Gerginlik tırmanıyor! Yunanistan'dan peş peşe Türkiye açıklamaları

Son Dakika haberi: Türkiye hakkında açıklamalarda bulunan Yunanistan Cumhurbaşkanı Prokopis Pavlopoulos, "Hiç kimse Yunanistan'ın uluslararası ve Avrupa hukukunun garantisi altındaki haklarından zerre kadar taviz vermesini beklemesin" dedi. Yunan Başbakan Miçotakis de, Türkiye'nin hamlelerini "provokasyon" olarak tanımladı.

Gerginlik tırmanıyor! Yunanistan'dan peş peşe Türkiye açıklamaları
Gerginlik tırmanıyor! Yunanistan'dan peş peşe Türkiye açıklamaları
GİRİŞ 02.01.2020 13:21 GÜNCELLEME 03.01.2020 09:00
Bu Habere 55 Yorum Yapılmış

Son dakika haberi: Yunanistan'da geleneksel yeni yıl kutlamaları için Başbakan Kiriakos Miçotakis başta olmak üzere siyasi liderleri, milletvekillerini ve ordu komutanlarını kabul eden Cumhurbaşkanı Prokopis Pavlopoulos, Türkiye'ye ve Türk halkına da mutlu yıllar dileklerini iletti. Barış içinde yaşama çağrısı yapan Pavlopoulos, Ankara'ya "Hiç kimse Yunanistan'ın uluslararası ve Avrupa hukukunun garantisi altındaki haklarından zerre kadar taviz vermesini beklemesin" mesajını verdi.

 

Sözlerinin devamında Pavlopoulos, Yunanistan'ın "her türlü tehdide karşı hazırlıklı olduğunu, birlik içinde tehditlere karşı koyacaklarını" belirtti.

Başbakan Kiriakos Miçotakis de yeni yıl nedeniyle verdiği mesajda, Yunanistan'ın yoluna çıkan her türlü engelin üstesinden gelebileceğini belirtmişti.

 

Türkiye'nin Ege ve Doğu Akdeniz'deki faaliyetlerini hatırlatan ve bunları "provokasyon" olarak niteleyen Miçotakis, "Jeopolitik zorluklar bizim gözümüzü korkutmaz. Hukuk bizim yanımızda. Güçlü müttefiklerimiz var. Egemenlik haklarımıza yönelik herhangi bir iddiayı savuşturacak caydırıcı kapasiteye sahibiz" dedi.

YORUMLAR 55
  • Alp 4 yıl önce Şikayet Et
    Avrupanın küçük eniştesi, tutmayın küçük enişteyi . Küçük enişteye karşı sadece Bayrampaşa Çevik kuvveti gönderelim en azından bizi zorluyormuş gibi olsun komşu küçük enişte
    Cevapla
  • şahin 4 yıl önce Şikayet Et
    bu yunanlılar aptal bir millet hep onun bunun oyununa geliyorlar osmanlıda iken çok rahattılar sonra rahatlık bunların biryerlerine battı bizde bir devlet kuralım dediler o günden sonra Türklerden hep zopa yiyorlar hemde avantaya kondukları yerleri teker teker geri alıyoruz devamıda gelecek
    Cevapla
  • Mahmut em 4 yıl önce Şikayet Et
    mahallenin korkak kabadayisi uzaktan gazel okumak kolay üzülme sıra Yunanistan'da gelecek
    Cevapla
  • Türk 4 yıl önce Şikayet Et
    Yangin varken türkiye dedi ucak yollayim yaptiniz ihanet ayaklariniza dolancak sahibini issiran köpege ne olursa yunana da o olcak
    Cevapla
  • yalnız kurt 4 yıl önce Şikayet Et
    Sizin güçlü müttefikleriniz varsa bizim de ALLAH ' ımız var hangimiz güçlü hadi bil .
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Muharrem İnce'den Özgür Özel'e çok sert tepki! Flaş İzmir uyarısı!
Yeniden Refah Partisi’nde aklın yolu bir: “Büyükşehirlerde destek Cumhur’a!”