Türkiye'nin Akdeniz'deki İHA-SİHA hamlesi İngilizleri de şaşırttı

Türkiye ile Libya arasındaki anlaşma sonrası dünya gözünü Doğu Akdeniz'e çevirdi. Daha önce bölgedeki sondaj gemilerini Türkiye'deki üsten havalan İHA ve SİHA'larla koruyan Türkiye, silahlı ve silahsız insansız hava araçlarını KKTC'ye indirmeye başladı. Bölgeyi yakından takip eden İngiliz The Times gazetesi, Türkiye'nin bu hamlesini değerlendirdiği son dakika bir haber yayımladı.

Türkiye'nin Akdeniz'deki İHA-SİHA hamlesi İngilizleri de şaşırttı
Türkiye'nin Akdeniz'deki İHA-SİHA hamlesi İngilizleri de şaşırttı
GİRİŞ 16.12.2019 17:29 GÜNCELLEME 17.12.2019 09:35
Bu Habere 9 Yorum Yapılmış

İngilizlerin dünyaca ünlü gazetelerinden olan The Times, Ankara'nın Doğu Akdeniz'de petrol ve doğal gaz arayan gemilerine yardımcı olmak için bugünden itibaren Kuzey Kıbrıs'tan silahlı insansız hava araçları (SİHA) kaldırılacağını yazdı.

 

"TÜRKİYE BU TEKNOLOJİYİ DÜNYADA EN ÇOK KULLANAN ÜLKELERDEN" VURGUSU

Anthee Carassava imzalı son dakika haberinde "Türkiye, tartışmalı Akdeniz petrol ve doğal gaz sondajını silahlı insansız hava araçlarıyla koruyor" başlığı kullanılırken, haberin detayında Türkiye'nin SİHA teknolojisini en çok kullanan ülkelerden biri olduğu vurgulandı.

 

The Times haberin kapağında, Yavuz sondaj gemisini gösteren bir görsel kullandı.

SURİYE'DEKİ OPERASYONLARA DEĞİNİLDİ

Gazete haberinde, Türkiye'nin terör örgütü PKK/YPG'ye Suriye'de düzenlediği operasyonlarda, İHA ve SİHA'ları aktif ve etkili bir biçimde kullanıldığını da aktardı.

"İLİŞKİLER DAHA DA GERİLEBİLİR"

Times Türkiye'nin bu hamlesinin, başta Avrupa Birliği (AB) olmak üzere komşu ülkelerle Akdeniz'de gergin olan ilişkilerini daha da gereceğini iddia etti.

Haberde Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyetinin (KKTC), Ankara'nın İHA operasyonları için Geçitkale Hava Üssü'nün kullanımını onayladığı belirtildi. KKTC'den yapılan açıklamada SİHA'ların, "Türkiye ve KKTC'nin meşru hakkını koruyacağı" kaydedildi.

Son Dakika Haberi: Dalaman'dan havalanan İHA KKTC'ye ulaştı

İLK İHA BUGÜN İNDİ

Bu kapsamda Dalaman Deniz Hava Üs Komutanlığında bulunan Bayraktar TB2 tipi İHA, gerekli hazırlıklar sonrası saat 05.00'te havalanarak, yaklaşık 5 saatlik uçuşun ardından Geçitkale Havaalanına indi.

MUTABAKAT İMZALANDI

Suriye'nin kuzeydoğusundaki terör yapılanmasına büyük darbe vuran Türkiye, Doğu Akdeniz'de tarihi bir adım daha atmış, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Libya Ulusal Mutabakat Hükümeti (UMH) Başkanlık Konseyi Başkanı Fayez Al Sarraj "Deniz Yetki Alanlarının Sınırlandırılmasına İlişkin Mutabakat Muhtırası" imzalamıştı.

LİBYA ELÇİSİNİ SINIR DIŞI EDİP TÜRKİYE'Yİ BM'YE ŞİKAYET ETTİLER

Anlaşmanın ardından bölgede planları bozulan bazı ülkeler Türkiye'ye karşı harekete geçmişti. İstanbul'da 27 Kasım'da imzalanan "Türkiye ile Libya Ulusal Mutabakat Hükümeti Arasında Akdeniz'de Deniz Yetki Alanlarının Sınırlandırılmasına İlişkin Mutabakat Muhtırası" nedeniyle Atina ile Ankara arasında ipler gerilmiş, Yunanistan Libya Büyükelçisini sınır dışı etmişti. Yunanistan anlaşmanın uluslararası hukuku ihlal ettiğiyle gerekçesiyle Birleşmiş Milletler'e (BM) başvuruda bulunmuştu.

KAYNAK: HABER7
YORUMLAR 9
  • koray derik 4 yıl önce Şikayet Et
    ingilizlerin şaşıracağını zannetmiyorum. 10-20-50-100 yıllık A-B-C planları vardır.
    Cevapla
  • Hazım Coşkun 4 yıl önce Şikayet Et
    Bundan sonra bizim AB ile ilişkilerimizi düzeltme sıkıntımız yok , AB TÜRKİYE ile ilişkilerin iyi olmasını istiyorsa bizimle iyi geçinsinler REİS ne diyorsa onu yapsınlar.
    Cevapla
  • mert 4 yıl önce Şikayet Et
    Masallah masallah yinede masallah hainler kudursun
    Cevapla
  • İhtiyar 4 yıl önce Şikayet Et
    Tartışmalı!!!! Derken??
    Cevapla
  • Usta 4 yıl önce Şikayet Et
    Hükümet islerini Artik anadi. Her bi adim ilerde gidiyor. Artik KKTC Türkiyeye baglansin. Cok memmnunum bu dis politikadan. Yolla devam..
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
CHP adayı istifa edip AK Parti'ye geçti: CHP mitingini DEM'e sattılar
Fiat Topolino Türkiye’de 449 bin TL’den satışa çıktı! İşte özellikleri...