YPG/PKK'ya zorla katılanlar serbest bırakıldı

Suriye Geçici Hükümeti, zorla veya kandırılarak terör örgütü YPG/PKK'ya katılanlara yönelik geçen hafta yaptıkları af çağrısı kapsamında Suriye Milli Ordusu'na (SMO) teslim olanlardan bir kısmını serbest bıraktı.

YPG/PKK'ya zorla katılanlar serbest bırakıldı
YPG/PKK'ya zorla katılanlar serbest bırakıldı
GİRİŞ 16.12.2019 19:14 GÜNCELLEME 16.12.2019 19:18
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Suriye Geçici Hükümeti Başkanı Abdurrahman Mustafa, Rasulayn'da basın mensuplarına yaptığı açıklamada, suça karışmadan terör örgütü YPG/PKK'dan kaçıp SMO'ya teslim olanların bir bölümünü salıverdiklerini bildirdi.

 

Mustafa, "Geçen hafta biliyorsunuz buradan bir af çağrısı yapmıştık. Af çağrısı sonrası çok sayıda vatandaş gelip kendisini Suriye Milli Ordusu'na teslim etti. Herhangi bir suç veya cinayet işlememişse soruşturmaları bitenlerden bir kısmı bugün serbest bırakıldı." diye konuştu.

Suça karışmayanların ve sorguları tamamlananların serbest bırakılmasının devam edeceğini belirten Mustafa, "Başka suçlara karışmış olanlar af kapsamı dışında." dedi.

 

 

Mustafa, serbest kalanların sayısına ilişkin bilgi vermedi.

Suriye Geçici Hükümeti Başkanı Mustafa, 4 Aralık'ta Rasulayn'da yaptığı açıklamada, SMO'ya teslim olmaları halinde YPG/PKK'ya zorla katılanlardan suça karışmayanları affedeceklerini duyurmuştu.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 2
  • Saracen 4 yıl önce Şikayet Et
    Muhammed Sûresi 4. Ayet: "Savaşta inkâr edenlerle karşılaştığınız zaman hemen boyunlarını vurun. Nihayet onlara üstün geldiğiniz zaman bağı sıkı bağlayıp esir alın. Sonra harp ağırlıklarını atıp, savaş bitince de onları ya karşılıksız olarak, ya da fidye ile salıverin. Allah'ın emri budur. Eğer Allah dileseydi onlardan başka türlü de intikam alırdı. Fakat böyle olması sizi birbirinizle denemek içindir. Allah yolunda öldürülenlere gelince, Allah onların amellerini asla boşa çıkarmaz" Demek ki Ayete uygun, MaaşaAllah
    Cevapla
  • Sıradan ADAM 4 yıl önce Şikayet Et
    Kafalarına Sıkamadınız mı? O Teröristler Olsaydı Acır mıydı? Yanlış Yaptınız Kafalarına Sıkmamakla...!
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Gazze'de toplu mezar dehşeti! Canlı canlı gömmüşler
TCMB'nin faiz indirim kararı için tarih verildi