Almanya'dan emsal karar: PKK için harekete geçti

Almanya’da çocuğunu terör örgütü PKK’nın eylemlerine göndermekle suçlanan bir anneye velayet davası açıldı. Çocuğun velayeti anneden alınırsa dava Almanya’da emsal olacak.

Almanya'dan emsal karar: PKK için harekete geçti
Almanya'dan emsal karar: PKK için harekete geçti
GİRİŞ 29.12.2019 14:55 GÜNCELLEME 29.12.2019 15:01
Bu Habere 9 Yorum Yapılmış

Almanya'da Anayasayı Koruma Örgütü, 13 yaşındaki kız çocuğunu terör örgütü PKK eylemlerine ve açlık grevi gibi faaliyetlere gönderen Zozan G. isimli kadına velayet davası açtı.

Çocuğun velayeti alınırsa, dava terör örgütü PKK'yı aktif olarak destekleyen benzer durumdaki aileler için emsal teşkil edecek.

Aydınlık'ın aktardığı habere göre Zozan G. isimli kadın, terör örgütü PYD/PKK'nın denetimindeki Ayn El Arab (Rojava) bölgesine ilişkin protestolara katılıyor.

Bu eylemlerde konuşmalar yapan kadın, reşit olmayan çocuklarını da eylemlere götürüyor.

Habere göre Düsseldorf siyasi polisi, Oberhausen Gençlik Dairesi'ne bildirimde bulunarak konuyla ilgilenmelerini istedi. Buna göre, son olarak kadının 13 yaşındaki kızını, Avrupa'nın da terör örgütü olarak kabul ettiği PKK'nın eylemlerinden biri olan "Öcalan için açlık grevi"ne yönlendirmesi Gençlik Dairesi'nce ele alındı.

Gençlik Dairesi çocuğun okulda başarılı olduğunu dikkate alarak davayı devam ettirmeme kararı aldı. Ancak Anayasası Koruma Örgütü, Alman anayasasıın "çocuklar devletin koruması altındadır" hükmü gereğince dava açtı.

Anne Zozan G. Kasım ayında hakim karşısına çıkartıldı. Çocukların geleceğini ve hayatını tehlikeye atmakla suçlanan Zozan G., ilk ifadesinde çocuklarının durumunu sarsmadığını ve barıştan yana olduğunu söyledi.

Kadının diğer dört çocuğunun da incelenmesine karar veren mahkeme, çocukların tarafını savunan bir avukat tayin etti. Çocukların gelişmelerden olumsuz etkilenmemesi için tedbir alındı. Davanın ikinci duruşması 22 Ocak 2020'de yapılacak.

YORUMLAR 9
  • misafir 4 yıl önce Şikayet Et
    Kızı alıp ajan yetiştirip içimize gönderecekler bunlar boşa kürek sallamazlar...
    Cevapla
  • Dede 4 yıl önce Şikayet Et
    Diyarbakirdaki anneler dava açmaları lazim almanyadaki pkk ya
    Cevapla
  • Ahmet 4 yıl önce Şikayet Et
    Gösteriler neden yasaklanmıyor ? niye terör örgütü PKK başta Almanya olmak üzere tüm Avrupa’da cirit atıyor ?
    Cevapla
  • mardini 4 yıl önce Şikayet Et
    çok samimiyseniz o gösterileri yasaklayın..
    Cevapla
  • Adam gibi Adam 4 yıl önce Şikayet Et
    Almanya PKK ya Toprak versinde bu iş bitsin, mademki PKK yı Almanya çok Seviyor Berlin Eyaletini versinde herkes Sevinsin.!
    Cevapla
  • Hakan E. 4 yıl önce Şikayet Et
    Almanya pkk ya verse verse ancak toprağın altını verir. Ta ki artık pkk'dan fayda görmeyeceklerine kanaat getirsinler...
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Türkiye'den tarihi İncirlik hamlesi! Stratejik adım! Kürecik iddialarına yanıt
İnsan ömründen tam altı yıl çalıyor! İşte havası en kirli ülkeler...