Şok karar: ABD Ordusu ve Pentagon'u terör örgütü ilan ettiler

İran Devrim Muhafızlarına yakınlığıyla bilinen yarı resmi haber ajansı Tasnim'de yer alan habere göre, İran parlamentosu ABD Ordusu ve Pentagon'u "terör örgütü" olarak tanıyan tasarıyı kabul etti. İran Devrim Muhafızları Genel Komutanı Hossein Salami (Hüseyin Selami) de, ABD'nin desteklediği yerleri "ateşe vermekle" tehdit etti.

GİRİŞ 07.01.2020 10:00 GÜNCELLEME 07.01.2020 13:36
Bu Habere 80 Yorum Yapılmış

Irak ve Suriye'de gerçekleştirdiği gizli ve kanlı operasyonlarla "gölge komutan" sıfatını alan İran Devrim Muhafızları Kudüs Gücü Komutanı Kasım Süleymani, ABD Başkanı Donald Trump'ın talimatıyla Bağdat'da düzenlenen operasyonla öldürüldü.

 

Süleymani'nin ölümü sonrası tansiyon artarken, iki ülkeden de arka arkaya tehdit mesajları gelmeye devam ediyor.

ABD'YE YENİ TEHDİT

 

Dün başkent Tahran'da cenaze namazı kılınan Süleymani, bugün memleketi Kirman'da toprağa verilecek. Amerikan Associated Press (AP) haber ajansında yer alan habere göre, burada bir konuşma yapan İran Devrim Muhafızları Genel Komutanı Hossein Salami (Hüseyin Selami), ABD'nin desteklediği yerleri "ateşe vermekle" tehdit etti.

"TERÖR ÖRGÜTÜ İLAN ETTİLER" İDDİASI

İran Devrim Muhafızlarına yakınlığıyla bilinen yarı resmi haber ajansı Tasnim'de yer alan habere göre, Süleymani'nin öldürülmesine karşılık İran parlamentosu, ABD Ordusu ve Pentagon'u "terör örgütü" olarak tanıyan tasarıyı kabul etti.

SUİKASTİN ARKASINDA POMPEO VAR

ABD merkezli Washington Post gazetesi ABD'li üst düzey yetkiliye dayandırdığı haberinde, İranlı General Kasım Süleymani'nin ölüm emrinin arkasında Dışişleri Bakanı Mike Pompeo'nun ısrarı olduğunu belirtti. Süleymani'nin öldürülmesine giden süreci tarih vererek yazan gazete, suikastin Pompeo açısından "bürokratik zafer" sayılabileceğini ancak ABD'ye ağır sonuçlar da getirebileceğinin altını çizdi.

Trump'ın başının etini yemiş! Süleymani suikastinin arkasındaki isim belli oldu

DÜN TAHRAN'DA CENAZE TÖRENİNDE SÜLEYMANİ'NİN KIZI KONUŞTU

Başkent Tahran'da, öldürülen Kasım Süleymani için tören düzenlenmişti. Törende bir konuşma gerçekleştiren Zeinab Soleimani (Zeynep Süleymani), babasının "şehitliği"nin ABD ve İsrail'e karanlık bir gün getireceğini söylemiş, "Çılgın Trump babamın ölümüyle her şeyin sona erdiğini düşünmesin" ifadelerini kullanmıştı.

KAYNAK: HABER7
YORUMLAR 80
  • Zamanı geldi 4 yıl önce Şikayet Et
    ABD üstleri inçirlik ve küreçik derhal kapatılsın
    Cevapla
  • Bozkurt 4 yıl önce Şikayet Et
    İran diye bir devlet olmasaydı müslümanlar bukadar acı cekmezdi İran dost olduğu için mi müslüman olduğu için mi PKK'ya Ermenistan'a destek olmakta en büyük korkuları İran'daki Azeri türk cogunlugu sulaymaninin öldürülmesi kimin işine yarar en çok İran'ın iki yüzlülüğün sonu acem oyununun sonu uşak iktidarların sonu gelmeden dünyaya huzur yok
    Cevapla
  • misafir 4 yıl önce Şikayet Et
    dogru karar vermisler, abd ordusu ve pentagon dunyayi kana boyayan terorist olusum.
    Cevapla
  • derbeder 4 yıl önce Şikayet Et
    bu cografya kaossun danizkasını yaşıycak
    Cevapla
  • İranlı 4 yıl önce Şikayet Et
    https://cdn.yjc.ir/files/fa/news/1394/10/23/4015585_162.jpg Şu linke gidin. İranın abd askerlerini fars körfezinde yakalama anı. Sizde yapın bir kere. Bu kadar ihanet muslmanlara yakışmaz. Şimdiye kadar bu kadr ihanet duymadım. İranı it diyosunuz.havlıyor diyorsunuz...
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
HDP’li Altan Tan’dan bomba itiraf! Demirtaş ve Zana'ya ayar: Eşini aday yapan...
Biden ve eski ABD başkanlarının katılacağı bölgede olağanüstü güvenlik önlemleri alındı