Türkiye'yi işaret edip böyle açıkladı: Artık sürdürülebilir değil

Rum Hidrokarbon uzmanı Haralambos Ellinas, Yunanistan, İsrail ve Rum yönetiminin, Türkiye ile Libya arasında imzalanan deniz yetki alanları anlaşması sonrasında 2 Ocak'ta imzalanacağı açıklanan Doğu Akdeniz Boru Hattı Projesi'nin (EastMed) sürdürülebilir olmadığını söyledi.

Türkiye'yi işaret edip böyle açıkladı: Artık sürdürülebilir değil
Türkiye'yi işaret edip böyle açıkladı: Artık sürdürülebilir değil
GİRİŞ 25.12.2019 06:04 GÜNCELLEME 25.12.2019 07:25
Bu Habere 14 Yorum Yapılmış

Atina'da atılacak imzaların, anlaşmaya taraf ülkeler arasındaki ilişkilerin pekiştirilmesine yardımcı olacağını belirten Ellinas, Avrupa'da, EastMed projesinin ekonomik ve siyasi açıdan uygun görülmediğini belirtti.

 

Rum Hidrokarbon uzmanı Haralambos Ellinas....

EastMed'in sürdürülebilir olmadığını ifade eden Rum uzman, yeni Avrupa Komisyonu başkanlığının önceliğinin 2050'ye kadar sıfır fosil yakıt atığı olduğunu, bunun da AB'nin tamamen farklı bir istikamete yöneldiği anlamına geldiğini kaydetti.

 

Projeye yatırım yapacak şirketin de bulunamadığına dikkat çeken Ellinas, "Avrupa piyasaları kaybedildi. Asya piyasaları da çok rekabetçi" dedi.

EastMed Projesi..

SALİH, GÜNEY KIBRIS'A GİDECEK

Libya'da Halife Hafter'in müttefiki Tobruk'taki Temsilciler Meclisi (TM) Başkanı Akile Salih'in de hafta sonunda Güney Kıbrıs'ı ziyaret edeceği belirtildi. Salih'in önce Yunanistan'a ardından da Kıbrıs Rum kesimine gideceği bildirildi.

Tobruk'taki Temsilciler Meclisi (TM) Başkanı Akile Salih....

EASTMED PROJESİ

Yaklaşık 2 bin kilometre uzunluğunda olması beklenen EastMed boru hattının bir yılda 9 ila 12 milyon metreküp doğal gazı İsrail'den, önce Güney Kıbrıs'a oradan da Yunanistan'a, oradan da İtalya ve diğer güney Avrupa ülkelerine taşıması planlanıyor.

KAYNAK: DHA
YORUMLAR 14
  • Serdengeçti 4 yıl önce Şikayet Et
    Hepsini bize vermek istiyorlar, bırakın versinler. Kendi düşen ağlamaz. Bizim olacak Korfu'da denize girmek, Girit'te balık tutmak istiyorum.
    Cevapla
  • ADEM GÖV 4 yıl önce Şikayet Et
    aslında benim düşündüğüm bu gariban yunan vatandaşı ile güney kıbrıs rum vatandaşlarına akdenizin altındaki gaz ve petrol rezervinin TÜRKİYE yunanistan KUZEY KIBRIS TÜRK CUMHURİYETİ ve güney kıbrıs ile ortak adil bir şekilde çıkartıp satmamız halinde halklarımızın ne kadar zenginleşeceğini ve kendilerinin de avrupadan bağimsızlaşacağını anlatmak lazım. yoksa 80 milyon luk TÜRK MİLLETİ elimizin altındaki yanı başımızdaki bu zenginliği bundan 100 yıl önce bırakıldığı gibi birdaha bırakmayacak tır. bunu hem dünya hemde kara ve deniz komşu ülkelerin yöneticilerinin çok iyi anlaması lazım.
    Cevapla
  • Levent 4 yıl önce Şikayet Et
    mantıklı olan ve türkiyenin söylediği bu zaten ama yunan aç gözlülüğü gözlerini kör etmiş yarın pişman olacaklar ama iş işten geçmiş olacak yazık olacak zenginleşen bir türkiye ve Kıbrıs türk cumhuriyeti karşısında güçsüz bir yunan ve Kıbrıs rum olacak kimse kurtaramaz onları
    Cevapla
  • Selim 4 yıl önce Şikayet Et
    Her halükarda Libya ve Türkiye deniz sınırından geçecek boru hattı. İzin vermeyiz geçiş yapamazsınız
    Cevapla
  • ay yıldız 4 yıl önce Şikayet Et
    Bütün hatları elimizde toplayalım ücretini biz belirleyelim avrupaya biz satalım doslar alışveriş görsün.
    Cevapla
  • Hamdi 4 yıl önce Şikayet Et
    Bak Yunan, Erdoğan'ımızın elini op özür dile ve dediğinden çıkma. Adam olup bunu yaparsan senin için çok iyi olur, zira şimdiye kadar sahiplerinden sana hiç bir fayda gelmedi.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
PKK destekçileri İmamoğlu'na oy verecek! Altan Tan'dan çarpıcı açıklama
Muhittin Böcek'in tek kozu CHP seçmenini bile irite ediyor