İran'ın saldırı esnasında kullandığı füzelerin detayları ortaya çıktı

İran'ın yarı resmi haber ajansı Tasnim, İran'ın Irak'taki ABD üslerine saldırmak için kullandığı füzeleri paylaştı. İran'ın ilk kez bu kadar gelişmiş silahlar kullandığı ifade edilirken, ABD hava savunma sistemlerinin füzeleri saptamakta başarısız olduğu kaydedildi.

GİRİŞ 09.01.2020 14:31 GÜNCELLEME 09.01.2020 15:38
Bu Habere 71 Yorum Yapılmış

İran Devrim Muhafızları Ordusu Kudüs Gücü Komutanı Kasım Süleymani'nin öldürülmesinin ardından İran intikam yemini etmiş ve Çarşamba günü Irak'taki ABD üslerini vurmuştu.

 

 

İran devlet televizyonları 80 ABD askerinin öldüğünü öne sürerken ABD hiçbir askerinin zarar görmediğini açıklamıştı.

Tasnim haber ajansı, Çarşamba günkü saldırıda ABD askeri üslerindeki savunma sistemlerinin İran'ın fırlattığı füzeleri önceden saptayamadığını öne sürdü ve fırlatılan füzelerin detaylarını paylaştı. Ajansın haberinde, İran'ın askeri operasyonda ilk kez böyle sofistike füzeler kullandığı ifade edildi.

 

 

Image result for fetah-313 missile

Tasnim'in haberine göre, Fetih-313 füzesi çok süratlı olduğu için ABD hava savunma sistemlerini tarafından önceden saptanamadı.

Image result for qiam missile

Fırlatılan bir diğer füze Kıyam ise "radar boğma özelliği" ve "parça tesirli savaş başlığına" sahip.

Haberde İran Devrim Muhafızları Ordusu'nun Haziran 2017'de DEAŞ hedeflerini Kıyam füzeleri ile vururken hedef alınan alan küçük olduğu için Kıyam füzelerinde parça tesirli savaş başlığı yerine sıradan savaş başlıkları tercih edildiğini hatırlatıldı.

Ajans Çarşamba günkü saldırıda İran'ın sadece Ayn el-Esed üssünü vurduğunu iddia eti. Verilen bilgilere göre, İran saldırı sonrası ABD'ye cevap vermesi halinde Tahran'dan çok sert yanıt geleceğini bildirdi.

KAYNAK: HABER7
YORUMLAR 71
  • tunctunc 4 yıl önce Şikayet Et
    iran "SUS" VE GECENIN SESIZLIGINI DiNLE YILDIZLARI SEYRET..
    Cevapla
  • 4343 4 yıl önce Şikayet Et
    80 abd li ölseydi Amerika İranı alt üst ederdi.
    Cevapla
  • E.A 4 yıl önce Şikayet Et
    İran'ın, Amerika'ya saldırması Amerika sevenlerin hoşuna gitmedi. Saldırıdan bir gün önce Trump "İran bizim üslere saldırmaya kalkışırsa zayiat durumuna bakılmadan İran'a yeni silahlarımızla saldıracağız onları en ağır şekilde cezalandıracağız" demişti. İran Çarşamba günü saldırdı. Aynı günün gecesi Amerika'nın İran'ı dümdüz etmesini bekleyenler çok büyük bir hayal kırıklığına uğradılar. Çünkü bırakın İran'ı dümdüz etmeyi adamın biri (Trump) Birleşmiş Milletlere mektup göndererek koşulsuz olarak İran ile nükleer müzekkerelere hazır olduğunu söylüyordu.
    Cevapla
  • dede korkut 4 yıl önce Şikayet Et
    hala mı üfürüyorlar
    Cevapla
  • Samsun Özel. 4 yıl önce Şikayet Et
    Iran.bu saatten sonra yapacagin en hayırlı iş Konuyu kapatmak olur.konustukca batmayın.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Haliç'te Türklere karşı Bizans zinciri: Efsaneler ve gerçekler
Almanya Cumhurbaşkanı, soykırımcı İsrail'e desteği nedeniyle İstanbul'da protesto edildi