Libya'dan ABD'ye Hafter çağrısı!

Libya'da uluslararası tanınırlığa sahip Ulusal Mutabakat Hükümeti (UMH), başta ABD olmak üzere uluslararası ve bölgesel güçlere, darbeci General Halife Hafter'in başkent Trablus'a yönelik saldırılarına karşı açık tavır alma çağrısında bulundu.

Libya'dan ABD'ye Hafter çağrısı!
Libya'dan ABD'ye Hafter çağrısı!
GİRİŞ 22.12.2019 12:09 GÜNCELLEME 22.12.2019 12:09
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

Libya'nın El-Ahrar televizyonunun haberine göre, Dışişleri Bakanı Muhammed Tahir Seyyale, ülkedeki krizin, Hafter güçlerinin Trablus'a ve terör örgütü DEAŞ'a karşı savaşan ordu mevzilerine düzenlediği saldırılardan kaynaklandığını belirtti.

UMH'nin, Libya'nın meşru hükümeti ve Libya halkının tek temsilcisi olduğunu vurgulayan Seyyale, başta ABD olmak üzere uluslararası ve bölgesel güçlere, Hafter'in Trablus'a yönelik saldırılarına karşı açık tavır takınma çağrısı yaptı.

Seyyale, Hafter güçlerinin Trablus saldırısının, ülkede istikrarın ve demokratik sivil bir devletin kurulmasının önünde önemli bir engel olduğunu ifade etti.

Libya'nın doğusundaki silahlı güçlerin lideri Hafter, başkent Trablus'u ele geçirmek için 4 Nisan'da saldırı emri vermiş, bunun üzerine uluslararası meşruiyete sahip UMH birlikleri de karşı operasyon başlatmıştı.

Hedefine ulaşamayan Hafter, son olarak 12 Aralık'ta Trablus'a yönelik "Belirleyici Savaş" adıyla yeni bir saldırı talimatı vermişti.

Darbeci Hafter'in saldırı emrine karşılık ülkenin batısında başta Misrata olmak üzere 10 kentte seferberlik ilan edilmişti.

 

KAYNAK: AA
YORUMLAR 3
  • MERT 4 yıl önce Şikayet Et
    RABBİM ordumuzu milletimizi ve devletimizi korusun hainlere fırsat vermesin ERDOĞAN REİSİMİZE uzuuuuun sağlıklı sıhhatli ömürler versin başımızdan eksik etmesin onun yükü o kadar ağır ki MEVLAM kolaylık versin yar ve yardımcısı olsun hayırlı yol arkadaşları nasip etsin... Adam çabalayıp duruyor hak ve adalet için fakat gören körler bunun farkında değiller adamı karalayıp duruyorlar ....
    Cevapla
  • Kerim 4 yıl önce Şikayet Et
    Mısır israilin emir eri olmuş. Özellikle mısır ı yolluyorlar karşımıza müslüman bir ülkeyi türkiyeye vurdurup aralar nezdinde türkiyeyi sıkıştırmak için
    Cevapla
  • İsimsiz 4 yıl önce Şikayet Et
    Hiçmi insan kalmadı bu dünyada.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
İstanbul'a yeni tünel: Süre 30 dakika kısalacak, açılış tarihi belli oldu!
Kuantum çağı başlıyor: İnternetin devri kapanacak... Brainet ile iletişim kuracağız!