Tüm dünya son dakika geçti: İstifa ediyor!

İngiltere'de yapılan erken genel seçimde Başbakan Boris Johnson liderliğindeki Muhafazakar Parti, resmen tek başına iktidara geldi. Başbakan Boris Johnson liderliğindeki Muhafazakar Parti, 364 sandayle kazanarak büyük bir farkla Avam Kamarası'nda çoğunluğu sağladı. İngiltere'de İşçi Partisi lideri Jeremy Corbyn, seçim hezimetinin ardından istifa edeceğini açıkladı.

Tüm dünya son dakika geçti: İstifa ediyor!
Tüm dünya son dakika geçti: İstifa ediyor!
GİRİŞ 13.12.2019 08:40 GÜNCELLEME 13.12.2019 10:12
Bu Habere 33 Yorum Yapılmış

Johnson, "Halk Muhafazakar Parti hükümetine güçlü bir yetki verdi, Brexit'i gerçekleştireceğiz" dedi. Johnson'ın en büyük rakibi konumundaki Jeremy Corbyn liderliğindeki İşçi Partisi ikinci oldu. İşçi Partisi, 2017'de kazandığı 262 sandalyeden 71'ini kaybederek tarihinin en kötü yenilgilerinden birini aldı. İşçi Partisi lideri Jeremy Corbyn, seçim hezimetinin ardından istifa edeceğini açıkladı. Bu sonuca göre Johnson, AB'yle vardığı Brexit anlaşmasını başka bir partinin desteğine gerek kalmadan 650 üyeli Avam Kamarasında geçirebilecek ve İngiltere, 31 Ocak 2020'de AB'den ayrılmış olacak.

İŞTE SANDALYE SAYILARI

İngiltere'de resmi sonuçlara göre seçimi Başbakan Boris Johnson'ın liderliğindeki Muhafazakar Parti kazandı. Partilerin 650 üyeli Avam Kamarası'nda şu ana kadar elde ettikleri sandalye sayıları şöyle:

Muhafazakar Parti 337 İşçi Partisi 196 İskoç Ulusal Partisi 46 Liberal Demokrat Parti 8 Kuzey İrlanda Demokratik Birlik Partisi 8 Diğer partiler 14 Diğer 38 seçim bölgesinde de sonuçların kısa süre içinde kesinleşmesi bekleniyor.

JOHNSON'DAN İLK AÇIKLAMA

İngiltere'deki erken genel seçimden zaferle çıkan Başbakan Boris Johnson, hükümetinin Brexit'i gerçekleştirmek için yeni ve güçlü bir yetki elde ettiğini söyledi. Seçim sonuçlarına ilişkin konuşan Johnson, "Bu aşamada, bu tek ulus Muhafazakar Parti hükümetine, sadece Brexit'in gerçekleştirilmesini sağlamak değil, aynı zamanda bu ülkeyi birleştirmek ve ilerletmek için de yeni ve güçlü bir yetki verildiği görünüyor." dedi.

SONUÇ KESİNLEŞTİ

İngiltere'de yapılan erken genel seçimde Başbakan Boris Johnson liderliğindeki Muhafazakar Partinin tek başına iktidara geleceği kesinlik kazandı. Oy verme işleminin saat 22.00 (TSİ 01.00) sona ermesini ardından başlayan oy sayım işlemi devam ediyor. Ancak yerel saatle yaklaşık 05.00'te (TSİ 08.00) Muhafazakar Parti'nin salt çoğunluk olan 326'yı geçtiği görüldü. Sayımın tamamlanmasının ardından bu sayının daha da artması bekleniyor. İngiliz kamu yayın kuruluşu BBC, Muhafazakarların 363, İşçi Partisi'nin de 203 sandalye elde edeceğinin öngörüldüğünü duyurdu. 




CORBYN İSTİFA EDİYOR

Sandık çıkış anketlerine göre partisi büyük kan kaybeden Corbyn, yaptığı açıklamada seçmenlerine ve "medyanın bakısı altında kalan" ailesi, arkadaşları ve eşine teşekkür etti."Açıkçası parti için çok hayal kırıklığına yol açan bir gece oldu." diyen Corbyn, "Ancak şunu söylemek istiyorum, bu seçim kampanyasında bir umut bildirisi sunduk." ifadesini kullandı.Brexit'in seçim tartışmalarını çok fazla kutuplaştırdığını, normal siyasi tartışmaların çoğunu geçersiz kıldığını savunan Corbyn, görevi bırakacağını ve bir sonraki seçimde partisinin başında yer almayacağını duyurdu.

BREXIT KESİNLEŞTİ 

Bu sonuca göre Johnson, AB'yle vardığı Brexit anlaşmasını başka bir partinin desteğine gerek kalmadan 650 üyeli Avam Kamarasında geçirebilecek ve İngiltere, 31 Ocak 2020'de AB'den ayrılmış olacak.Johnson, tek başına iktidara gelmesi durumunda ilk işinin Brexit anlaşmasını parlamentoya getirmek olacağını söylüyordu.

TRUMP TEBRİK ETTİ

ABD Başkanı Donald Trump, İngiltere'deki erken genel seçimden galip çıkan Başbakan Boris Johnson'ı kutladı.

Trump, Twitter hesabından, "Büyük zaferinden dolayı Boris Johnson'ı tebrik ediyorum!" paylaşımında bulundu.

Brexit'ten sonra İngiltere ve ABD'nin yeni bir ticaret anlaşmasını yapmakta özgür olacağını belirten Trump, "Bu anlaşmanın AB (Avrupa Birliği) ile yapılabilecek herhangi bir anlaşmadan çok daha büyük ve daha kazançlı olma potansiyeli var." ifadelerini kullandı.

İngiltere'de yapılan erken genel seçimde Johnson liderliğindeki Muhafazakar Partinin tek başına iktidara geleceği kesinlik kazandı.

Johnson, hükümetinin Brexit'i gerçekleştirmek için yeni ve güçlü bir yetki elde ettiği açıklamasında bulundu.

Sandık çıkış anketlerine göre, Johnson liderliğindeki Muhafazakar Parti, 368 sandalye ile seçimi ilk sırada tamamladı. Böylece Muhafazakarlar, salt çoğunluk olan 326'yı geçerek 2 yıl aradan sonra yeniden tek başına iktidara geldi. 

YORUMLAR 33
  • hasan 4 yıl önce Şikayet Et
    ABD dünyanın PKK' sıdır.
    Cevapla
  • Abdullah HÂN Birkul 4 yıl önce Şikayet Et
    Daha beter olasın İngiltere. Dünya mazlumlarının ve halklarının kanı ellerinizden asla silinmeyecek. Sömürü sisteminin baş mimarı ve bizim baş düşmanımızsınız.
    Cevapla
  • lostat 4 yıl önce Şikayet Et
    Bizimkiler duymasın kötü örnek olur
    Cevapla
  • Isa 4 yıl önce Şikayet Et
    KK bak ne onurlu insanlar var, birazcik ders al artik!
    Cevapla
  • fkö 4 yıl önce Şikayet Et
    bay kemal bu adamda hiç akıl yok demiştir içinden.Napacan elin ingilizine kaybetmek acı geliyor kendine yediremiyor.bay kemale balkaymakdan daha tatlı geliyor.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Uluslararası Adalet Divanı'ından kritik Gazze kararı!
Emeklilere promosyon ödemesinde yeni gelişme! Anlaşma imzalandı! SGK 19 bankayı duyurdu