Hamas'tan İsrail'e karşı ortak hareket çağrısı

Hamas, İsrail'in Filistin yönetimi için toplanan vergilerden yıllık 150 milyon şekel (yaklaşık 43 milyon dolar) kesinti yapma kararına karşı koymak için tüm Filistinli gruplara ortak hareket etme çağrısı yaptı.

Hamas'tan İsrail'e karşı ortak hareket çağrısı
Hamas'tan İsrail'e karşı ortak hareket çağrısı
GİRİŞ 02.01.2020 02:07 GÜNCELLEME 02.01.2020 02:10
Bu Habere 5 Yorum Yapılmış

Hamas sözcüsü Hazım Kasım, yaptığı yazılı açıklamada, "İsrail korsanlığı" olarak tanımladığı kararın, Filistin meselesinin en önemli unsurlarından biri olan tutuklulara karşı "Siyonist" savaşının devam ettiğinin göstergesi olduğunu belirtti.

 

 

Kasım açıklamada, "İsrail'in ve Savunma Bakanı Naftali Bennett'in korsanlığı ve esirlere yönelik peş peşe alınan Siyonist önlemler, bunlara karşı durmak için tüm Filistinli grupların çabalarının birleştirilmesi gereğini ortaya koyuyor." ifadesini kullandı.

Kasım, Filistin yönetimini, Siyonist önlemlere teslim olmamaya ve alınan kararlara tepki olarak tutukluların maaşlarının ödenmesi için girişimde bulunmaya çağırdı.

 

 

NE OLMUŞTU?

İsrail Güvenlik Kabinesi, 29 Aralık'ta İsrail Savunma Bakanı Bennett'in Filistin yönetimi için toplanan vergilerden, yıllık 150 milyon şekel kesinti yapılması önerisini kabul etmişti. Kabine, 17 Şubat'ta da vergilerden Filistin yönetiminin tutuklu ve şehit yakınları için ayırdığı yıllık 500 milyon şekel (yaklaşık 144 milyon dolar) tutarındaki ödeneği kesme kararı almıştı.

Bu kararın hemen ardından Filistin hükümeti, vergilerin kesintili haliyle ödenmesini kabul etmeyeceklerini açıklamış ve vergileri bu şekliyle almayı reddetmişti. Filistin yönetimi, ekonomideki kötüye gidiş nedeniyle 4 Ekim'de İsrail'in, kendisi adına topladığı vergileri tutuklu ve şehit yakınları için ayrılan kısmı keserek ödemesini kabul etmişti.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 5
  • Abdülhak 4 yıl önce Şikayet Et
    Bu Filistinli kardeşlerimiz akıllarını başlarına aimadıkça ve büyük tevbe etmedikçe bu işin sonu hüsran yine hüsran.
    Cevapla
  • Ömer 4 yıl önce Şikayet Et
    Lanetli geldiniz, Lanetli gidiyorsunuz.Allah sizi cehennemin en kötü yerine göndersin.İnşaallah o günde yakındır.
    Cevapla
  • Hamas değil kassam 4 yıl önce Şikayet Et
    Hamas yonetimi menfaatine dokundugu zaman birlik cagrisi yapiyor
    Cevapla
  • BM işe yaramalı 4 yıl önce Şikayet Et
    İsrail kışkırtmaya yapıyor BM bu konuya müdahale etmezse sonuçları herkes için kötü olabilir
    Cevapla
  • Mardinli 4 yıl önce Şikayet Et
    Israil naparsa yapsın sonuçları herkes için kötü olmaz yalnız Filistin için kötü oluyor ..Müslüman ülkeler uyuduğu için Filistin diye bir devlet kalmadı zaten şimdi de kalan filistinlileri kovmaya çalışıyorlar
    Cevapla
DİĞER HABERLER
PKK/KCK'nin Almanya yapılanması sözde sorumlularından Saim Çakmak İstanbul'da yakalandı
Daha önce böylesi olmadı! Türkiye'ye yılın sürprizi Polonya'dan