İran'ın ABD'yi vurmasının ardından dikkat çeken yasak

ABD Federal Havacılık Dairesi (FAA), Amerikan sivil havayolu şirketlerinin Irak, İran, Basra Körfezi ve Umman Körfezi hava sahasındaki uçuşlarını yasakladı.

GİRİŞ 08.01.2020 07:09 GÜNCELLEME 08.01.2020 11:38
Bu Habere 35 Yorum Yapılmış

ABD Federal Havacılık Dairesi (FAA), yaptığı açıklamada, ABD ve İran arasındaki artan gerilim ortamında sivil uçakların "yanlış hedef tanımlamalarına" maruz kalma riskinin olduğu uyarısında bulundu.

 

Açıklamada, kısıtlamaların, "Orta Doğu'da artan askeri hareketlilik ve siyasi gerilimlerin Amerikan sivil havacılık faaliyetleri açısından oluşturduğu olası riskler" nedeniyle getirildiği belirtildi.

Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) merkezli Flydubai de, Bağdat'a yapacak uçuşlarını iptal etti. Air France da, Irak hava sahasını kullanmayı askıya aldığını açıkladı.

İran Devrim Muhafızları Salı gecesi, İranlı general Kasım Süleymani'nin ABD'nin hava operasyonunda öldürülmesine misilleme olarak Irak'ta ABD askerlerinin bulunduğu en az iki üssü balistik füzelerle vurmuştu.

 

KAYNAK: VOİCE OF AMERİCA
YORUMLAR 35
  • Türk 4 yıl önce Şikayet Et
    Ne Iran abd yi, Nede abd irani vumadi!! Vurulan tek yer IRAK!!!!!!!!
    Cevapla
  • şems 4 yıl önce Şikayet Et
    sizler onu bunu boş verin ülkemize bakalım. buradan anladınız mı? acaba!!! ülkenin savunma sanayisinin üstünlüğünün ne kadar önemli olduğunu. şayet biz chp-hdp-ip-sp kalsak hapı yutarız. savunma sanayi % 20 lerden %70 lere geldi. bunu iyi anlaman için çok sevdiğin birinin ölmesi veya kavuşması gibi algılamalısınız. karnın tok iken birşey anlamazsın önemli olan aç iken düşünmen (gerçi açlığı yaşamadınız ise ne kadar düşünsen nafile)
    Cevapla
  • Antepli... 4 yıl önce Şikayet Et
    Turkiye bu kirli savasta mumkun oldukca Tarafsiz kalmalı bu catisma bir nato meselesi Deyil yillarca terörü bize koz olarak kullanan Hic bir zaman yanimizda olmayan amerika ve iran arasindaki birinin kendini savunma diyerininkide bölgede irani yikam savaşıdır Bize destek olmayanin safinda niye olalim Perde arkasindan israil desteklesede Asil bu savaşa onlari irana karşı koruma savasidir ama dün israil sözcüleri bizi bu Ise karıştırmayın demeçleri veriyorlar Simdi irakta suriyede ak denizde onumuze engel cikaranlarlniye olalim bu ara kutluyorum isgalci ben istediyimi yaparim Diyememeli
    Cevapla
  • dogan46_ 4 yıl önce Şikayet Et
    sacmalık nerede bu o kadar basit hava savunma sistemi neymiş efemdim gel hadı benım üzlerımı vur muasaitim
    Cevapla
  • Hasan 4 yıl önce Şikayet Et
    KIRMIZI ALARM da bekleyen ABD Üslerini İRAN MORARTTI.Şimdi ABD MOR ALARMA Geçti.Hani Hoolywod filmlerindeki ABD nin Hava savunma sistemleri,Havadan uçan Kuşu dahi takip edip avlayan ABD Düzinelerce İRAN füzesini niye avlayamadı ABD bir Balondu ve İran bu Balonu Patlattı.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Sarıyer'de korkunç olay! Taksiciyi öldürüp aracını gasbeden zanlı yakalandı
Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun işgalci İsrail'i hedef aldı