Suriye'de Esed sivillere saldırdı! 13 ölü

Beşşar Esed ve Rusya Suriye'de sivilleri hedef almaya devam ediyor. Esed ve Rus güçleri İdlib Gerginliği Azaltma Bölgesin'deki yerleşim yerini vurdu. 13 sivil hayatını kaybederken çok sayıda da yaralı olduğu bildirildi.

Suriye'de Esed sivillere saldırdı! 13 ölü
Suriye'de Esed sivillere saldırdı! 13 ölü
GİRİŞ 19.12.2019 21:03 GÜNCELLEME 19.12.2019 21:05
Bu Habere 5 Yorum Yapılmış

Rejim uçakları Maaretinuman ilçesi, Cercenaz beldesi, Deyr Sünbül, Frikye, Serce, Bzabor, Binin, Hantutin, Naciyye, Kinidde, Gadafe,Tel Mennis, Ebu Mekki, Tuh ve Rebia köylerine saldırı düzenledi.

 

 

Muhaliflere ait uçak gözlemevine göre, Rus savaş uçakları da Maaretinuman kırsalı, Serakib ilçesi, Maarşurin, Han Es Sübül, Deyr Garbi, Semke ve Merdih köylerini vurdu.

İdlib Sivil Savunma (Beyaz Baretliler) ekiplerinden alınan bilgiye göre, Maaretinuman'da 6, Merdih köyünde 4, Deyr Sünbül'de 2 ve Han Es Sübül'de bir olmak üzere toplam 13 sivil hayatını kaybetti, en az 40 sivil yaralandı.

 

 

Sivil Savunma ekipleri, olay yerinde arama-kurtarma ve enkaz kaldırma çalışmalarını sürdürüyor. Yoğun bombardıman sürerken ölü sayısının artmasından endişe ediliyor.

110 BİN SİVİL GÖÇ ETTİ

Esed rejimi ve Rusya, kasım ayı başından bu yana Halep'i Şam'a ve Lazkiye'ye bağlayan M4 ile M5 kara yolları arasında yer alan sivil yerleşimlere havadan ve karadan sistematik saldırılar düzenliyor.

İdlib Gerginliği Azaltma Bölgesi'nde yerinden edilen sivillere ilişkin veri çalışması yürüten Suriye Müdahale Koordinatörlüğüne göre, kasımdan bu yana yaklaşık 110 bin sivil, Suriye-Türkiye sınır hattına yakın bölgelere göç etti.

Türkiye ile Rusya arasında 17 Eylül 2018'de imzalanan mutabakattan bu yana İdlib Gerginliği Azaltma Bölgesi'nde rejim ve Rusya'nın saldırılarında 1300'den fazla sivil öldü. Saldırıların yoğun olduğu bölgelerden nispeten sakin yerlere ve özellikle Türkiye sınırı yakınına göç edenlerin sayısı ise son bir yılda 1 milyonu aştı.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 5
  • Analız 4 yıl önce Şikayet Et
    Yeter artık ya ınsanlar multecı oldu evlatlarını yakınlarını her seylerını kaybettı yeter bu dunyada ne huzur ne ar ne haya kaldı yazıklar olsun ınsanlıga.
    Cevapla
  • neoturk 4 yıl önce Şikayet Et
    yahudilere yerlesim yerleri Dünyanin her yerinden yahudileri tersine göc ettirip onlari baslarindan def etmeyi amaclayan siyonistin hedefi, Esed Putin trump ve Iran siyonistin bir parcasidir
    Cevapla
  • Salih 4 yıl önce Şikayet Et
    Bunlar saldırıyor biz izliyoruz Rus'larla böylemi anlaşma yaptık. Bu gelen mülteciler yine milletin sırtına reva görmek iş değil. Rejim bölgeleri obüslerle neden vurulmuyor.
    Cevapla
  • Gazi 4 yıl önce Şikayet Et
    Mazlumlara saldırma emrini verenler Inşaallah en kısa sürede onlarda o acıyı yaşar
    Cevapla
  • cemal murteza 4 yıl önce Şikayet Et
    siyonistlerin bekaası için kullanılan teröristlerin temizlenmesi iyidir. el kaide nin türevleri olan daeş htş nusra gibi terör örgütleri israil'e tek mermi değil laf bile atamazlar. onlar ancak mezhepçi odakların kullandığı selefi tekfirci tecavüzcü kafa kesen peygamber düşmanı canilerdir. büyük ortadoğu projesi için kullanılıyorlar.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Son dakika: Yunanistan'da şiddetli deprem
Fiat Topolino Türkiye’de 449 bin TL’den satışa çıktı! İşte özellikleri...