Gazze'de 20 yıl sonra bir ilk! Katar finanse etti

İsrail'in ablukası altındaki Gazze Şeridi'ne 1999'dan bu yana ilk kez yeni sivil savunma araç ve ekipmanlarının girişi gerçekleşti. Ekipmanlar Katar tarafından finanse edildi.

GİRİŞ 18.12.2019 01:02 GÜNCELLEME 18.12.2019 01:04
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

İsrail'in ablukası altındaki Gazze Şeridi'ne 1999'dan bu yana ilk kez yeni sivil savunma araç ve ekipmanlarının girişi gerçekleşti. 

 

 

Gazze'deki Sivil Savunma Birimine destek amacıyla Katar tarafından finanse edilen "itfaiye ve kurtarma faaliyetlerinde kullanılacak 22 araç ile ekipman" İsrail yönetiminin onayıyla Gazze'ye getirildi. 

Kerm Ebu Salim Sınır Kapısı'ndan girişi gerçekleştirilen araç ve teçhizatlar arasında yangın söndürmede kullanılacak "pikaplar, su pompaları, 1 kamyon ile çeşitli sivil savunma ekipmanları" yer alıyor. 

 

 

İsrail'in 13 yıldır bölgeye uyguladığı abluka nedeniyle yedek parçaları bulunmayan, eski araçları kullanan Gazze Sivil Savunma Birimi, çalışmalarını yürütebilmek için gerekli olan ekipman ve araçların sıkıntısını çekiyordu. 

YORUMLAR 2
  • Cihat 4 yıl önce Şikayet Et
    O araçlara gps takmışlardır, zamanı gelince bombalarlar. Siyonizmin sonu öyle yada böyle gelecek, yok olacağı günleri görmeyi Allah bize nasip etsin
    Cevapla
  • ben 4 yıl önce Şikayet Et
    allag katarin türkiyenin gazze nin yardimcisi olsun
    Cevapla
DİĞER HABERLER
KAAN için yeni aşama! Teslim tarihi öne çekildi
Kalkınma Yolu Projesi ile Türkiye-Irak ticaretinde 20 milyar dolar hedefi