İran'dan sert açıklama: ABD'nin sonu geldi!

İranlı komutan Kasım Süleymani'nin öldürülmesinin ardından bölgeden açıklamalar gelmeye devam ediyor. ABD Başkanı Trump'a tepki gösteren Zarif, 52 noktanın hedef alındığına dair açıklamayla ilgili, "ABD'nin Batı Asya'daki sonu gelmiştir" ifadelerini kullandı.

GİRİŞ 05.01.2020 14:11 GÜNCELLEME 05.01.2020 14:48
Bu Habere 16 Yorum Yapılmış

İran Dışişleri Bakanı Muhammed Cevad Zarif, ABD Başkanı Donald Trump'ın, aralarında kültürel alanların da bulunduğu 52 İran sahasını hedef aldıklarına ilişkin açıklamasına, "Kültürel alanları hedef almak savaş suçudur." sözleriyle tepki gösterdi. 

 

 

Zarif, Twitter'dan yaptığı paylaşımda, "Donald Trump, cuma günü korkakça işlediği terörle, uluslararası hukuku tüm boyutlarıyla ihlal etmiştir. Şimdi uluslararası hukuku bir kez daha ihlal etmekle tehdit ediyor. Kültürel alanları hedef almak savaş suçudur." değerlendirmesinde bulundu.     

Amerikalı diplomatların uluslararası hukuka saygı göstermediklerine dikkati çeken Zarif, "ABD'nin Batı Asya'da sonu gelmiştir." ifadesini kullandı.

 

 

"CÜRET ETMELERİ UZAK BİR İHTİMAL"

Trump'ın açıklamalarına bir tepki de İran'ın askeri kanadından geldi. 

İranlı Öğrenciler Haber Ajansına (ISNA) göre, İran Ordusu Genel Komutanı Tümgeneral Seyyid Abdurrahim Musevi, Tahran'da yaptığı konuşmada, "Böyle bir işe cüret etmelerini uzak bir ihtimal görüyorum ama muhtemel bir çatışmada, bu 5 ve 2 rakamlarının neye karşılık geldiği o zaman belli olacaktır." dedi.

- Trump'ın açıklamaları

ABD Başkanı Trump, İran'ın ABD ordusuna ve vatandaşlarına yönelik tehditlerine Twitter'dan yanıt vererek, şu ifadeleri kullanmıştı:

"Dünyayı, son zamanlarda yüzlerce İranlı protestocu ve hayatında öldürdüğü tüm insanların yanı sıra bir Amerikalıyı öldürüp birçoğunu da yaralayan teröristlerden temizlediğimiz için İran, bazı ABD unsurlarını hedef alma konusunda oldukça cesurca konuşuyor. (Süleymani) Zaten Büyükelçiliğimize saldırıyordu ve başka yerleri vurmak üzere hazırlık yapıyordu.

İran zaten yıllardır sorundan başka bir işe yaramadı. Bu bir uyarı olsun: İran, Amerikalılara veya Amerikan unsurlarına saldırırsa biz, (yıllar önce İran tarafından rehin alınan 52 Amerikalıyı temsilen) 52 İran sahasını hedef almış bulunmaktayız. Bazıları üst düzey, İran ve İran kültürü açısından çok önemli. Bu hedefler ve İran'ın kendisi çok hızlı ve çok sert bir şekilde vurulacaktır. ABD daha fazla tehdit istemiyor."

KAYNAK: AA
YORUMLAR 16
  • Yüksel 4 yıl önce Şikayet Et
    önce icraat laf etmeyin. teröristlerr de destekler yağdırmayın. rüzgâr eken fırtına biçer. siz bunu çoktan hakettiniz
    Cevapla
  • sosyalist 4 yıl önce Şikayet Et
    birşey yapacak olsa sessiz ve derinden yapar,boş laflara herkesin karnı tok,tüm desteklerimize rağmen,bizimle hiçbir zaman ittifak olmadılar,şimdi yalnız kalmanın sıkıntısını yaşayacaklar.
    Cevapla
  • Manargali 4 yıl önce Şikayet Et
    lafi birakin icraata gecin artik....
    Cevapla
  • Fehmi 4 yıl önce Şikayet Et
    Abd nin elbette sonu geldi eyaletlere bolunmesi an meselesidir deccalin gercek yuzu ortaya cikacak
    Cevapla
  • vatandaş 4 yıl önce Şikayet Et
    İran, sahipleri amerika israil ve Rusya ya hiçbirşey yapamaz, sadece arasıra sahte kabadayılık yapıp vakit geçirir, suriyede birçok generalin öldürdü bu terörist amerika İran ne yaptı sahte bile olsa kabadayılık yapamadı, İran Müslüman düşmanı bir ülke ve Amerika israil Rusya ya hizmetkarlık yapar.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Fiat Topolino Türkiye’de 449 bin TL’den satışa çıktı! İşte özellikleri...
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Sandık hepimizin namusuna emanettir!