Trump'ın imzasıyla resmen kuruldu! Savaşın yeni adresi

ABD Başkanı Donald Trump’ın Ulusal Savunma Yetkilendirme Yasası olarak da bilinen 2020 savunma bütçesini onaylaması ile birlikte ABD Uzay Kuvvetleri Komutanlığı da resmen kurulmuş oldu.

Trump'ın imzasıyla resmen kuruldu! Savaşın yeni adresi
Trump'ın imzasıyla resmen kuruldu! Savaşın yeni adresi
GİRİŞ 21.12.2019 06:58 GÜNCELLEME 21.12.2019 07:04
Bu Habere 13 Yorum Yapılmış

Ağustos ayında "birleşik muharip komutanlık" olarak  ABD Uzay Kuvvetleri Muharip Komutanlığının kurulmasının ardından söz konusu yasa kapsamında Uzay Kuvvetleri, 6’ncı "ana askeri hizmet kuvveti" olarak faaliyetine başladı.

 

Konuyla ilgili gazetecilere açıklama yapan ABD Uzay Kuvvetleri Komutanı Orgeneral J. Raymond, bu akşam itibarıyla Hava Kuvvetleri bünyesinde görev yapan 16 bin askeri ve sivil personelin Uzay Kuvvetleri’ne atandığını ifade etti. 

ABD ordusu, Vietnam Savaşı ve İran rehine krizinde ortaya çıkan kuvvetler arasındaki rekabetin önüne geçmek üzere 1986’da "Savunma Bakanlığının Yeniden Organize Edilmesine İlişkin Yasa" kapsamında "ana askeri hizmet kuvvetleri" ile "birleşik muharip komutanlıklar" olarak ikiye ayrıldı.

 

Ana askeri hizmet komutanlıkları eğitim ve idameden sorumlu iken, muharip komutanlıklar savaş ve operasyonları yürüten birleşik kuvvetlerden oluşuyor.

ABD ordusu, kara, hava, deniz, deniz piyadeleri ve sahil güvenlik komutanlıkları olarak 5 ana askeri hizmet komutanlığına ayrılıyordu. Uzay Kuvvetleri Komutanlığı ile birlikte bu komutanlıkların sayısı 6 oldu.

Yasa kapsamında bölgesel ve işlevsel olarak ikiye ayrılan muharip komutanlıklar ise Merkez Kuvvetler (CENTCOM), Avrupa Kuvvetleri (EUCOM), Hint-Pasifik Kuvvetleri (INDO-PACOM),  Afrika Kuvvetleri (AFRICOM) Kuzey Saha (NORTHCOM) ve Güney Saha (SOUTHCOM) Komutanlıkları ile Siber Güvenlik (CYBERCOM), Özel Harekat (SOCOM), Stratejik Kuvvetler (STRATCOM) ve Lojistik (TRANSCOM) Komutanlıkları olmak üzere 10 komutanlıktan oluşuyordu.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 13
  • misafir123 4 yıl önce Şikayet Et
    adamlar uzay savasina hazirlaniyor biz ise hala Laikliği tartisiyoruz. birakin artik bu suni gündemleri, ayriyi gayriyi. özümüze dönelim.
    Cevapla
  • DELULER 4 yıl önce Şikayet Et
    En azından Atatürk bunu boşuna söylemedi istikbal göklerdedir diye, gerçekten gelecek göklerde göklere hakim olan tüm evrene hakim olur, gerçi Türkiye uzay işine girse içimizdeki Atatürk çü geçinen vatan hainleri hemen ispiyonlayıp köstek olurlar.
    Cevapla
  • E.A 4 yıl önce Şikayet Et
    Ah bizim insanlarımız yok mu? ne yani Amerika uzay kuvvetleri komutanlığı kurdu diye illaki uzaylılarla mı savaşacak? bu komutanlık aya ve diğer gezegenlere gidebilmenin mümkün olup olmadığının yollarını araştıracak, uzaydan hasım ülkelere saldırmak mümkün mü? değil mi? bunun yollarını araştıracak. Ufoların varlığını Amerikan resmi hükümeti bile kabul etmez iken bizlere neler oluyor ki Amerikalıları uzaylılarla savaştırmaya kalkışıyoruz?
    Cevapla
  • Aziz 4 yıl önce Şikayet Et
    Savaşacak el kaideyi deaşı nasıl icat ettiyse savaşacak uzaylıyı da icat eder şeytan siyonist abd
    Cevapla
  • izmir dobracı 4 yıl önce Şikayet Et
    amerika o kadar aç gözlü o kadar saldırganki dünyadaki ülkeleri yıkmak yönetimini ele geçirmek ordusuna saldırmakla doymayıp şimdide uzaylılaramı saldıracak iyi olur bizde kurtuluruz
    Cevapla
  • Süleyman 4 yıl önce Şikayet Et
    Adamlar senelerdir uzaya türlü malzeme taşıyorlar orada ne yaptıklarını kimse birşey bilmiyor.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Abdülkadir Selvi'den ilginç iddia! Özel'in Erdoğan'a teklifi bu olacak
Dışişleri Bakanı Hakan Fidan İranlı mevkidaşıyla görüştü