Trump'tan ilginç tweet! Başkanı hafakanlar bastı

ABD Başkanı Donald Trump bugün sosyal medya hesabından azil süreciyle ilgili açıklamalarda bulundu. Trump'ın 2 kelimelik paylaştığı son mesaj dakikalar içinde gündeme oturdu ve binlerce etkileşim aldı.

Trump'tan ilginç tweet! Başkanı hafakanlar bastı
Trump'tan ilginç tweet! Başkanı hafakanlar bastı
GİRİŞ 09.01.2020 16:07 GÜNCELLEME 09.01.2020 16:12
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

ABD Başkanı Donald Trump sosyal medya hesabından paylaştığı mesajla gündem oldu. "Presidential Harassment!" yazdığı tweetinde, Başkan Trump'ın azil süreci ile ilgili üstüne gelindiğini ima ettiği yorumu yapıldı. 

 

 

Dakikalar içinde binlerce etkileşimin geldiği tweetin altında iç ve dış politika ile ilgili onlarca tartışma yaşandı. Trump destekçileri ABD Başkanı'na sevgilerini ifade eden mesajlar paylaştı. Twitter kullanıcıları, Trump'ın oldukça bunaldığı yorumunda bulundu. 

Donald Trump Temsilciler Meclisi'nin Demokrat sözcüsü Nancy Pelosi ve diğer senatörler hakkında çok sert açıklamalarda bulundu. Azil belgelerinin yozlaşmış siyasetçiler tarafından hazırlandığını öne süren Trump, süreç kapsamında yapılan soruşturmaların hiçbir suça işaret etmediğini belirtti. Trump, azil sürecini başlatan senatörleri şaka gibi ve düzenbaz olarak niteledi.

TRUMP'A YÖNELİK AZİL SORUŞTURMASI

ABD Başkanı Trump'ın, Ukrayna lideri Vladimir Zelenskiy'e, temmuzda yaptığı telefon görüşmesinde, rakibi Joe Biden ve ailesini soruşturması durumunda ABD'nin ülkesine yardım edeceğini söylediği iddia edilmiş, ABD Kongresi'ndeki Demokratlar da bu iddia üzerine  azil soruşturması başlatmıştı.

Trump ise Zelenskiy ile görüşmesinin tamamen usullere uygun olduğunu savunmuş ancak Trump'ın telefon görüşmesinden önce Ukrayna'ya 400 milyon dolarlık askeri ve mali yardımın askıya alındığını açıklaması dikkati çekmişti.

Beyaz Saray, görüşmenin dökümünü yayımlamış ve yardımlarla görüşme arasında ilişki olmadığını savunmuştu.

 

KAYNAK: HABER7
YORUMLAR 2
  • Hıdır BUDUR 4 yıl önce Şikayet Et
    Irak mı? Zavallı Irak!.. Saddam döneminin bitirilmesi aşamalarında iki savaş hali yaşadı. Petrol denizinde yüzen bir ülke olan Irak halen kendini toparlayamadı. Belirsizlik sürüyor. Dün Parlamento karar aldı, özellikle ABD askerleri kastedilerek yabancı askerler çıkarılsın diye hükümete yetki verildi. Uygulaması zor bir karar. Trump, “Çok masraf yaptım, Irak halkını korumak için üs inşa ettim, çıkmak öyle kolay değil,” benzeri bir açıklama yaptı. Son intikallerle beraber Irak’taki ABD asker sayısı 5 bini geçti. ABD Irak’ı asla boşaltmaz, bu da ayrı bir konudur.
    Cevapla
  • mekanik 4 yıl önce Şikayet Et
    ne demek yani
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Emekli maaşlarına düzenleme geliyor! Zam oranı için ilk tahmin geldi
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan 85 milyon vatandaşa çağrı: Hepimizin namusuna emanettir!