Kuzey Kore lideri Kim Jong-un saldırganlık emri verdi

Kuzey Kore lideri Kim Jong-un ülkesinin güvenliği ve egemenliğinin korunması için "saldırgan tedbirler" alınacağını söyledi.

Kuzey Kore lideri Kim Jong-un saldırganlık emri verdi
Kuzey Kore lideri Kim Jong-un saldırganlık emri verdi
GİRİŞ 30.12.2019 10:12 GÜNCELLEME 30.12.2019 10:28
Bu Habere 4 Yorum Yapılmış

Pazar günü İşçi Partisi genel toplantısına katılan Kuzey Kore lideri Kim Jong-un, asker ve diplomatlardan Asya ülkesinin güvenliğinin ve egemenliğini sağlanması konusunda "aktif ve saldırgan tedbirler" hazırlamalarını istedi.

 

Amerika Birleşik Devletleri'nin (ABD) ülkesine yaptırım ve baskı uygulamaya devam etmesi halinde "yeni bir yol" izleyeceğini söyleyen Kim Jong-un'un yeni yıl konuşmasında önemli politika değişiklikleri duyurması bekleniyor.

 

ABD: HAYAL KIRIKLIĞINA UĞRARIZ

Kim Jong-un'un açıklamalarının yayınlanmasından önce konuşan Beyaz Saray ulusal güvenlik danışmanı Robert O'Brien, ABD'nin Kuzey Kore'nin nükleer tehdidine karşı "alet çantasında birçok aracı" olduğunu söyledi.

O'Brien, bir televizyon kanalına yaptığı açıklamada, "Kim Jong-un bu yaklaşımı benimserse olağanüstü hayal kırıklığına uğrayacağız ve bu hayal kırıklığını göstereceğiz" ifadesini kullandı.

Washington yönetimi, daha önce Pyongyang'a karşı kendi yaptırımlarını yumuşatmayı reddetmişti.

ABD'nin Kuzey Kore özel temsilcisi Stephen Biegun, Kuzey Kore liderinin yeniden müzakereleri başlatmaya çağırdı.

YORUMLAR 4
  • Alper UZUN 4 yıl önce Şikayet Et
    O'Brien, bir televizyon kanalına yaptığı açıklamada, "Kim Jong-un bu yaklaşımı benimserse olağanüstü hayal kırıklığına uğrayacağız ve bu hayal kırıklığını göstereceğiz" ifadesini kullandı.Şu ifadeye baksanıza ne kadar samimiyetten uzak tek taraflıyım ve menfaatlarime göre konuşurum diyolar komik.
    Cevapla
  • mmed 4 yıl önce Şikayet Et
    Şu iki ülke saçma sapan gerekçelerle parçalanmış yahu birleşin şu abd yi şok edin büyük br güç olursunuz
    Cevapla
  • vatandaş 4 yıl önce Şikayet Et
    Buda aynı İran gibi arasıra çıkıp sahte bir kabadayılık yapıp, kayboluyor. Oysa bunlar terörist amerikanın hizmetkarı ülkeler.
    Cevapla
  • misaifr 4 yıl önce Şikayet Et
    Ondan sonra düğün sezonu değil altın niye artıyor diye birbirine soruyor insanlar. Aha bunun gibi savaş tellalları yüzünden oluyor.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Beşiktaş - Ankaragücü! CANLI
IMF'den Türkiye açıklaması