Bomba iddia! İsrail, İran destekli milisleri vurdu

İsrail İnsansız Hava Araçları (İHA) Irak-Suriye sınırındaki bazı hedeflere saldırı düzenlediği iddia edildi.

Bomba iddia! İsrail, İran destekli milisleri vurdu
Bomba iddia! İsrail, İran destekli milisleri vurdu
GİRİŞ 10.01.2020 09:57 GÜNCELLEME 10.01.2020 09:57
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Irak'ın El-Kaim kasabası yakınlarında Irak-Suriye sınırında bulunan Ebu Kemal'de patlamalar duyuldu. Gelen bilgilere göre, bölgedeki bir silah kamyonu hedef alındı.

 

 

Saldırıyı doğrulayan Suriye İnsan Hakları Gözlemevi, İran destekli milislerin hedef aldığını açıklayarak saldırıyı doğruladı. Açıklamada saldırıyı İsrail'in yapıp yapmadığı belirtilmezken bölgedeki Şii milislere ait silah depo ve kamyonlarının hedef alındığı belirtildi.

Lübnan merkezli haber kanalı El Mayadeen kanalı, İsrail'e ait İHA'ların Suriye-Irak sınırında bazı hedefleri vurduğunu duyurdu.

 

 

İsrail'in Haaretz gazetesi, son zamanlarda Irak'ta bir dizi saldırının İsrail'e atfedildiğini, bunların bazılarınin Suriye-Irak sınırına ve Ebu Kemal-Katar geçişine yakın noktalarda olduğunu hatırlattı.

Haretz'e göre saldırılar İran destekli Şii milisleri ve silah taşıyan konvoylarını hedef alıyor. Söz konusu saldırılara ABD'li yetkililer tarafından da doğrulandı.

İSRAİL ABD'NİN YANINDA VE İRAN'I BÖLGEDE İSTEMİYOR

İsrail Başbakanı Netenyahu, Kasım Süleymani'nin öldürülmesine ilişkin ilk açıklamasında ABD Başkanı Donald Trump'a destek mesajı verdi.

Netenyahu, 'Başkan Trump, hızlı, güçlü ve kararlı bir şekilde hareket ettiği için tüm saygıyı hak ediyor. İsrail, barış, güvenlik ve savunma için verdiği mücadelede ABD'nin yanındadır.' dedi.

İsrail'in Suriye ve Irak'ta İran destekli örgütlere ait hedefleri sık sık vurması, İran'ın tepkisine neden oluyordu. Ancak hükümet ve IDF'den yapılan açıklamalarda, 'İran'ın komşu topraklarda kalıcı olmasına kesinlikle izin vermeyeceğiz' vurgusu yapıldı.

KAYNAK: STAR
YORUMLAR 2
  • osman bey 4 yıl önce Şikayet Et
    tiyatro:))
    Cevapla
  • adalet 4 yıl önce Şikayet Et
    rusya amarika israil iran orta doguda birbirinin kankisi
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Emekli maaşlarına düzenleme geliyor! Zam oranı için ilk tahmin geldi
Akşener’in çıldırmasının arkasındaki 'zorbalık'