Rusya'dan Libya açıklaması

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Libya’daki çatışmaların durdurulması gerektiğini belirterek, "Çatışmaların durdurulması, siyasi diyaloğun başlatılması için temel koşuldur" dedi.

Rusya'dan Libya açıklaması
Rusya'dan Libya açıklaması
GİRİŞ 30.12.2019 17:17 GÜNCELLEME 31.12.2019 08:57
Bu Habere 12 Yorum Yapılmış

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, İran Dışişleri Bakanı Cevad Zarif ile başkent Moskova'daki görüşmelerinin ardından düzenlediği basın toplantısında, Libya krizine ilişkin açıklamalarda bulundu.

 

Libya'daki çatışmalarının durdurulması gerektiğini ifade eden Lavrov, "Çatışmanın durdurulması, siyasi diyaloğun başlatılması için temel koşuldur. Çatışmanın durdurulması, kalıcı ateşkesin sağlanması ve diyaloğun başlatılması Libya halkının menfaatinedir. Libya'daki tarafların, bütün siyasi ve etnik grupların çıkarlarını dikkate alması gerekiyor" diye konuştu.

Lavrov, Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyinin (BMGK) Libya'yı uçuşa yasaklı bölge ilan ettiğini ve NATO'nun bu karara rağmen "Arap Baharı"nı destekleme bahanesiyle Libya’ya saldırdığını kaydetti.

 

Libya'nın uçuşa yasak bölge ilan edilmesinin iyi bir fikir olmadığını söyleyen Lavrov, "Böyle bir yasak bölgenin ilan edilmesi halinde, NATO'nun gereken kurallara uyacağından emin değiliz" şeklinde konuştu.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 12
  • VUSLAT 4 yıl önce Şikayet Et
    Rusyada ABD gibi ikiyüzlü hareket ediyor.Yani kafir kafire benziyor.
    Cevapla
  • diriliş 4 yıl önce Şikayet Et
    türkün güçünü görünce bagıra bgıra hemen bariş istemeye başladı kafir rusya az kaldı bekleyin biz geliyoruz...
    Cevapla
  • Vanli Yasin 4 yıl önce Şikayet Et
    Türkiye olarak cok acil uzun menzilli balistik füzeler üretmek zorundayız
    Cevapla
  • Çaldıran 4 yıl önce Şikayet Et
    Ey kafir Rusya sen hem suriye de hem Libya da insanları çoluk çocuk demeden uçaklarla öldür sonrada yasak olmasın de. ALLAH (CC) seni Kahhar ismiyle kahreylesin.
    Cevapla
  • sait dbakır 4 yıl önce Şikayet Et
    amin amin
    Cevapla
  • İsmet 4 yıl önce Şikayet Et
    ALLAH siz İslam düşmanı Rus çin abd ve diğer ülkeler artı abd ye kul olmuş arapların tez zamanda kahru perişan eyle sin sizin görüşmeler sırf çözüm süzlük üretir bu milli ve yerli aziz vatanımda ki chpkksp vesaire yok olmaya mahkum dur inşallah
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Gazze'de toplu mezar dehşeti! Canlı canlı gömmüşler
Adli tıp raporları ortaya çıktı! Katilleri başıboş köpekler