Fahrettin Altun'dan İngiltere'nin YPG/PKK kararına dair açıklama!

İletişim Başkanı Fahrettin Altun, İngiltere'de terör örgütü YPG'ye katılan bir kişinin ailesine yönelik açılan teröre mali yardım ve destek soruşturmasına ilişkin, "İngiltere makamlarının YPG/PKK'ya aktarılan mali desteği kovuşturma kararını memnuniyetle karşılıyoruz." ifadelerini kullandı.

Fahrettin Altun'dan İngiltere'nin YPG/PKK kararına dair açıklama!
Fahrettin Altun'dan İngiltere'nin YPG/PKK kararına dair açıklama!
GİRİŞ 29.12.2019 11:10 GÜNCELLEME 29.12.2019 11:10
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Altun, Twitter hesabından İngilizce yaptığı paylaşımda, İngiltere'de terör örgütü YPG/PKK'ya katılan bir kişinin ailesine yönelik teröre mali yardım ve destek soruşturmasını değerlendirdi.

Paylaşımında, birçok Avrupalı'nın Suriye'nin kuzeyinde terör örgütü PKK'nın Suriye kolu YPG'nin saflarına katıldığını hatırlatan Altun, şunları kaydetti:

"Avrupa hükümetlerinin, yabancı terörist akınını durdurmasının ve terör örgütüne katıldıkları için bu şahıslar hakkında yasal işlemler başlatmasının vakti çoktan geldi. PKK/YPG, Türkiye için olduğu kadar, bölgesel istikrar ve Avrupa'nın güvenliği açısından da bir tehdittir. Müttefiklerimiz, bu terör örgütüne verdikleri desteği sonlandırmalı ve Avrupa vatandaşlarının bu terör örgütüne katılmasını görmezden gelmeye son vermelidir. PKK/YPG de DEAŞ gibi bir terör örgütü olarak kabul edilmeli ve o şekilde muamele görmelidir.

Terörizmin her türüyle mücadelede en hayati hamlelerden biri, para kaynağını kesmektir. İngiltere makamlarının YPG/PKK'ya aktarılan mali desteği kovuşturma kararını memnuniyetle karşılıyoruz."

KAYNAK: AA
YORUMLAR 2
  • bahri 4 yıl önce Şikayet Et
    Sanmayın İngiltere bu teröristleri adalet olduğu için yargılandıklarını. Türkiye'nin siyasi ve güçlü duruşu karşısında zora girebileceği açık kapı bırakmamak için yapılan suni bir müdahaleden başka bir şey değil.
    Cevapla
  • Erdogan yazili 4 yıl önce Şikayet Et
    Ingiltere makamlari resmi kurumlar ypg yi terörist olarak görüyor dogru karar tebrik edib gereginin yapilmasini taleb etmek gerek
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Muharrem İnce'den Özgür Özel'e çok sert tepki! Flaş İzmir uyarısı!
Yeniden Refah Partisi’nde aklın yolu bir: “Büyükşehirlerde destek Cumhur’a!”