ABD duyurdu! Ukrayna'dan Rus taktiklerini öğreniyoruz

ABD'nin eski Ukrayna Büyükelçisi William Taylor, Amerikan askerlerinin Ukrayna Silahlı Kuvvetleri’nden Rus taktiği ile ilgili eğitim aldıklarını belirtti.

ABD duyurdu! Ukrayna'dan Rus taktiklerini öğreniyoruz
ABD duyurdu! Ukrayna'dan Rus taktiklerini öğreniyoruz
GİRİŞ 05.01.2020 17:19 GÜNCELLEME 05.01.2020 17:19
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Ukrayna’da yayın yapan TSN televizyonuna konuşan William Taylor, ABD ordu mensuplarının Ukrayna Silahlı Kuvvetleri’nden Rus askerlerin taktiği ile ilgili eğitim aldıklarını açıkladı.

ABD’li diplomat, “ABD ordusunun Ukrayna Silahlı Kuvvetleri ile yakın işbirliği yapması ve onlardan eğitim alması çok önemli” diye konuştu.

Amerikan askerlerinin Ukraynalı meslektaşlarından Rus askerlerin taktiği ve ‘Rusların nasıl savaştığı’ konusunda bilgi edindiklerine dikkat çeken Taylor, aynı zamanda ABD’nin Rusya ile hiçbir zaman savaşmayacağını umduğunu vurguladı.

Rusya’yı ‘işgalci ülke’ olarak gören Ukrayna yönetimi, Moskova’yı birçok kez ülkenin iç işlerine karışmakla suçlamıştı. Kremlin ise söz konusu suçlamaları reddediyor ve kabul edilemez olarak tanımlıyor.

Moskova birçok kez Ukrayna’daki iç çatışmaya taraf olmadığını, ayrıca Kiev’in siyasi ve ekonomik krizin üstesinden gelmesini istediğini açıklamıştı.

Büyükelçilik görevinden bu ay itibarıyla ayrılan Taylor’un yerine yardımcısı Kristina Quin atandı.

YORUMLAR 1
  • Vatandaş 4 yıl önce Şikayet Et
    Rusların nasıl savaştığını görmek için Ukrayna'ya gerek yok Müslüman coğrafyasına bakın
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Büyükşehirlerdeki son durum belli oldu! O il de değişim kervanına katılabilir…
Bir ülkeden daha Filistin kararı! Resmen harekete geçildi