ABD'nin yeni saldırısı sonrası ilk açıklama: Hedeftekiler...

Irak'ın başkenti Bağdat'ta sabaha karşı bir konvoya düzenlenen son hava saldırısının Haşdi Şabi lider kadrosuna değil, sağlık ekibine yönelik olduğu bildirildi.

GİRİŞ 04.01.2020 08:38 GÜNCELLEME 05.01.2020 23:14
Bu Habere 26 Yorum Yapılmış

Irak Haber Ajansı'nın (İNA) verdiği haberde, Haşdi Şabi Heyeti tarafından yapılan yazılı açıklamada, bazı uydu kanalları ve yerel medya organlarında, bu sabaha karşı Taci Stadyumu yakınında hedef alınan araçlarda Haşdi Şabi komutanlarının bulunduğuna dair yer alan bilgilerin doğru olmadığı kaydedildi. 

Bağdat'taki ikinci ABD saldırısından görüntüler

 

 

"Bağdat'taki son saldırı liderlere değil sağlık konvoyuna." ifadesi kullanılan açıklamada, söz konusu hava saldırısındaki can kaybına ilişkin ise herhangi bir bilgi verilmedi.   

İNA, Irak televizyonu, Reuters haber ajansı ve çok sayıda medya kuruluşu askeri kaynaklara dayandırdığı haberlerinde, saldırının Haşdi Şabi lider kadrolarını hedef aldığını ve toplam 6 kişinin hayatını kaybettiğini duyurmuştu.  

Bağdat'taki ikinci ABD saldırısından görüntüler

 

 

Bu arada, dün sabaha karşı İran Devrim Muhafızları Ordusuna bağlı Kudüs Gücü Komutanı Kasım Süleymani ve Haşdi Şabi Komutan Yardımcısı Ebu Mehdi el-Mühendis, Bağdat Havalimanı'nda araçlarına ABD tarafından düzenlenen hava saldırısında öldürülmüştü. 

YORUMLAR 26
  • Kartal 4 yıl önce Şikayet Et
    Türkiye olarak taraf olmaması gerek savaş anında türkiye nato üstlerine ve hava sasına kapatması gerek iran komşumuz noto bize beşinci matdeye uygulamadiysa bizde intikam almamız gerek
    Cevapla
  • Selami Uçar 4 yıl önce Şikayet Et
    Bu coğrafyada birileri ölüyorsa Abd ve batının umrunda değil. Kendilerinde olanları da görüyoruz. Sarı yelekliler kaç seneden beri eylem yapıyor. Bizde olsa 24 saat manşete taşırlar gezi eylemleri gibi.
    Cevapla
  • Şura kaya 4 yıl önce Şikayet Et
    Savaşa hayır diyenlerden biriyim Ama iran abd ye bir derste vermeli.
    Cevapla
  • gerçek 4 yıl önce Şikayet Et
    Süleymani Suriyeyi karıştıranlardan biri... Biraz araştır, bazı şeyleri bilmen gerek...
    Cevapla
  • Sura kaya 4 yıl önce Şikayet Et
    Katil trump ın isledigi her olay öncesi Türkiyemin Cumhurbaşkanını tel ile araması tc vadandaşı olarak benim canımı fazlasiyla sikiyor. Bu deli trump Türkiyenin komsulariyla atasinimi açmaya calışıyor.?
    Cevapla
  • Şemsi Tebrizi 4 yıl önce Şikayet Et
    Deccalin askerleri İrandan çıkacak diye okuduk demek ki İran bayağı bir karışacak çalkalanacak.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Biden ve eski ABD başkanlarının katılacağı bölgede olağanüstü güvenlik önlemleri alındı
Meral Akşener'den, İmamoğlu ve Yavaş'a hain suçlaması