Cezayir'den Libya açıklaması

Cezayir Dışişleri Bakanı Sabri Bukadum, ülkesinin Libya'daki krize barışçıl çözüm çerçevesinde girişim başlatacağını söyledi.

Cezayir'den Libya açıklaması
Cezayir'den Libya açıklaması
GİRİŞ 02.01.2020 19:15 GÜNCELLEME 02.01.2020 19:22
Bu Habere 10 Yorum Yapılmış

Cezayir resmi ajansı APS'nin haberine göre, Bukadum, Libya'ya gönderilen insani yardımlara ilişkin yerel medyaya yaptığı açıklamada, "Cezayir, gelecek günlerde Libyalı taraflar arasındaki krize barışçıl çözüm üretme çabaları çerçevesinde çeşitli girişimlerde bulunacak." ifadesini kullandı.

 

 

Libya'ya yabancı müdahaleyi kabul etmediklerini vurgulayan Bukadum, Libyalı taraflara savaşı durdurma ve barışçıl çözüme yönelme çağrısında bulundu.

Bukadum, "Top, tüfek, çözüm değildir. Çözüm, başta Cezayir olmak üzere komşu ülkelerin yardımıyla Libyalı taraflar arasında yapılacak istişare ile mümkün olacaktır."  dedi.

 

 

Cezayir'de 27 Aralık 2019'da yapılan Yüksek Güvenlik Konseyi toplantısında uluslararası sahada özellikle Libya, Mali, Afrika'nın batı sahili ve Sahra bölgesinde Cezayir'in rolüne işlerlik kazandırılacağı vurgulanmıştı.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 10
  • sakaryalı 4 yıl önce Şikayet Et
    hepiniz istesenizde istemesenizde türkiyenin arkasında saf tutacaksınız kadere boyun eğeceksiniz müslüman olan bilir Allah nurunu tamamlayacak kimsenin kaçarı yok evvelAllah
    Cevapla
  • Salih Trabzonlu 4 yıl önce Şikayet Et
    Cezayirli devlet yetkilileri Fransa'nın kuklası ama Cezayirli kardeşlerim, sevinin çünkü Fransa Libya'ya gelen özgürlüğün size de gelmesinden korkuyor. Fransızların birikmiş bir sömürme kültürü var bir de içki içip güzel kadın peşinde koşma, yüzyıllardır inim inim inlettikleri sömürgeleri özgür olunca çok övdükleri kültürlerinde sadece içki içmek kalacak, onu da bulabilirseler.
    Cevapla
  • ali 4 yıl önce Şikayet Et
    türkiye gelene kadar aklın nerdeydin cezayir
    Cevapla
  • biri 4 yıl önce Şikayet Et
    Mısır komşu, biz değiliz. Akıllarında karpuz kabuğu var bunların. Biz söz konusu olduğumuzda Arap olduklarını hatırlıyor bu tipler. Keşke 24 saat bizi hatırlasalar da yahudi ve hıristiyanlara uşaklık etmekten vazgeçseler.
    Cevapla
  • Ali 4 yıl önce Şikayet Et
    Türkiye gelmeden hepsi savaş istiyor du biz gelince hepsi barış abidesi oldu bakın tamamı barışçıl çünkü ağababaları karşımıza çıkamadığı için kuklaları na barışçıl davranış öğütluyor lar
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Savunma Sanayii'nde bir ilk! ABD, Türkiye'den almaya başladı
Seçime günler kala 3 parti, AK Parti ve Murat Kurum'a desteğini açıkladı