ? Cok basit, kendilerine inanmaları sağlanması, Burda ki insanların sömürülen mazlumların Türkce konuşarak bilinçlenmesini sağlamalı, Türkiye olarak eğitim sağlık savunma konularında Afrikalı kardeşlerimizi bilgilendirmeliyiz.
    Cevapla
  • Türkiye 4 yıl önce Şikayet Et
    Biz bu oyunu bozarız.
    Cevapla
  • Abdullah 4 yıl önce Şikayet Et
    Birlesik Arap Emirliklerindeki abd köpeklerine ithaf olunur. Osmanliyi sömurgeci ilan bae bakanı Osmanlı koruması olmasaydı babasına tomy der çocuklarına vaftiz töreni yapardı. Osmanlı 500 y.y kuzey afrikayı avrupanın yam yam halklarına karşı korumuştur. Osmanlının çıktı tüm ülkelerin hiçbirinde ne sömürge ne asimilasyon ne de ermeni ahmaklarınin fransız doldurmasına gelerek söyledikleri soykırım yapmamışlardır. Soykırımı göremek istiyorsanız fransanin kuzey afrikada 30 yılda yaptıkları soykırımı araştırsınlar.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Başkan Erdoğan'dan sert tepki: Bu iftirayı atanları asla ve asla unutmayacağız
Güney Kore ile görülmemiş anlaşma! Altay Tankı detayı çok konuşulacak