Son Dakika: Hamaney ve Ruhani'den ilk açıklama! ABD'ye büyük bir tokat attık

Son dakika haberine göre, İran dini lideri Hamaney devlet televizyonunda kamuoyuna açıklamalarda bulundu. İran'ın Irak'taki ABD üslerine gerçekleştirdiği saldırı sonrasında açıklamalarda bulunan Hamaney, "Dünyanın en güçlü ordusuna sahibiz. Sadece askeri güç değil halkta da ekipman var. Büyük değişimler gerçekleşecek" dedi. Ruhani ise, "ABD Süleymani'nin elini kesti biz onların bacağını keseceğiz" dedi.

GİRİŞ 08.01.2020 10:37 GÜNCELLEME 08.01.2020 16:01
Bu Habere 152 Yorum Yapılmış

Son dakika haberine göre, İran dini lideri Hamaney, İran'ın Irak'taki ABD üslerine yönelik gerçekleştirdiği füze saldırısının ardından İran devlet televizyonuna canlı yayında açıklamalarda bulundu.

Canlı yayındaki açıklamalarında Hamaney ABD'ye yönelik saldırının yetersiz olduğunu tüm ABD unsurlarının bölgeden çıkarılması gerektiğini vurguladı. Diğer hükümetlere de çağrıda bulunan Hamaney, "ABD ve Siyonistler ile hareket etmezseniz size düşman değiliz" dedi.

 

 

İşte İran dini lideri Hamaney'in yaptığı açıklamalar:

"Bugün de gördüğümüz gibi büyük bir şey yaşandı aslında bu bir devrim gibi nitelendirilebilir."

 

 

HALKTA DA EKİPMANLAR VAR

"Dünyanın en büyük askeri gücüne sahibiz. Sadece askeri güce sahip değiliz. Halkta da ekipmanlar var. Dünyanın gidişatı değişti. Büyük değişimler gerçekleşecek.Aynı zamanda bir inanca da bağlılar. Bir şeyler daha ileriye gidebilir. Aslı olan şey inanç içinde yaşamaya devam etmek. Umuyoruz ki askeri güce başvurulmaz."

"ABD'nin üslerine yaptığımız saldırı başarılı oldu. ABD bölgedeki yolsuzluğun kaynağı."

MEMNUNİYETSİZ DEĞİLİZ

"Almamız gereken dersler var. Bugün inancı sağlam gençlerimizin çokluğuyla birlikte bugünkü durumda memnuniyetsiz değiliz. Fakat dikkatli olmalıyız.

Şehitlerimiz ve Kasım Süleymani için bir şeyler söylemek istiyorum. Bizim dostumuz olan bu cesur adam şuanda cennette. Filistin'in unutulmasını istediler. Filistin'in kendi kontrolü altında olmasını istediler. Süleymani Gazze şeridinde tüm bunlara karşı 48 saat içerisinde İsrailliler ateşkes istedi. Onun gerçekleştirdiklerinden biri budur."

"İran devrimi yaşıyor ve başlıyor. İran başka bir ulusla tırmandırmak istemeyen barışçıl bir ülke. Biz dünyanın zorbalarıyla başa çıkmaya hazırız."

İRAN ABD'YE TOKAT ATTI

"Nükleer anlaşma görüşmelerine devam etmek ABD hegemonyasının önünü açacak. İran bu saldırı ile ABD'ye tokat attı. Fakat yeterli değil. ABD'nin bölgeden çıkması gerek. Nükleer anlaşma müzakereleri bir bahaneydi ama ABD artık bölgede istenmiyor."

İran dini lideri Hamaney Irak'taki ABD üslerine yapılan füze saldırılarını izlerken

DÜŞMANIMIZ ABD VE SİYONİSTLER

"ABD ve ülkemize zarar vermek isteyenler benzin zammı sonrasındaki krizden yararlandılar. Düşmanımız Amerika ve Siyonistlerdir. Bize karşı onlar ile birlikte hareket etmedikten sonra diğer hükümetleri düşman olarak görmüyoruz."

RUHANİ'DEN AÇIKLAMA

İran Devlet Başkanı Ruhani saldırı sonrasında İran devlet televizyonuna açıklamalarda bulundu.

Ruhani, "Amerika Süleymani'nin elini kesebilir fakat İran buna bacağını keserek yanıt verecek" ifadelerini kullandı.

KAYNAK: HABER7
YORUMLAR 152
  • bekir 4 yıl önce Şikayet Et
    Irak Başbakanı açıkladı - İran bize nereye füze atacağını söyledi biz de abd ye söyledik onlar oradan tüm askerlerini sığınak ve güvenli bölgeye çektiler bu nedenle kimse ölmedi - anlayacağınız kayıkçı kavgası - amerikan güreşi - abd israil iran ın 40 yıldır oynadığı tiyatro - amaç sunni müslümanları katletmek ortadoğuyu iran ve israil arasında bölüştürmek müslümanları yok edip mecusi siyonist şeytan imparatorluğu kurmak
    Cevapla
  • ERZURUMLU 4 yıl önce Şikayet Et
    sahtekârlar sizi gidi iran ve abd zalimsiniz RÂBBİM BUNLARA FIRSAT VERMESİN RÂBBİM Bir zalimi diğer zalime geberttirdi...
    Cevapla
  • Barbaroslar geliyorr 4 yıl önce Şikayet Et
    ABD liler, askerlerin burnu bile kanamadı diyor bu nasıl iş,acem işi
    Cevapla
  • muşlu. 4 yıl önce Şikayet Et
    Peh peh ne tokatmiş
    Cevapla
  • Hacivat 4 yıl önce Şikayet Et
    Hameyni tokat yedim desene 12 füze atmisin bos yerlere düsmüs kimisi patlamamis abd sana 10 bin kilometreden bir füze atar neye ugradini sasirirsin otur oturdun yerde ve teröristlerini geri cek iraktan
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Bakan Yerlikaya açıkladı: Cezalar iptal edildi
Hamas resti çekti! Gazze şartlarında taviz yok