İtalya iddiası vardı... Serrac'dan 'Hafter' kararı

Libya'nın Ulusal Mutabakat Hükümeti (UMH) Başbakanı Fayiz es-Serrac, milis lideri Halife Hafter'in bulunduğu İtalya’ya gitmiyor.

İtalya iddiası vardı... Serrac'dan 'Hafter' kararı
İtalya iddiası vardı... Serrac'dan 'Hafter' kararı
GİRİŞ 08.01.2020 22:18 GÜNCELLEME 08.01.2020 22:23
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Libya'nın yasal temsilcisi Ulusal Mutabakat Hükümeti (UMH) Başbakanı Fayiz es-Serrac, milis lideri Halife Hafter'in bulunduğu İtalya’ya gitmiyor. 

 

 

Libya'da yerel bir televizyona konuşan UMH İçişleri Bakanı Fethi Başağa, bugün Brüksel'i ziyaret eden Serrac'ın başkent Trablus'a dönüş yolunda olduğunu söyledi. 

Bakan Başağa, Libya'da herhangi bir ateşkesin ancak başkenti ele geçirmeye çalışan Halife Hafter güçlerinin, saldırı öncesindeki konumlarına çekilmesi halinde mümkün olduğunu vurguladı.

 

 

Başağa, Serrac ve Hafter’in İtalya Başbakanı Giuseppe Conte ile ayrı ayrı görüşeceği yönünde İtalya basınında yer alan haberlerin gerçeği yansıtmadığını belirtti.

Libya basını da az önce Serrac'ın başkent Trablus'taki Mitiga Havalimanı'na ulaştığını son dakika gelişmesi olarak duyurdu.

İtalya Başbakanı Conte, darbeci Hafter ile bugün öğleden sonra Roma'da başbakanlıkta görüşmüştü.

ERDOĞAN VE PUTİN'DEN ATEŞKES ÇAĞRISI

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin bugün Libya'daki taraflara ateşkes çağrısında bulunmuştu.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Rus mevkidaşı Sergey Lavrov ile düzenlediği basın toplantısında, konuya ilişkin şunları söylemişti: 

"Bugün Cumhurbaşkanımız Erdoğan ve Rusya Devlet Başkanı Putin, 12 Ocak gece yarısı 00.00'da Libya'da ateşkesin sağlanması için bir çağrıda bulunuyorlar ve ateşkesin sağlanması, kalıcı bir barışın Libya'da tesis edilmesi konusunda hem ortağımız Rusya ile hem de Libya'daki tüm taraflarla çalışmalarımızı sürdüreceğiz." 

YORUMLAR 1
  • Celal 4 yıl önce Şikayet Et
    Sarraç Türkiyenin desteği ile Tüm libyayı alabilirdi batı yine oyun peşinde hafter baktıki post pahallı ayak oyunlarına başladı yoksa 100 mehmetçik mısırada,yunanada israilliyede yeterdi artardı bile hayırlısı diyelim
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Bir ülkeden daha Filistin kararı! Resmen harekete geçildi
Merak edilen 3 ilin daha anket sonuçları paylaşıldı! Rüzgar tersine döndü