Almanya'dan tepki yağıyor! Şaka yapmadığımızı göstermeliyiz

Alman Federal Ekonomik İşler ve Enerji Komitesi Başkanı Klaus Ernst, ABD'nin Nord Stream-2 (Kuzey Akım-2) yaptırımlarına ilişkin, 'Artık beyanname yapmakla sınırlı kalamayız. ABD'ye şaka yapmadığımızı göstermemiz gerekiyor.' dedi.

Almanya'dan tepki yağıyor! Şaka yapmadığımızı göstermeliyiz
Almanya'dan tepki yağıyor! Şaka yapmadığımızı göstermeliyiz
GİRİŞ 15.12.2019 12:46 GÜNCELLEME 15.12.2019 12:47
Bu Habere 7 Yorum Yapılmış

ABD'nin "2020 Ulusal Savunma Yetkilendirme Yasası" olarak bilinen savunma bütçesine eklenen 'Nord Stream-2 projesine yönelik ABD yaptırımlarına, Almanya'dan tepkiler gelmeye devam ediyor.

 

 

 
ABD'nin projeyi yürüten şirket ve taraflara yönelik yaptırım girişimleri ile ilgili konuşan Alman Federal Ekonomik İşler ve Enerji Komitesi Başkanı Klaus Ernst, resmi protestoların artık işe yaramadığını ve güçlü yanıt verilmesi gerektiğini savundu.
 
Ernst açıklamasında, ''Bu böyle devam edemez. Artık beyanname hazırlamakla sınırlı kalamayız. Amerikalılara şakamızın olmadığını göstermek zorundayız.'' dedi.
 
Ernst daha önce yaptırımların savunma bütçesine eklenmesiyle, Alman hükümetinin mevcut tüm diplomatik tedbirleri ve önlemleri alması ve ABD'nin Kuzey Akım üzerindeki yaptırım tehdidine derhal tepki vermesi gerektiğini belirtmişti.
 
MASS: KABUL EDİLEMEZ
 
Geçtiğimiz günlerde konuya ilişkin ZDF kanalına açıklamalarda bulunan Almanya Dışişleri Bakanı Heiko Mass, yaptırım talebiyle ilgili ABD yetkilileriyle temas halinde olduklarını belirtti.
 
Mass açıklamasında, ''Bunun kabul edilemez olduğunu düşünüyoruz. Çünkü bu tür eylemler nihayetinde Avrupa'da alınan kararları etkiliyor.'' ifadelerini kullandı.
 
''AVRUPA'NIN EGEMENLİĞİNE HAKARETTİR''
 
Öte yandan Alman Ekonomi Komitesi, Kuzey Akım 2'ye yönelik yaptırımların gündeme gelmesiyle ilgili çok sert açıklamalarda bulunmuştu.
 
Komite'nin söz konusu yaptırım talepleri ile ilgili açıklamasında, ''Bu yaptırımların uygulamaya konulması Atlantik ötesi ilişkiler üzerinde önemli bir baskı oluşturacaktır. Bu Avrupa'nın egemenliğine hakarettir, kabul edilemez müdahaledir.'' ifadelerine yer verilmişti.
 
NORD STREAM - 2
 
Proje, Rusya kıyılarından Baltık Denizi'nden Almanya'ya kadar yılda toplam 55 milyar metreküp gaz kapasiteli iki gaz boru hattının inşasını içeriyor.
 
Boru hattı, toprak ve deniz alanlarından Rusya, Finlandiya, İsveç, Danimarka ve Almanya'nın münhasır ekonomik bölgelerinden geçiyor.
 
Ukrayna, Rus doğalgaz geçişinden elde edilen gelirleri kaybetme korkusuyla Nord Stream-2'ye aktif olarak karşı çıkıyor. Polonya'ya, Letonya'ya ve Litvanya'ya gibi ülkelerin yanı sıra, Avrupa'ya kendi LNG ihracatının satışını teşvik eden ABD de projeye karşı çıkıyor.

KAYNAK: STAR
YORUMLAR 7
  • doctorwho 4 yıl önce Şikayet Et
    Ulan besle kargayı oysun gözünü.Almanlar Rusya ya Ukrayna daki savaş ve Kırım ın ilhakı yüzünden yaptırım uygularken Ukrayna da bu sefer Almanya ya,savaştığım Ruslar gaz satarsa ben bundan para kazanamam diye adi ABD tarafından yaptırım uygulattırıyor.Ne dünyaymış bu be...
    Cevapla
  • İskender 4 yıl önce Şikayet Et
    Lenin'den alıntı: Almanya'da Devrim mi? Bu asla olmaz... Eğer Almanlar bir tren istasyonunu ele geçirmek isterlerse. yapacakları ilk şey. Oraya gitmek için bir bilet almak.
    Cevapla
  • Ahmet 4 yıl önce Şikayet Et
    Lenin Almanın kişiliğini çok güzel bir mizahla anlatmış. Almanın başardığı tek akıllı şey yabancı genclerin beyin gücüne sahip çıkıp kendi ülkelerinde çalıştırmak. Bu gerçek Almanya yı güçlü kılıyor.
    Cevapla
  • Uruz bey 4 yıl önce Şikayet Et
    Avrupa egemen değil zaten. avrupa pkknın bir numaralı destekçisi bir terörizm vatanıdır.
    Cevapla
  • ayhan 4 yıl önce Şikayet Et
    Avrupanın birçok ülkesi askeri açıdan amerikan askerine ekonomik güç olarak direkt yahudi sermayesine dolayısı ile israile bağımlıdır.
    Cevapla
  • erci 4 yıl önce Şikayet Et
    Avrupa ve Egemenlik güldürmeyin usa köpeği oldunuz
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Kalkınma Yolu Projesi ile Türkiye-Irak ticaretinde 20 milyar dolar hedefi
İsrail'den misilleme! "İran’ın saldırısı İsrail ve ABD’ye yaradı..."