Yeni yılın ilk gününde bombayı patlattı: Dünya yeni silahımızla tanışacak

Kuzey Kore Devlet Başkanı Kim Jong-un, ABD ile yapılan görüşmeler süresince askıya aldığı nükleer ve uzun menzilli füze denemelerine devam edeceklerini duyurdu. Kuzey Kore lideri ayrıca, ülkesinin kısa süre içinde "yeni bir stratejik silah" tanıtacağını açıkladı.

Yeni yılın ilk gününde bombayı patlattı: Dünya yeni silahımızla tanışacak
Yeni yılın ilk gününde bombayı patlattı: Dünya yeni silahımızla tanışacak
GİRİŞ 01.01.2020 10:22 GÜNCELLEME 01.01.2020 14:05
Bu Habere 7 Yorum Yapılmış

Kuzey Kore lideri Kim Jong-un, ülkesinin kısa süre içinde "yeni bir stratejik silah" tanıtacağını açıklarken, diyalog kapısını açık bıraktı ve nükleer denemelerin kapsamının ABD'nin tutumuna bağlı olduğunu söyledi.

 

ABD ile Kuzey Kore arasındaki görüşmeler, Washington'un Pyongyang'a uyguladığı yaptırımları nükleer programını tamamen terk etmeden kaldırmayı reddetmesi üzerine kesilmişti.

Kuzey Kore, 2019'un sonunda küçük silah testleri gerçekleştirmişti. Bu da ABD'nin taviz vermesini sağlama girişimi olarak değerlendirilmişti.

 

YAPTIRIMLAR VE TATBİKATLAR SÜRERKEN…

Pyongyang'ın nükleer denemelerine ve ABD ana karasına ulaşabilecek kıtalar arası balistik füze denemelerine yönelik kendi ilan ettiği moratoryum, Washington ile yapılan görüşmelerin temel konularından birini oluşturuyordu.

Kuzey Kore, 2017'den beri bu tarz denemeler gerçekleştirmiyordu. Bu yönde yapılacak daha ileri denemeler, ABD seçim yılına girerken Başkan Donald Trump'ı öfkelendirebilir.

1 Ocak'taki parti toplantısında konuşan Kim Jong-un, Kuzey Kore'nin bu moratoryuma artık bağlı olmadığını; zira ABD'nin Güney Kore ile ortak askeri tatbikatlar gerçekleştirdiğini ve Pyongyang'a yönelik yaptırımları artırdığını söyledi.

YORUMLAR 7
  • yyyy 4 yıl önce Şikayet Et
    devam devam
    Cevapla
  • Mehmet 4 yıl önce Şikayet Et
    Meydanı Amerikaya bırakma. Devam et.
    Cevapla
  • İhtiyar 4 yıl önce Şikayet Et
    Adam bu adam
    Cevapla
  • Bunama 4 yıl önce Şikayet Et
    Sen bide parktan ot toplayıp yiyen perişan halkını gör. Ne farkı var trampetten yahudiden
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
İsmail Kartal ve futbolculardan, 'Ligden çekilme' önerisine flaş cevap!
Murat Kurum acil eylem planını açıkladı: 6 ayda 5 yıllık icraat - Gazete manşetleri