Yeni Zelanda'daki yanardağ patlamasında ölü sayısı 19'a çıktı

Yeni Zelanda'nın kuzeyindeki Whakaari Yanardağı'nda meydana gelen patlamada hayatını kaybedenlerin sayısı 19'a yükseldi.

Yeni Zelanda'daki yanardağ patlamasında ölü sayısı 19'a çıktı
Yeni Zelanda'daki yanardağ patlamasında ölü sayısı 19'a çıktı
GİRİŞ 23.12.2019 10:30 GÜNCELLEME 23.12.2019 10:32
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Yeni Zelanda'nın kuzeyindeki Whakaari (Beyaz Ada) Yanardağı'nda hafta başında meydana gelen patlamada hayatını kaybedenlerin sayısı 19'a yükseldi.

 

Yeni Zelanda polisinden yapılan açıklamada, patlama sonrası ağır yaralanarak hastanede tedavi gören 3 kişinin daha yaşamını yitirdiği bildirildi. Ölenlerin ismi ise henüz açıklanmadı.

Ülkenin kuzeyindeki Whakaari Yanardağı'nda 9 Aralık'ta yaşanan volkanik patlamanın ardından Ada'da bulunan 47 kişiden 39'u tahliye edilmiş, 8 kişi ise mahsur kalmıştı.

 

Patlama anında Ada'da bulunan 47 kişiden 24'ünün Avustralya, 9'unun ABD, 5'inin Yeni Zelanda, 4'ünün Almanya, 2'sinin Çin, 2'sinin İngiltere ve 1'inin de Malezya vatandaşı olduğu kaydedilmişti.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 1
  • yılmaz 4 yıl önce Şikayet Et
    anzakların yıllar önce türkiyeye savaşa gelmeleri yenizelanda adasından kaçış ve topraklarımızı gasp etmeye gelmişlerdir.bugün gine abd ve avrupa ve ingilizler asyayayı birbirine düşürüp zayıf düşürüp ileride anzaklarla bereaber asya topraklarını pay etmeye geleceklerdirçünki adaları bir kısım terkedip büyük karaya yani asyaya gelmeleri hedefleri abd de iklim sartları agır olan bölgeler asyadan gelen göçmenlere bırakılıpbir çeşit yer değiştirmeleridir abd nin amacı. bunlar kimseye acımaz insan hakları lügatlarıyla dünyayı kandırıp haklı konuma gelip savaşa vize çıkartmalarıdır. kendi vurdukları ikiz kuleler örneği. papayı kendi vurdurduklaı gibi
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Erdoğan sinyali vermişti! Cezası 10 katına çıkıyor
Avrupa'nın 42 büyükşehrinde en pahalı ve en ucuz şehirler: Türkiye'den de bir il var...