AP'den Hafter çağrısı!

Avrupa Parlamentosu'nun (AP) Mağrip Ülkeleri ile İlişkiler Delegasyonu Başkanı Andrea Cozzolino, uluslararası topluma, Trablus'u hedef alan Halife Hafter'i kınama çağrısında bulundu.

AP'den Hafter çağrısı!
AP'den Hafter çağrısı!
GİRİŞ 13.12.2019 17:05 GÜNCELLEME 13.12.2019 17:05
Bu Habere 9 Yorum Yapılmış

AP'nin Sosyal Demokratlar (S&D) grubu üyesi Cozzolino, yayımladığı yazılı açıklamada, "Kendini Mareşal ilan eden Hafter'in başkent Trablus'un kalbine yönelik geniş çaplı ve topyekun saldırısı ciddi endişe kaynağıdır." ifadesini kullandı.

Cozzolino, Libya'da yaşanan çatışmalar nedeniyle nisan ayından bu yana binlerce kişinin öldüğünü, 128 binden fazla kişinin yerinden edildiğini anımsatarak, Hafter'in saldırılarının sivil kayıpları artmasına neden olacağını kaydetti.

Andrea Cozzolino, "Tüm AB ülkelerini ve uluslararası toplumu (Libya'da) katliamın engellenmesi için, böylesi tehditleri kınamaya ve gerekli tüm önlemleri almaya davet ediyorum." çağrısı yaptı.

Halife Hafter, dün "Libya el-Hades" televizyonunda yaptığı konuşmada, Trablus çevresindeki silahlı güçlerine "saldırıya geçmeleri" talimatı verdiğini belirtmiş ve bu saldırının "belirleyici bir savaş" olacağını ileri sürmüştü.

Ülkenin doğusundaki silahlı güçlerin lideri Halife Hafter, 4 Nisan'da Trablus'u ele geçirmek için uluslararası meşruiyete sahip Ulusal Mutabakat Hükümeti'ne (UMH) karşı operasyon başlatmıştı.

Aradan geçen 7 ayda başkenti ele geçirme girişiminde müttefiklerine vadettiği zaferi kazanamayan Hafter'in, son dönemde Rus güvenlik şirketi Wagner grup tarafından desteklendiği iddiaları da gündeme gelmişti.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 9
  • şems 4 yıl önce Şikayet Et
    dünya kamuoyunda bir kinama ve arkasından ise silah ve mühimmat yardımıyla oyunlarını sergilerken bizlerde bu yalana inanmamızı beklersiniz hahaha
    Cevapla
  • Uzman Görüş 4 yıl önce Şikayet Et
    Bu savaşta Trablus Hükümetiyle Hafter Güçlerini bir masaya oturalım Huzurlu bir Libya için TÜRKİYE
    Cevapla
  • Ali 4 yıl önce Şikayet Et
    Geç kalınmadan yardıma gitmeliyiz artık.
    Cevapla
  • Çavuş 4 yıl önce Şikayet Et
    Liderine sahiplenmeyen toplumların sonu kan ve gözyaşı olmuştur, Ölen Arap öldüren Arap nereye kadar belli degil. Yangına körükle giden ABD AB diyer güçler sizinde ülkeleriniz yanar İnşallah.
    Cevapla
  • Büyük devlet 4 yıl önce Şikayet Et
    Bütün büyük devletlerin gayrı resmi operasyonlarda kullandığı askeri güvenlik şirketleri vardır düşünüyorumda bizimde olsaydı da ulusal mutabakat hükümetine destek amaçlı gönderseydik nasıl olurdu ?
    Cevapla
  • Ayhan ayhan 4 yıl önce Şikayet Et
    Biz eşkıya değiliz resmi olarak gider gerekeni yaparız
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Rusya NATO'yu göz hapsine aldı! O ülkelerden ev satın alıyorlar
Tokat'ta kırılmanın olduğu fay hattı havadan görüntülendi