Trump'tan bomba Kasım Süleymani iddiası! Gizli kaynak da doğruladı

ABD Başkanı Donald Trump, 3 Ocak'ta Irak'ta silahlı insansız hava aracı (SİHA) saldırısıyla öldürülen İran Devrim Muhafızları Komutanı Kasım Süleymani (62) ile ilgili bir iddia ortaya attı. Trump, Süleymani'nin ABD Büyükelçiliği'ni havaya uçurmayı planladığını öne sürdü. Reuters'a son dakika konuşan bir Pentagon yetkilisi de Trump'ın iddiasını teyit etti.

GİRİŞ 10.01.2020 08:48 GÜNCELLEME 11.01.2020 05:59
Bu Habere 45 Yorum Yapılmış

Beyaz Saray'da gazetecilere konuşan ABD Başkanı Donald Trump, "Tam bir canavar yakaladık ve onu öldürdük. Bu çok önce olmalıydı. Büyükelçiliğimizi havaya uçurmayı planladıkları için bunu yaptık" dedi.

 

ELÇİLİĞİ İŞGAL GİRİŞİMİ

Trump, Aralık ayı sonunda Irak'taki askeri üsse yönelik bir sivil ABD’linin öldüğü İran saldırısı nedeniyle de saldırı gerçekleştirdiklerini söyledi. ABD'nin o saldırısının ardından İran destekli Şii milisler, ABD’nin Bağdat Büyükelçiliği'ni basmış ve ABD-İran gerilimi tırmanmıştı.

 

TRUMP: KİMİN ORGANİZE ETTİĞİNİ BİLİYORSUNUZ

Donald Trump, Süleymani'nin Bağdat Büyükelçiliği önündeki gösterilerin daha şiddetli olmasını istediğini savunarak, "Bu tamamen organize bir komploydu. Kimin düzenlediğini biliyorsunuz. O adam artık ortalıkta yok. Tamam? Aklında o büyükelçilikten daha fazlası vardı" dedi.

REUTERS: PENTAGON DOĞRULADI

Üst düzey bir ABD Savunma Bakanlığı (Pentagon) yetkilisi da, Başkan Trump'ın Bağdat Büyükelçiliği’ne yönelik yorumlarına ilişkin önemli bir bilgi verdi.

Reuters'a gizlilik kaydıyla konuşan yetkili, Bağdat Büyükelçiliği'ndeki protestoyu Süleymani'nin düzenlediğini söyledi ve büyükelçiliği patlatmak gibi bir komplonun bulunduğunu kabul etti.

Pentagon yetkilisi, ABD'nin aldığı istihbarata ilişkin ayrıntı vermekten kaçındı.

YORUMLAR 45
  • İdris 4 yıl önce Şikayet Et
    Bir gün sizde havaya gerçekten uçacaksınız şimdilik kendiniz yazıp kendiniz oynayın bakalım
    Cevapla
  • bulent 4 yıl önce Şikayet Et
    abd şia fitnesinin yayılmasına katkılari oldu arastırın saddamda önce ve sonrasını
    Cevapla
  • E.A 4 yıl önce Şikayet Et
    Amerikalılar ve Avrupalılar her konuşmalarında insan hakları ve hukuktan bahsederler. Ondan sonra giderler hukuksuz bir şekilde birilerini infaz ederler. Niçin vurduklarını bilmedikleri için de bu seferde oturup kılıf ararlar. Hani bir tabir vardır. Dinime küfür Müslüman olsa bari, bir teröristi öldürdük diyen kendisi terörist olmasa bari gam yemezdik.
    Cevapla
  • vatandas 4 yıl önce Şikayet Et
    Doğru ancak bütün bunlar İran'ın düştüğü durumu izah edemiyor, kendi uçağını düşürün ülke (vide kaydı var, muhtemelen radar vs de var, karakutu da bekliyor..)
    Cevapla
  • cank 4 yıl önce Şikayet Et
    danışıklı dövüş anlaşılan iran boş arazileri iki tane füze sallayıp halkın gazını aldı olay bitti bu kadar
    Cevapla
  • ferhat bakara 4 yıl önce Şikayet Et
    kaasım süleymaniyi idlibde görmüşler. adam ölme numarası yapmış.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Yeniden Refah Partisi’nin arkasındaki güç kim! İstanbul’da oyun oynuyorlar…
Mansur Yavaş'ın seçim şarkısı ile PKK marşı arasında şoke eden benzerlik!