ABD Ordusuna satıldı! Toplam değeri 249 milyon dolar

ABD Ordusu İngiliz BAE Systems ile kendinden tahrikli obüslerin satışı ve ilgili destek için 249.2 milyon dolar değerinde bir sözleşme imzaladı.

ABD Ordusuna satıldı! Toplam değeri 249 milyon dolar
ABD Ordusuna satıldı! Toplam değeri 249 milyon dolar
GİRİŞ 15.12.2019 07:32 GÜNCELLEME 15.12.2019 07:33
Bu Habere 5 Yorum Yapılmış

ABD Savunma Bakanlığı (Pentagon) tarafından yapılan açıklamada, "İngiliz şirketi BAE Systems Land & Armaments ile M109A7 ve M992A3 Kendiliğinden kendinden tahrikli Obüs, taşıyıcı, mühimmat, paletli araçlar ve bunlarla ilişkili destekler için 249.2 milyon dolarlık bir değişiklik sözleşmesi imzalandı" denildi.

 

M992A2 Saha Topçu Mühimmat İkmal Aracı, M109 serisi obüs şasisinin üzerine inşa edilmiştir. Aynı zamanda halk arasında "kedi" olarak da adlandırılır. M992A2, M548 tedarik aracının yerini aldı.

M109 ise 155 mm'lik kundağı motorlu bir obüstür. İlk olarak 1960'larda hizmete girmiş olup birkaç kez modernize edilmiştir. M109 ailesi, Batı Yarımküre ülkelerinin zırhlı ve mekanize piyade tümenlerinin en yaygın kullandığı dolaylı-ateş destek silahıdır.

 
KAYNAK: STAR GAZETESİ
YORUMLAR 5
  • aser 4 yıl önce Şikayet Et
    amerika obüs sistemini bırakmıştı uçakların yeterli olcagını ön görüyordu türkiyenin son zamanlarda obüslerle başarılarını görünce az maliyetle hedefleri vurdugunu görünce obüs sistemine yöneldi amerika tekrar obüsleri en iyi kullanan ülke türkiye
    Cevapla
  • memleket 4 yıl önce Şikayet Et
    bilen biri bizim fırtına obüsleri ile teknik olarak karşılaştırmasını verebilir mi?
    Cevapla
  • memleket 4 yıl önce Şikayet Et
    demlikola teşekkür ediyorum.. internetten baktım bizimki ilk 15 saniyede 3 atım yapıyor, vb özellikler okudum, ayrıntılı özellik karşılaştırması bulamadım
    Cevapla
  • Demlikola 4 yıl önce Şikayet Et
    M109 paladin obüslerini güney kore alıyor ve geliştirerek k9tunder isimli obüsü yapıyor. Yani fırtınayı. Daha sonra ABD obüsü M109 obüsünü geliştirse de o şasi üzerinde belirli bir yere kadar gidebiliyor. M109 paladini a5 ve a6 ya kadar modernize etse de fırtınanın özellikleri elbette ki daha üstün.
    Cevapla
  • Türk Vatandaşı 4 yıl önce Şikayet Et
    Adi aşağılık katil sürüsü gene gözlerine öldürecek Müslüman kestiriyorlar anlaşılan.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
MHP'den Yeniden Refah açıklaması! Dikkat çeken Milli Görüş çıkışı
Muharrem İnce'den Özgür Özel'e çok sert tepki! Flaş İzmir uyarısı!