Türkiye'nin Libya-Hafter hamlesi ortalığı salladı! Araplar da şokta

TSK'nın Libya'ya gönderdiği ilk birlikler göreve başladı. İlk önce Hafter'in havadaki üstünlüğüne darbe vurulacak. Libya Yedek Kuvvet Komutanı Nasir Ammar "Türkiye bize radar, hava savunma sistemleri ve uzman gönderdi. Bunlarla herhangi bir uçağı vurabiliriz" dedi. Arap medyası da askerlerin Trablus'a radar/radyo frekans karıştırıcı cihazlar getirdiğini ve Hafter'in hava güçlerinin köreltileceğini yazdı.

GİRİŞ 07.01.2020 07:44 GÜNCELLEME 08.01.2020 15:11
Bu Habere 173 Yorum Yapılmış

TBMM'de kabul edilen tezkerenin ardından Libya'ya ilk birlikler gitti. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, birliklerin Libya'da olduğunu bizzat doğruladı. Ulusal Mutabakat Hükümeti (UMH) ordusu da Türk birliklerinin sahada görevlerine başladığını duyurdu.

 

"UÇAKLARI VURABİLİRİZ"

Yedek Kuvvet Komutanı Nasir Ammar, bir televizyon kanalına yaptığı açıklamada Türk ordusunun terörün karşısında durmak için Libya’ya geldiğini söyledi. Ammar, "Uzman kuvvetler geldi. Türk kuvvetlerinin gelmesini memnuniyetle karşılıyoruz. Şimdi Libyalı askerlerle birlikteler ve savaşıyorlar. Asker sayısı veremem. Türkiye bize radar ve hava savunma sistemleri ve uzman gönderdi. Bu gelişmiş silahlarla gökyüzündeki herhangi bir uçağı vurabiliriz" ifadelerini kullandı.

 

GECE GÖRÜŞ SİSTEMİ DE GİTTİ

Suudi Arabistan ve Birleşik Arap Emirlikleri'ne (BAE) yakın basın yayın kuruluşlarında ise Türkiye'nin Trablus'a radar ve radyo frekans karıştırıcı cihazlar gönderdiğini, bu ekipmanlarla darbeci asker Hafter hava güçlerinin köreltileceğini yazdı. Ayrıca gece görüş cihazları ile mayın ve patlayıcı dedektörlerinin de gönderilen malzemeler arasında olduğu belirtildi.

KAYNAK: YENİ ŞAFAK GAZETESİ
YORUMLAR 173
  • ben 4 yıl önce Şikayet Et
    işte böyleee. güçlü olacaksın. ne demişler "zor, oyunu bozar" . Peygamberimizin (SAV) yolunda samimi olan bütün müslümanları Allah korusun. Amin.
    Cevapla
  • Vatansever 4 yıl önce Şikayet Et
    Bizimkiler çok açık veriyor - özellikle strateji durumuda. Sessiz taktiği uygulayıp, libyaya didilecekti. Ne oldu? Koca reklam. Karşı taraf acele işini gördü. Malesef bu tür hatalar çok yapılıyor.
    Cevapla
  • Kadir 4 yıl önce Şikayet Et
    Neden öyle söylüyorsun belki de o Ordu daha önceden gitti ama şimdi gittiği söyleniyor bunu herkes bilemez
    Cevapla
  • komik 4 yıl önce Şikayet Et
    Sanki senin bildiğini devletler bilmiyor. Hata olarak gördüğün şey e bak. Komedisiniz ya:) Bir de otorite gibi yorum yazmış paşa paşa.
    Cevapla
  • Ereno 4 yıl önce Şikayet Et
    Her an her Şey olabilir ... Hafter ve İsrail Arap birliği ... Sıkı giyinin ve Sakınn
    Cevapla
  • Kömürcü Metin. 4 yıl önce Şikayet Et
    Her yerde Türkün ayak sesleri var şükürler olsun. Yardımlarının korumamız sahip çıkmamız. Adaletimizle dünyada söz sahibiyiz. Içerde ve dışarda düşmanla mücadele ediyoruz. Sen ülkemizin hedefini şaşırma Allahım. Bizlere güç kuvvet ver. İćimizdeki hainlerede hidayet nasip eyle.
    Cevapla
  • John Wick 4 yıl önce Şikayet Et
    Aselsan, havelsan ve roketsan ürünlerini gerçek ortamda test etme imkanı ortaya çıktı. Sonuçlar beklendiği gibi olursa ki inşaALLAH olur görürüz o zaman kafir sürüsünü ve beslemelerinin durumunu
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Sancaktepe Belediyesi'ndeki jakuzi yalanına İsmail Erdem'den tokat gibi cevap!
Bakan Şimşek'ten 'Erdoğan' açıklaması: 'İtibar etmeyiniz'