ABD askerlerinin de olduğu üsse saldırı

Kenya'da ABD askerlerinin de içinde olduğu askeri üsse saldırı gerçekleştirildi. Kenya güvenlik güçlerinin yaptığı açıklamaya göre 4 saldırgan öldürüldü. Kenya güvenlik güçlerinin yaptığı açıklamaya göre 4 saldırgan öldürüldü.

GİRİŞ 05.01.2020 09:03 GÜNCELLEME 05.01.2020 11:33

El Kaide uzantısı Eş-Şebab terör örgütü, Kenya'nın Lamu kentinde bulunan ve ülke askerleri ile birlikte ABD askerlerini barındıran bir askeri üsse saldırdı.

 

Şu ana kadar ölü ya da yaralı olup olmadığına dair resmi bir bilgi verilmedi. Kenya güvenlik güçleri yaptığı açıklamada 4 saldırganın öldürüldüğü aktardı.

Amerika Birleşik Devletleri (ABD) Afrika Komutanlığı (AFRICOM), Kenya'da Eş-Şebab'ın üstlendiği ABD askerlerinin bulunduğu üsse yapılan saldırıyı doğruladı ve durumun izlendiğini açıkladı.

"CİDDİ KAYIPLAR VAR" İDDİASI

 

Açıklama yapan örgüt, militanlarının gizlice üsse sızıp saldırdığını belirtti. Üs saldırısının "başarıyla" gerçekleştiğini iddia eden örgüt, Kenya ve Amerikan birliklerinin ciddi kayıplar verdiğini öne sürdü.

KANLI SALDIRI YAPMIŞLARDI

Örgüt geçtiğimiz günlerde Somali'nin başkenti Mogadişu'da bir saldırı gerçekleştirmiş ve en az 90 kişi hayatını kaybetmiş yüzlerce insan yaralanmıştı.

KAYNAK: HABER7
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Hamas'tan ateşkes açıklaması: Kapıyı kapatmadık
Mücahitler, F-16 bombalarıyla 2 işgalci birliği havaya uçurdu!