Sudan'da kırmızı alarm! Ömer el-Beşir'in cezası açıklanacak

Sudan'da devrik lider Ömer el-Beşir'in yarın açıklanacak nihai hüküm kararı nedeniyle ülkede tedbirler en düzeye çıkarıldı.

Sudan'da kırmızı alarm! Ömer el-Beşir'in cezası açıklanacak
Sudan'da kırmızı alarm! Ömer el-Beşir'in cezası açıklanacak
GİRİŞ 14.12.2019 01:57 GÜNCELLEME 14.12.2019 01:57
Bu Habere 19 Yorum Yapılmış

Sudan’ın başkenti Hartum’da, mahkemenin, “yolsuzluk” suçlamasıyla yargılanan eski Cumhurbaşkanı Ömer el-Beşir hakkında nihai hükmünü açıklayacağı yarınki duruşma öncesi, eylem ve gösterilere yönelik tedbirler artırıldı.

Sudan ordusundan yapılan yazılı açıklamada, mahkemenin, devrik cumhurbaşkanı Ömer el-Beşir hakkındaki nihai kararını açıklamasına saatler kala muhtemel gösteriler öncesi güvenliğin en üst seviyeye çıkartıldığı belirtildi.

Ordu sözcüsü Amir Muhammed el-Hasen tarafından yapılan açıklamada, başkentin her noktasının güvenliğini sağlayabilecek, yüksek çözünürlükte kameraların yerleştirildiği, Genelkurmay Başkanlığı, tüm askeri bölgeler ve önemli noktalara çıkan yolların kapalı olacağı aktarıldı.

ORDU: HALKIN KAZANIMLARI VE DEVRİM KORUNACAK

Vatandaşlara tüm eyaletlerdeki askeri bölgelerden uzak durması çağrısı yapılan açıklamada, Sudan halkının kazanımlarının ve devrimin korunacağı sözü verildi.

Ordu karargahı önündeki ana caddenin barikatlarla kapatıldığı görülürken, güvenlik güçleri de askeri noktaların önünde konuşlandı.

Protesto ve eylemlere katılım çağrısı yapan İslami partiler ve hareketler, Sudan’ın İslami kimliğine düşmanlık eden ve ötekileştiren dar bir siyasi ajandayı uygulamakla suçladıkları Abdullah Hamduk liderliğindeki geçici hükümetin istifası talebiyle bir haftadır gösteri ve eylem çağrısı yapıyordu.

Darbeyle görevinden alındıktan sonra resmi konutunda 7 milyon avro ele geçirilen Beşir hakkında yolsuzluk suçlamasıyla açılan davanın ilk duruşması 19 Ağustos’ta görülmüştü.

Sudan'da 19 Aralık 2018'de hayat pahalılığı nedeniyle başlayan gösterilerin ülke genelinde rejim karşıtlığına dönüşmesi üzerine, ordunun 11 Nisan'daki müdahalesiyle 30 yıllık Ömer el-Beşir dönemi sona ermişti.

Beşir, 17 Nisan'da ev hapsinde tutulduğu Devlet Konukevi'nden, başkent Hartum'daki Kuber Hapishanesine nakledilmişti.

Yolsuzluk suçlamasıyla yargılanan Beşir hakkındaki nihai hükmün yarın açıklanması bekleniyor.

YORUMLAR 19
  • Ali 4 yıl önce Şikayet Et
    Sudan daki kuklalar Akdeniz meslesleinde hemen Türkiye karşıtı oldu. Aynı 1947 de israil filsitini işgal ettiğinde resmi olarak taniyan Türkiye'deki kuklalar gibi!
    Cevapla
  • köleler 4 yıl önce Şikayet Et
    "ORDU: HALKIN KAZANIMLARI VE DEVRİM KORUNACAK" efendilerinin sözlerini tekrarlamışlar.
    Cevapla
  • misafir 4 yıl önce Şikayet Et
    mısırda ne olduysa aynı senaryo sudanda uygulanıyor ölüm cezası alacak
    Cevapla
  • Harbi adam 4 yıl önce Şikayet Et
    Mursinin evinde caldi paralar cikmadi sapla samani karistirma kim ülkesinin 1 kurusunu yiyor yediriyorsa idam edilmeli allahin lanetledigi seytan bile onlardan ustundur
    Cevapla
  • gakko 4 yıl önce Şikayet Et
    yandaşlarinin bir an önce ayaklanip başkanini kurtarmasi lazim yoksa orasida Misir gibi olur sisi gibi bir alçak gelip konar yönetime
    Cevapla
  • Kartal 4 yıl önce Şikayet Et
    Onuda çok sevdiğimiz rahmetli muhammed mursi gibi öldürür kafirler bizde yine seyrederiz.bu coğrafyanın müslüman geçinen bu coğrafyanın haini satılmışı bitmez.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Bir partiden daha Cumhur İttifakı kararı! 4 il için resmen duyurdular
Ahmet Mahmut Ünlü'nün İsmailağa Cemaati'yle tüm ilişiği kesildi!