Hamaney'den yeni yılın ilk gününde Trump'a görülmemiş tehdit!: Vuracağız

Irak'ta İran'a yakın grupların ABD'nin Bağdat Büyükelçiliği önündeki gösterileri ikinci gününde de devam ederken, İran dini lideri Ali Ayetullah Hamaney'den son dakika çok sert bir açıklama geldi. Twitter'dan Trump'ı hedef alan Hamaney, "gerekirse vuracağız" dedi. Öte yandan Fransız haber ajansı AFP, milis güçlerin gelen talimat sonrası elçiliğin önünden ayrıldığını duyurdu.

GİRİŞ 01.01.2020 17:08 GÜNCELLEME 02.01.2020 13:21
Bu Habere 149 Yorum Yapılmış

Irak'ın başkenti Bağdat'ta bir Amerikan vatandaşının kaçırılmasının ardından Washington yönetimi, Suriye ve Irak'ta Tahran yönetimine yakınlığıyla bilinen Irak Hizbullah'ını vurmuştu.

 

Bu hava saldırılarının ardından en az 28 kişi ölmüş, 48 kişi de yaralanmıştı.

PROTESTOLAR ARTTI

 

ABD'nin hava operasyonunun ardından başkent Bağdat'ta öfke bir anda yükseldi. İran destekli örgüt olan Haşdi Şabi'ye ait milisler, ABD Büyükleçiliğini basarak binayı ateşe verdi.

Irak'ta ABD Büyükelçiliği işgal edildi! Binayı basıp ateşe verdiler

ABD BAŞKANINDAN "UYARI DEĞİL BU BİR TEHDİTTİR" ÇIKIŞI

ABD Başkanı Donald Trump, sosyal medya hesabı Twitter'dan yaptığı açıklamada, elçiliğe yapılan saldırıdan İran'ı sorumlu tutarak, "İran, Bağdat'taki ABD Büyükelçiliği'nde herhangi bir kayıp durumunda ağır bir bedel ödeyecek. Bu bir uyarı değil, bir tehdit. Yeni Yılınız Kutlu Olsun!" dedi.

AMERİKAN HELİKOPTERLERİ HAVALANDI

Dün gece Amerikan Hava Kuvvetlerine ait saldırı tipi helikopter Apache'ler, flare atarak alçak uçuş gerçekleştirmişti.

TRUMP'A ÇOK SERT CEVAP

Trump'a cevap ise İran dini lider Ali Ayetullah Hamaney'den geldi. ABD Başkanının tweet'ini alıntılayarak son dakika bir mesaj paylaşan Hamaney, "Bu adam Bağdat'taki olaylar yüzünden İran'ı sorumlu olarak görüyoruz diye tweet attı ve İran'a yanıt vereceğiz dedi Birincisi: Hiçbir şey yapamazsın... İkincisi: Eğer mantıklı olsaydınız -ki değilsiniz- Afganistan, Irak ve diğer ülkelerde işlediğiniz suçlardan dolayı milletlerin sizden nefret ettiğini anlardınız" dedi.

Hamaney'in arka arkaya paylaştığı mesajlar

"GEREKİRSE VURACAĞIZ"

Bu mesajının ardından bir tweet daha atan Hamaney, "İslam Cumhuriyeti meydan okumaya ve savaşmaya karar verirse, bunu kesinlikle yapacaktır. Savaşlardan yana değiliz, ancak İran ulusunun çıkarlarını, haysiyetini ve görkemini şiddetle savunuyoruz. Eğer birisi bunu tehdit ederse, tereddüt etmeden onlarla yüzleşeceğiz ve onları vuracağız" ifadelerini kullandı.

"ELÇİLİK ÖNÜNDEN ÇEKİLİN" TALİMATI

Irak'ta İran'a yakınlığıyla bilinen Haşdi Şabi örgütü, milislerine ABD'nin Bağdat Büyükelçiliği önünden çekilmeleri çağrısında bulundu. Bu talimattan kısa bir süre sonra milis güçleri elçiliğin önünden ayrıldı.

"ABD ASKER GÖNDERİYOR" İDDİASI

ABD basını ise Amerikan ordusunun 82'nci Hava İndirme Tümeni'nin harekete geçtiğini yazdı. En az 750 askerin Kuveyt'e hareket ettiğinin belirtildiği haberlerde 4.000 askerin de tetikte olduğu belirtildi.

ELÇİ ÇAĞRILDI

İran, ABD'nin İran'daki diplomatik temsilciliğini yürüten İsviçre'nin Tahran Maslahatgüzarını ABD'li yetkililerin Irak'taki olaylarla ilgili "savaş yanlısı" açıklamaları nedeniyle Dışişleri Bakanlığına çağırdı. İran Dışişleri Bakanlığından yapılan yazılı açıklamada, ABD'li yetkililerin, "savaş yanlısı açıklamaları ve Birleşmiş Milletler (BM) Sözleşmesini ihlal eden tutumlarına" ilişkin İran'ın itirazlarının İsviçreli diplomata iletildiği belirtildi. Tahran'ın savaş isteyen taraf olmadığı vurgulanan açıklamada, "İran'ın hiçbir tehdit ve akılsızca girişim karşısında eli bağlı değildir ve tüm gücüyle kendini savunacaktır" denildi. Açıklamada ayrıca, "ABD hükümeti, başkalarını delilsiz şekilde suçlamak yerine diğer halklarla nasıl konuşması gerektiğini öğrenmeli ve işgalcilikten vazgeçmelidir" ifadelerine yer verildi.

KAYNAK: HABER7
YORUMLAR 149
  • osman gazi 4 yıl önce Şikayet Et
    Ya islamla yükselirdin Yada inkarla çürürsün Bu yol mezarda bitmiyor Gitiğinde görürsün Üstad necip fazıl
    Cevapla
  • yazıYORUM 4 yıl önce Şikayet Et
    ABDnin Irak a dönmek için bahaneye ihtiyacı vardı, İran bahaneyi üretti, maksat hasıl oldu. Bu şeref yoksunları danışıklı dövüşüyorlar. Arada kandırılmış garibanlar telef oluyor.
    Cevapla
  • elhamdi hasko 4 yıl önce Şikayet Et
    kabak bize patlayacak demedi demeyin
    Cevapla
  • göktuğ 4 yıl önce Şikayet Et
    abd boş keseden atıyor . iranla savaşamaz .ırağa bile nasıl girdiğini hatırlayalım . ,1990 -1991 yılında ABD öncülüğünde İngiltere, Fransa, Suudi Arabistan, Suriye, Mısır gibi 28 devletin koalisyonu ile sadece havadan bombalayarak .ilk seferini yaptı .sonra 2003 'e kadar ırakta gerek propaganda ile gerekse hainleri besleyerek veya satın alarak bağdat'a kadar, elini kolunu sallayarak girdi . ama iran, ırak gibi değil o yüzden giremez savaşa abd.
    Cevapla
  • Ahmet 4 yıl önce Şikayet Et
    Amarikanın ne olduğunu biliyoruz da; Eğer sizde mantıklı olsaydınız Irak ve Suriye'de işlediğiniz insanlık suçlarından dolayı Irak halkının gösterilerde neden İran yanlısı milislerin merkezlerine ve iran elçiliklerine saldırdığını anlardınız.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Sandık hepimizin namusuna emanettir!
Kuantum çağı başlıyor: İnternetin devri kapanacak... Brainet ile iletişim kuracağız!