Merkel'den 'nitelikli işçi' uyarısı!

Almanya Başbakanı Merkel, ülkede nitelikli işçi sıkıntısı çekildiğini belirtti. Merkel, birçok işletmenin kalifiye işçi bulunmaması halinde Almanya dışına taşınmak zorunda kalabileceğini belirtti.

Merkel'den 'nitelikli işçi' uyarısı!
Merkel'den 'nitelikli işçi' uyarısı!
GİRİŞ 15.12.2019 15:26 GÜNCELLEME 15.12.2019 15:26
Bu Habere 6 Yorum Yapılmış

Almanya Başbakanı Angela Merkel, ülkedeki nitelikli işçi sıkıntısına dikkat çekti. Hafta başında başkent Berlin'de bu konuyla ilgili yapılacak zirve öncesi açıklamalarda bulunan Merkel, "Birçok sektörün ve işletmenin nitelikli işçi aradığını biliyoruz" dedi. 

Merkel, "Bu yüzden de yeterli sayıda uzmanın işe alınmasını sağlamak için elimizden geleni yapmamız gerekiyor. Aksi takdirde bu şirketler taşınmak zorunda kalacak. Tabii ki bu da istediğimiz bir şey değil" ifadesini kullandı.

Alman hükümeti ile işverenler ve sendikalardan temsilciler Pazartesi günkü zirvede, 1 Mart 2020'de yürürlüğe girecek olan Nitelikli İşçi Göç Yasası'nın nasıl etkili bir şekilde kullanılabileceğini ele alacak.

Söz konusu yasa, Avrupa Birliği (AB) üyesi olmayan ülkelerden kalifiye işçilerin Almanya'ya gelip kalmasının önünü açmayı hedefliyor

Merkel, AB içinden nitelikli işçilerin de Almanya'ya getirilmesinin gerektiğini belirtti. Almanya'da hâlihazırda diğer AB ülkelerinden yaklaşık 2,5 milyon insan çalışıyor. Almanya Başbakanı, "Ancak bu tek başına yeterli değil. Nitelikli işçi için AB dışındaki ülkelere bakmamızın nedeni de bu" dedi.

Almanya'nın "mümkün oldukça fazla sayıda insana iyi eğitim vererek" kendi potansiyelini de kullanmak istediğini ifade eden Merkel, "Bir işletme, yeterince kalifiye işçi olmadan başarılı olamaz" dedi.

Almanya Başbakanı , "Bundan 15 yıl önce sorunumuz 5 milyon işsiz insandı. Şimdiyse sorun, 'Nereden nitelikli işçi bulabilirim?' oldu" diye konuştu.

KAYNAK: DW TÜRKÇE
YORUMLAR 6
  • Bozteu52 4 yıl önce Şikayet Et
    Hanım. Efendi. Benim. Oğlum 35. Tane çıraklik. Baş vurusu yaptı hemen. Hemen hepsi olumsuz çevap verdi sen nasıl işçi istiyorsun. Yani iş veren seni kandırıyor. Almanyada bir. İşçi. Diğer yerlerde en az 4. İşçi
    Cevapla
  • Dadas 4 yıl önce Şikayet Et
    Işte fırsat türkiyenin ayağına geldi Türkleri almanyadan cekelim.
    Cevapla
  • Almancı 4 yıl önce Şikayet Et
    Suriyeden hepsinin mesleği var sözde
    Cevapla
  • Hacivat 4 yıl önce Şikayet Et
    Almanyada isci cok ama calistiran yok sayin merkel siz isci beyenmiyorsunuz yabanci isyerinizde zaten istemiyorsunuz sizde isci sorunu yok irkci sorunu var bunuda cok iyi biliyorsunuz bizde alman ürünleri kullanmiyoruz alman arabasi sürmüyoruz almandan mecbur kalmadimiz sürece alis veris yapmiyoruz irkci sorununu cözün sonra isci arayim sayin merkel almanlardan herkez korkuyor asiri irkci kinci nefret dolu insanlarla dolu
    Cevapla
  • Almanya 4 yıl önce Şikayet Et
    Yalan dolan hepsi Almanlarda. Isanları köle gibi karın tokluğuna çalıştırıyorlar. Milyonlarca insan fakirlik sınırında yaşıyor, tabi siyasetciler bunları yüksek sesle dile getirmiyorlar. Ama bu yüzden kendi vatandaşı çalışmak istemiyor. Ve bu siyasete isyan ediyorlar. Bu yapılanlar yabancı düşmanlığını da körüklüyor. Bunlar da bu açığı dışarıdan ucuz işci mantığıyla kapatmaya çalışıyorlar.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Murat Kurum'dan BAYKAR'a sürpriz ziyaret: Bugün yeni çok şey öğrendim...
EYT düzenlemesinden en çok faydalananlar SSK’lı çalışanlar