Katar Savunma Bakanından Körfez krizi açıklaması

Katar Savunma Bakanı Halid bin Muhammed el-Atiyye, Doha'da düzenlenen 19. Doha Forumu'nda konuştu. Atiyye, ülkesinin Körfez krizine yaklaşımının ilk günden itibaren "diyalog" temelli olduğunu söyledi.

Katar Savunma Bakanından Körfez krizi açıklaması
Katar Savunma Bakanından Körfez krizi açıklaması
GİRİŞ 15.12.2019 23:01 GÜNCELLEME 15.12.2019 23:01
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Katar'da düzenlenen 19. Doha Forumu kapsamında Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar ile katıldığı "Bozulan Dünya Düzeni: Ortaya Çıkan Küresel Güvenlik Sorunlarını Yenilikçi Çözümlerle Karşılamak" başlıklı oturumda Atiyye, şunları kaydetti:

"Katar, Körfez krizinin ilk gününden beri diyalog ve müzakerenin temel alınması gerektiği yönünde bir tavır sergiledi."

Ülkesinin 2017'de savaşın her türlüsüne maruz kaldığını ancak söz konusu tavrından ödün vermediğini belirten Atiyye, anlaşmazlıkların çözülmesi ve ülkelerin iç işlerine müdahalenin önüne geçilmesi konusunda en hızlı yolun diyalog olduğunu ifade etti.

Katar-İran ilişkilerine de değinen Atiyye, Doha yönetiminin, bölgede istikrarı sağlayacak hukuki çerçevenin çizilmesinin tek yolunun komşu ülkeler ve ilgili taraflarla müzakereler olduğuna inandığını kaydetti.

KÖRFEZ KRİZİ NEDEN YAŞANDI

Suudi Arabistan, Birleşik Arap Emirlikleri (BAE), Bahreyn ve Mısır'ın, 5 Haziran 2017'de Katar ile tüm diplomatik ilişkilerini kesmeleri ve ekonomik abluka uygulamaları Körfez bölgesinde krize yol açmıştı.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 2
  • Demir Ersoy 4 yıl önce Şikayet Et
    Bu körfezdeki kör prensler yok olmadan oarada barışta olmaz fitnede bitmez çocukları uyuşturucu ve kadın uğruna teker teker geberiyor BAE nin bir yıl için de 24 ve 20 yaşların da iki oğlu uyarıcı hap kullanma sonucu ölmüştür bunlar haindir ekseriyetinin hiçbir İslami yaşantısı yoktur hep AB ve ABD ülkelerin de yaşarlar her türlü pisliği yapabilsinler diye İsrail ilin arkasın dalar Filistini baskı altında tutuyorlar
    Cevapla
  • Hacivat 4 yıl önce Şikayet Et
    Ne diyalogu bilader arabistanla savasacaz mekke yi isgalden kurtaracaz vahabilerden intikam alacaz diyalog hainlerle olamaz
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Herkes birbirini ihbar ediyor! IBAN korkusu Maliye'yi kilitledi!
Türkiye ile Irak arasında yeni dönem! İşte madde madde 26 anlaşma