İran'dan düşen uçakla ilgili kritik açıklama!

İran Sivil Havacılık Dairesi, Tahran'da düşen Ukrayna'ya ait uçak ile ilgili yeni bir açıklamada bulundu.

İran'dan düşen uçakla ilgili kritik açıklama!
İran'dan düşen uçakla ilgili kritik açıklama!
GİRİŞ 10.01.2020 11:45 GÜNCELLEME 10.01.2020 13:05
Bu Habere 7 Yorum Yapılmış

İran Sivil Havacılık Kurumu Başkanı Ali Abidzade Ukrayna'ya ait yolcu uçağının Tahran'da düşmesi ile ilgili açıklamalarda bulundu.

 

 

Abidzade uçağın kara kutusunun bulunduğunu söyledi ve "Düşen uçağın kara kutusunun incelenmesi aylarca sürebilir. Bu olay çok büyük bir soruşturma 1-2 yıl sürebilir" ifadelerine yer verildi.

 

 

KANADA VE İSVEÇ'TEN YARDIM İSTEDİK

Abidzade açıklamasında, "Kanada ve İsveç’ten destek istedik olayın çözülmesi için. Ve özellikle bu konularda araştırmalara katılmalarını istedik. Bu olayın tamamen ortaya çıkması için samimi olduğumuzu görüyorsunuz" dedi.

ABD'NİN İDDİALARI ASILSIZ

İran Hükümet Sözcüsü Ali Rabiey ise "ABD ve müttefiklerinin asılsız iddiaları, olayda hayatını kaybeden 176 kişinin ailelerinin ve yakınlarının yaralarına tuz basıyor" dedi.

İran tarafından uçağın kara kutusu bulunduktan sonra yapılan açıklamada kara kutunun Boeing şirketine teslim edilmeyeceği açıklanmıştı. 

İRAN VURMUŞ OLABİLİR

Kanada Başbakanı Justin Trudeau da Kanada istihbaratının elinde Ukrayna uçağının İran'a ait füze ile kazara vurulduğuna dair kanıtlar olduğunu açıklamıştı.

KAYNAK: HABER7 / DIŞ HABERLER SERVİSİ
YORUMLAR 7
  • VATANDAŞ 4 yıl önce Şikayet Et
    Uçağı İran’ın düşürmesi mantıksız. Rusya, 31 Ekim 2015'de Mısır'ın Sina Yarımadası'nda bir Rus yolcu uçağının düşürülmesinin, 'terör eylemi' olduğunu açıkladı. (FSB) Başkanı Aleksandr Bortnikov, bunun bir terör eylemi olduğunu ve uçağa bomba konduğunu tespit ettiklerini söyledi. Uçak rötar yapmayıp Mısır’dan zamanında kalkış yapsaydı, zaman ayarlı bomba Türkiye'nin üzerinden geçerken patlayacak ve uçağı Türkiye’nin düşürdüğü iddia edilecekti. O dönem, Türkiye ve Rusya'nın arasını açmak isteyen terör kaynağı bir ülkenin bu işi organize ettiği düşünülmüştü. Şimdi de ABD ile İran’ın savaşın eşiğine geldiği bir anda bu ülkeleri birbirine düşürmek isteyenler Ukrayna uçağını düşürmüş olabilir.
    Cevapla
  • admin 4 yıl önce Şikayet Et
    uzaya mi cikiyorsunuz ya ne 1 2 senesi 1 max 2 ayda cozulur karakutu bunu iran mi soyluyor daha abd nin insansiz hava ucagini havadayken hacleyen iran yapmayin sallamayin o kadar
    Cevapla
  • Fransada Bir TÜRK 4 yıl önce Şikayet Et
    Kesin iran düşürdü
    Cevapla
  • avşar 4 yıl önce Şikayet Et
    bu işi unutun demenin irancası
    Cevapla
  • gurbetci Hasan 4 yıl önce Şikayet Et
    o kamerayi cekeni konusturmak karakutudan daha etkili bence o saate bir ucagin vurulacagi icinemi dogmus kamerayida tam,da o noktaya zoooommmm etmis ...
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Mansur Yavaş'ın seçim şarkısı ile PKK marşı arasında şoke eden benzerlik!
Ajandan, Komedyene... İşte Dünya liderlerinin siyasetten önceki meslekleri!