ABD'den Türkiye çıkışı: Rest çekip kazanıyor, yaptırım...

Türkiye'nin Rusya'dan satın aldığı S-400 füze savunma sistemlerinin yankıları ABD basınında gündemden düşmüyor. Wall Street Journal, S-400 gerilimi ve yaptırım krizi ile ilgili kapsamlı bir analiz hazırladı. ABD'li üst düzey bir yetkili, "Biz yaptırım uygulamak istemiyoruz ama yaptırım olacak" dedi. NATO’da görevli Avrupalı üst düzey bir yetkili ise “Türkiye rest çekiyor ve kazanıyor” ifadelerini kullandı.

ABD'den Türkiye çıkışı: Rest çekip kazanıyor, yaptırım...
ABD'den Türkiye çıkışı: Rest çekip kazanıyor, yaptırım...
GİRİŞ 25.12.2019 17:41 GÜNCELLEME 25.12.2019 18:16
Bu Habere 57 Yorum Yapılmış

Türkiye'nin sınır hattını güven altına almak için Rusya'dan satın aldığı S-400 füze savunma sistemi ABD ve Avrupa'da gündemden düşmüyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın olası bir ABD yaptırımı durumunda İncirlik üssünü kapatacağını açıklamasından sonra gerilimin tırmandığını aktaran Wall Street Journal, “Türkiye, Rusya’ya yaklaştıkça NATO yeni bir belirsizliğin içine giriyor” başlığını kullandı.

 


NATO ile Türkiye arasındaki gerilimin devam ettiğini aktaran gazete ABD Savunma Bakanı Mark Esper’in sözlerine de yer verdi. Esper, “Türkiye’nin NATO üslerini ya da yabancı askerlerin bulunmasına izin verip vermeme hakkına sahip. Eğer söylediklerinde bu kadar ciddilerse bence bu ittifakın bir sorunu ve ittifaka bağlılığınızla ilgili bir sorun” ifadesini kullandı. 

 

 

TÜRKİYE'NİN HAMLESİNİ HAZMEDEMİYORLAR

ABD’den sonra NATO’nun en büyük askeri gücü olan Türkiye’nin Barış Pınarı Harekâtı ve Rusya’dan S-400 satın almasının ittifak içinde rahatsızlık yarattığı belirtilirken gazeteye konuşan ve Türkiye’de görevli Batılı bir diplomat, “Bir aracın kaza yapmasını yavaş çekimde izliyormuş gibi hissediyorum” dedi.

HER GÜN AYRI BİR TÜRKİYE TEHDİDİ

Trump’ın Türkiye ile yakın ilişki içerisinde olmasına rağmen ABD’li siyasetçilerin bu ay içerisinde yaptırımın önünü açan yasa tasarısına onay vermesi ile ilişkilerin gerildiği belirtildi. James Marson ve David Gauthier-Villars imzalı haberde, “Trump yönetimi Türkiye’ye karşı yaptırımların çapını henüz açıklamadı ama ABD ve Avrupalı yetkililer, Türkiye-ABD ilişkilerini tamir etmek için zamanın azaldığını söylüyor” ifadesi yer aldı.

TÜRKİYE REST ÇEKİYOR VE KAZANIYOR

Gazeteye konuşan üst düzey bir ABD’li yetkili, “Türkiye’ye yaptırım uygulamak istemiyoruz fakat bu gerçekleşecek. Bu durum Türkiye’ye zarar verecek” dedi. NATO’da görevli Avrupalı üst düzey bir yetkili, “Türkiye rest çekiyor ve kazanıyor” ifadesini kullandı. 

YORUMLAR 57
  • vatansever 4 yıl önce Şikayet Et
    istediginiz kadar yaptırım yapın yada ambargo koyun....biz müslüman türk milleti olarak kendi işimizi kendimiz görürüz evvel ALLAH....C.C.HU.
    Cevapla
  • Mg1907 4 yıl önce Şikayet Et
    Allah devletimize zeval vermesin. Her zaman devletimizin yanındayız.
    Cevapla
  • sezgin 4 yıl önce Şikayet Et
    evvelallah biz kazanacağız...
    Cevapla
  • Kaan 4 yıl önce Şikayet Et
    ABD/AB Türkiye' ye karşı Dözlerini yerine getirmemek, Tehdit,Yaptırım, "Soykırım" karalama, Benim teröristtim iyi Size düşman olabilir ama bize DAEŞ için ? yardım ediyorlar... Türkiye olarak bir karar aldık ve destekledik: Ölecek isek adam gibi ölelim, Bir ölür bin diriliriz, Topunuz gelin,... Bunlar TÜRKİYE için Cidden samimi edilmiş ve verilmiş sözler AMA!? Ama'sı Şuan TÜM Tehdit,Söylem, Karalama ve YAPTIRIM lara karşılık sabır ile BEKLİYORUZ bu bekleme bir SONUÇ' a odaklımıdır?
    Cevapla
  • Çavuş 4 yıl önce Şikayet Et
    Biz kimseyi kandırdıgımız falan yok, ABD sen çalıp sen oynuyorsun, yeni yeni dostların var yakında müttefik olursunuz Türkiye sizin gibilerine muhtaç olmamalı güvenliğimiz için herbir şeyi yapacak gücümüz var.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Reuters: Batı, Türkiye aracılığıyla İran'a mesaj gönderdi
Son dakika: İstanbul dahil 45 il için sarı kodlu uyarı! Şiddetli olacak