Libya'da son dakika gelişmesi: Darbecilere bomba yağdı!

Son dakika haberi: Libya'nın doğusundaki silahlı güçlerin lideri Halife Hafter'e bağlı savaş uçakları Misrata kentindeki Hava Kuvvetleri Koleji'ne saldırı düzenlemişti. Hafter, yaptığı açıklamada Trablus çevresindeki silahlı güçlerine "saldırıya geçmeleri" talimatı verdiğini söylemiş, UMH'den darbeci Hafter'e uyarı gelmişti. UMH bağlı birlikler, Hafter'i destekleyen çok uluslu güçlerine bomba yağdırdı.

Libya'da son dakika gelişmesi: Darbecilere bomba yağdı!
Libya'da son dakika gelişmesi: Darbecilere bomba yağdı!
GİRİŞ 14.12.2019 18:18 GÜNCELLEME 14.12.2019 18:51
Bu Habere 85 Yorum Yapılmış

Son dakika haberi: UMH'nın yürüttüğü Burkan el-Gadab Operasyonu komutanlarından Tümgeneral Ahmed Ebuşahme yaptığı yazılı açıklamada, hükümet güçlerinin, başkent Trablus'un güneyindeki Ayn Zara bölgesinde yer alan El-Yermuk cephesinde Hafter'i destekleyen çok uluslu güçleri topçu ateşiyle hedef aldığını bildirdi.

Açıklamada, mevzilerdeki zayiata ilişkin ise bilgi verilmedi.

BÜYÜK SALDIRI PLANI BOŞA ÇIKARTILMIŞTI

UMH tarafından 10 Aralık'ta yapılan yazılı açıklamada, General Halife Hafter'i destekleyen yabancı güçlere işaret edilerek, "çok uluslu" güçlerin 6 Aralık'ta Trablus'a girmeyi planladığı yönünde bilgi alındığı ve saldırı planlarının boşa çıkarıldığı belirtilmişti.

DARBECİ HAFTER GÜÇLERİ KRİTİK BÖLGEYİ BOMBALAMIŞTI

Uluslararası tanınırlığa sahip Ulusal Mutabakat Hükümetinin (UMH) yürüttüğü Burkan el-Gadab Operasyonu Basın Sözcüsü Mustafa el-Mecii, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Misrata kentindeki Hava Kuvvetleri Koleji'nin Hafter güçlerine ait savaş uçaklarınca iki defa bombalandığını açıklamıştı.

İÇİŞLERİ BAKANI DESTEK VERENLERİ DUYURMUŞTU

İçişleri Bakanı Fethi Başağa da daha önce yaptığı açıklamada, Birleşik Arap Emirliklerinin (BAE), Rus güvenlik şirketi Wagner ve Sudan'daki Cancavid milislerinden oluşan paralı askerlerle Hafter güçlerine destek verdiğini duyurmuştu.

Saldırıda can kaybı ya da maddi hasar olup olmadığına ilişkin bilgi vermeyen Mecii, Hafter güçlerinin yaklaşık üç hafta sonra ilk kez Misrata'yı hedef aldığını belirtti.

'SALDIRI TALİMATI VERMİŞTİ'

Hafter, dün "Libya el-Hades" televizyonunda yaptığı konuşmada, Trablus çevresindeki silahlı güçlerine "saldırıya geçmeleri" talimatı verdiğini söylemiş ve bu saldırının "belirleyici bir savaş" olacağını ileri sürmüştü.

 

Ülkenin doğusundaki silahlı güçlerin lideri Hafter, 4 Nisan'da da başkent Trablus'u ele geçirmek için birliklerine saldırı emri vermiş ve 48 saat içinde başkentin kontrolünü ele geçireceklerini iddia etmişti. Bunun üzerine Libya'da uluslararası meşruiyete sahip UMH birlikleri de Burkan el-Gadab Operasyonu'nu başlatmıştı.

DARBECİ HAFTER'E UYARI GELMİŞTİ

Uluslararası tanınırlığa sahip Libya Ulusal Mutabakat Hükümeti (UMH) Başkanlık Konseyi Başkanı Fayiz es-Serrac, Trablus'u hedef alan Halife Hafter güçleri ve destekçilerine, "Libya'yı üssünüz yapmayı hayal etmeyin" dedi.



Libya devlet televizyonuna konuşan Serrac, Hafter güçlerinin Trablus'un güneyinde bulunan Tugar bölgesini kontrol altına alma çabaları üzerine UMH'ye bağlı birliklerin saldırılara, paralı askerlere ve darbecilere sert bir şekilde karşılık verdiğini belirtti.

AP'DEN ÇAĞRI GELMİŞTİ

Avrupa Parlamentosu'nun (AP) Mağrip Ülkeleri ile İlişkiler Delegasyonu Başkanı Andrea Cozzolino, uluslararası topluma, Trablus'u hedef alan Halife Hafter'i kınama çağrısında bulundu.



Andrea Cozzolino, "Tüm AB ülkelerini ve uluslararası toplumu (Libya'da) katliamın engellenmesi için, böylesi tehditleri kınamaya ve gerekli tüm önlemleri almaya davet ediyorum." çağrısı yaptı.

YORUMLAR 85
  • Mavi Muammer 4 yıl önce Şikayet Et
    Kınama sözü kadar gereksiz ve içi boş bir laf yok. Eee kınadın ne olacak şimdi. Ben söyleyeyim kocaman bir hiç. Kimse kimsenin aklıyla alay etmesin. Canın cehenneme AB
    Cevapla
  • İsmail 4 yıl önce Şikayet Et
    Az önce yazmıştım bu ab den fazlası beklenmez anca kınarlar....
    Cevapla
  • Çavuş 4 yıl önce Şikayet Et
    O petroliniz olmasaydı bu kanlar akmazdı,Kaddafi yıllarca o kabileleri barış içinde yönetti bundan sonra hep kan ve gözyaşı akıtacak Libya halkına yazık oluyor.
    Cevapla
  • Adana01 4 yıl önce Şikayet Et
    bizim hafteri darma duman etmemiz lazım ah ülkem ahh her şeye geç kalıyorsun geççç. nerde bizim üssümüz? ver adamlara silahı mühimmatı
    Cevapla
  • mistoria 4 yıl önce Şikayet Et
    Zaten silah falan veriyoruz yıllardır.
    Cevapla
  • şems 4 yıl önce Şikayet Et
    sermaye babalarının piyonu nolacak sonu cok berbat olacak
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Turgut Altınok, Mansur Yavaş'ın Londra'da PKK destekçisiyle görüşmesine tepki gösterdi
Biden ve eski ABD başkanlarının katılacağı bölgede olağanüstü güvenlik önlemleri alındı