Sivas Kangalı, İsveç'teki köpek fuarına damgasını vurdu

İsveç’te düzenlenen Uluslararası Stockholm Köpek Fuarı’nda 23 ülkeden farklı cinslerde 6 bin 962 köpek yer aldı.

Sivas Kangalı, İsveç'teki köpek fuarına damgasını vurdu
Sivas Kangalı, İsveç'teki köpek fuarına damgasını vurdu
GİRİŞ 16.12.2019 10:40 GÜNCELLEME 16.12.2019 11:16
Bu Habere 10 Yorum Yapılmış

İsveç’te Kennel Club tarafından düzlenen Uluslararası Stockholm Köpek Fuarı’na 23 ülkeden 6 bin 962 köpek katıldı. İki gün süren fuarda 325 cins köpek farklı kategorilerde yarıştı.

 

Düzenlenen yetenek yarışmada Sivas Kangal cinsi Achille adlı köpek üstün başarı ödülü aldı. Achille'in sahibi Torsten Johanson yaptığı açıklamada, Achille'in 2 yaşında olduğunu 150 kelimeyi rahatlıkla anladığını, çocukları çok sevdiğini, onu yavruyken ABD’den aldığını ve kangal köpeklerini çok sevdiğini söyledi. Sahibiyle dans eden Finlandiya cinsi köpek de altın madalyayla ödüllendirildi.

Yaklaşık 37 bin kişinin ziyaret ettiği Uluslararası Stockholm Köpek Fuarı’nda köpekler, sahiplerine çeşitli ödüller kazandırdı.

 
KAYNAK: İHA
YORUMLAR 10
  • ALPASLAN 4 yıl önce Şikayet Et
    Sonuç?
    Cevapla
  • Yiğido 4 yıl önce Şikayet Et
    Kangal değil diyen arkadaşlara katılmıyorum. köpek dişi olduğu için kafası ufak.
    Cevapla
  • maşallah 4 yıl önce Şikayet Et
    Anadolunun yiğidosu medeniyet ve kültür şehri sivasın kangalı sivas gerçekten büyük medeniyet insanlarıyla değerleriyle 3 milyon sivaslisiyla sivas her yerde..
    Cevapla
  • Ahmet 4 yıl önce Şikayet Et
    Bu köpek tescilli öyle değil mi ? yoksa Kangal köpeklerimizide sahiplenmeye kalkarlar. Yunanistan aynısını Zağar köpeklerinde yaptı çünkü. Adamlar atalarımızın orta Asya’dan getirdiği ve anatomisinin orta Asya kökenli olduğu kanıtlanmış Zağar köpeğimizi dünyaya Yunan köpeği diye tanıttılar. Rus’larda Türkmen köpeği olan Kangal’ın akrabası Alabay’ları Rus diye tanıtıyor. Böyle şeylere dikkat etmemiz lazım biz kendi değerlerimize sahip çıkmazsak elin oğlu gelir o sahiplenir
    Cevapla
  • Mert Aydın 4 yıl önce Şikayet Et
    Furarı destekliyor şahsı kınıyorum burada Türk ırkı olan KANGAL KÖPEKLERİ kötü tanıtılıyor bizde yıllardır kangal köpek bakarız ben böyle kangal görmedim kırma Bi hayvan tabii bütün hayvanlar güzel ama ırk yanlış tanıtılıyor tepkimiz bu yöndedir.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Bakan Bolat: Kamu kurumları İsrail firmaları ile ticaret yapmıyor
Siyonist barbarlar sivilleri öldürüp dozerle taşıdı!İşte soykırımın kanıtı o anlar