Rusya'dan ABD'ye: Aynı şekilde yanıt vereceğiz!

Rusya Başbakan Yardımcısı Dmitriy Kozak, Moskova’nın ABD’nin Kuzey Akım-2 doğalgaz boru hattı projesine yönelik yaptırımlarına aynı şekilde dengeli bir yanıt vereceğini belirtti.

Rusya'dan ABD'ye: Aynı şekilde yanıt vereceğiz!
Rusya'dan ABD'ye: Aynı şekilde yanıt vereceğiz!
GİRİŞ 30.12.2019 05:47 GÜNCELLEME 30.12.2019 05:47

Rus doğalgazını Avrupalı tüketicilere taşıyacak olan Kuzey Akım-2 doğalgaz boru hattı projesine ABD tarafından uygulanan yaptırımlar ile ilgili değerlendirmelerde bulunan Kozak, Moskova’nın söz konusu yaptırımlara aynı şekilde dengeli bir yanıt vereceğini açıkladı.

Rusya yönetiminin ABD’nin yaptırımlarına karşı önlemler geliştirdiğine dikkat çeken Kozak, Kuzey Akım-2 doğalgaz boru hattının inşaatının, ABD’nin herhangi bir yaptırımına bağlı olmaksızın tamamlanacağını vurguladı.

Daha önce Rusya Enerji Bakanı Aleksandr Novak, Kuzey Akım-2’nin kalan 160 kilometrelik kısmının ABD’nin yaptırımlarına rağmen tamamlanacağını, boruların kalan kısmının Rus enerji şirketi Gazprom’a ait Akademik Çerskiy gemisinin tamamlayabileceğini belirtmişti.

PUTİN VER MERKEL GÖRÜŞTÜ

Rusya Devlet Başkanı Putin, Almanya Başbakanı Merkel ile Kuzey Akım-2 doğal gaz boru hattı projesini görüştü. 

Kremlin Basın Servisi'nden yapılan açıklamaya göre, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Almanya Başbakanı Angela Merkel ile telefon görüşmesi yaptı.

Görüşmede, Almanya ve Birleşmiş Milletler'in (BM) arabuluculuğu dahil krizin çözümünde siyasi ve diplomatik çabaların artırılmasının uygun olacağı vurgulandı.

Suriye meselesine de değinilen görüşmede, Kuzey Akım-2 doğal gaz boru hattı projesi ve Ukrayna üzerinden Avrupa'ya Rus doğal gaz transit anlaşması ile ilgili müzakere süreci de ele alındı.

Ukrayna ile ayrılıkçılar arasında gerçekleştirilen esir değişiminin de olumlu değerlendirildiği kaydedildi.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Merak edilen 5 ilin daha anket sonuçları paylaşıldı! Rüzgar tersine döndü
Yine başladılar! Seçime 2 gün kala anket operasyonu