ABD'den 12 adet F-35B savaş uçağı satışına onay

ABD Dışişleri Bakanlığı, Singapur'a 2 milyar 750 milyon dolar değerinde 12 kısa mesafeli kalkış ve dikey iniş yapabilen F-35B tipi beşinci nesil savaş uçağı satışına onay verdi. Uçakların değerinin 2 milyar 750 milyon dolar olduğu bildirildi.

ABD'den 12 adet F-35B savaş uçağı satışına onay
ABD'den 12 adet F-35B savaş uçağı satışına onay
GİRİŞ 10.01.2020 01:32 GÜNCELLEME 10.01.2020 01:36
Bu Habere 19 Yorum Yapılmış

ABD Dışişleri Bakanlığı, Singapur'a 2 milyar 750 milyon dolar değerinde 12 kısa mesafeli kalkış ve dikey iniş yapabilen F-35B tipi beşinci nesil savaş uçağı satışına onay verdi.

 

 

ABD Savunma, Güvenlik İşbirliği Ajansından yapılan açıklamada, "Dışişleri Bakanlığı, Singapur'a Dış Askeri Satış kapsamında 2 milyar 750 milyon dolar değerinde 12 F-35B (STOVL) tipi savaş uçağı ve ilgili ekipmanlarının satışına onay verilmesini kararlaştırdı." ifadesi kullanıldı.

Satış ile ilgili Kongreye tebligat gönderildiği belirtilen açıklamada, uçakların yanı sıra 1 yedek F-35 motoru, uçağın elektronik harp sistemleri, komuta-kontrol bilgisayarları gibi bir çok ekipmanın da satış paketine dahil olduğuna işaret edildi.

 

 

Satış sürecinin başlaması için Kongre'nin 30 gün içinde söz konusu karara itiraz etmemesi gerekiyor. 

ABD, 8 ortak ülke ile F-35 uçaklarını üç varyant olarak üretiyor. F-35A uçakları normal pistlere uygun konvansiyonel iniş kalkış yapabilirken, F-35B uçakları ise kısa pistlerden kalkış yapabiliyor ve dikey iniş gerçekleştirebiliyor. 

F-35C tipi uçaklar ise donanma için üretilip uçak gemilerine iniş kalkış yapabilecek şekilde tasarlanıyor. 

YORUMLAR 19
  • Yıldıray 4 yıl önce Şikayet Et
    Turkıyedekı bankalarına yada tıcarı gemı vs ne varsa el koyalım .
    Cevapla
  • Cesars 4 yıl önce Şikayet Et
    Adam 12 uçak satıyor 3 milyar doları cebe indiriyor arkadaş bu ülkeyle nasıl mücadele edicek diğer ülkeler
    Cevapla
  • Misafir2020 4 yıl önce Şikayet Et
    Aynen ya bu durum benimde canımı sıkıyor, hayırlısı olsun herşeyin, bi çaresi vardır mutlaka
    Cevapla
  • zafer42 4 yıl önce Şikayet Et
    vay anasina parayi verdik ucagi alamadik hala, derhal ya kendi Milli ucagimizi yapacagiz, yada Rusyadan cinden ucak alacagiz, baska caresi yok, bizde ABD yi incirliklen Tehdit etmemiz gerek
    Cevapla
  • Muttaki 4 yıl önce Şikayet Et
    İsrail'e hatta Singapur'a bile satıyorlar, uçağın üreticisi ülkelerden olan Türkiye'ye satmayız diyorlar, sonra da şöyle iyi müttefikiz böyle iyi ortağız vs diye konuşuyorlar. Ne güzel dünya. Bunun mutlaka bir karşılığı olmalı. Ödediklerimizi faiziyle bunlardan geri almalı üzerine de tazminat davası açmalıyız uluslararası mahkemelerde. Bir yanda da artık Euro Fighter mı olur, Saab Gripen Jas 39 mu olur, Su-35 mi olur ne olur bilemiyorum ama önümüzdeki 10 yıllık ihtiyacı görecek bir çözüme yönelmeliyiz. 10 yıl sonra zaten kısmetse TF-X gelecek dertler bitecek.
    Cevapla
  • vatandaş 4 yıl önce Şikayet Et
    tfx gelecek derken. ben adım gibi eminim ki tfx gelmeyecek. sebebi mi. kiminle üretiyorsun ingiltere ile tam uçağı teslim edecek ken ingiltere de bir bahane ile vermeyecek. bence biran önce tfx ten vazgeçip çin yada rusya ile anlaşıp onlarla üretmek lazım .. ingiltere sadece vakit kaybettiriyor..
    Cevapla
  • ali 4 yıl önce Şikayet Et
    biz ucakları aldıktan sonra s400leri alsaydık
    Cevapla
  • yigido 4 yıl önce Şikayet Et
    dogu akdeniz icin acil alınmasi gerekiyordu.insallah kendi ucagimizi yapariz
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
YRP Genel Başkan Danışmanı Mollaismailoğlu'ndan Cumhur İttifakı çağrısı!
Uluslararası Adalet Divanı'ından kritik Gazze kararı!