Türkiye'yi çok yakından ilgilendiriyor! Rusya resmen ilan etti

Rusya Genelkurmay Başkanlığı, İdlib'de sivillerin tahliyesi için 3 yeni kontrol noktası kurulduğunu açıkladı. Erdoğan ile Putin 8 Ocak'taki görüşmesi sonrası İdlib'de ateşkes kararı alınmış, 12 Ocak saat 00.01'den itibaren ise yürürlüğe girmişti.

Türkiye'yi çok yakından ilgilendiriyor! Rusya resmen ilan etti
Türkiye'yi çok yakından ilgilendiriyor! Rusya resmen ilan etti
GİRİŞ 13.01.2020 13:16 GÜNCELLEME 13.01.2020 16:37
Bu Habere 49 Yorum Yapılmış

Rusya Genelkurmay Başkanlığı'ndan yapılan açıklamada, Suriye'nin İdlib kentinden sivillerin tahliye edilmesi için 3 yeni gözlem (kontrol) noktası açıldığı duyuruldu.

 

Rusya Savunma Bakanlığı ve Milli Savunma Bakanlığı yaptıkları açıklamada İdlib'de ateşkes ilan edildiğini açıklamıştı. MSB, İdlib Gerginliği Azaltma Bölgesi'ndeki ateşkes uygulamasının, 12 Ocak saat 00.01'den itibaren yürürlüğe gireceğini duyurmuştu.

Hem Libya hem de İdlib'deki ateşkes kararları, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in 8 Ocak tarihinde Türkiye'de yapılan görüşmeden sonra alınmıştı.

 
KAYNAK: HABER7
YORUMLAR 49
  • Misafir 4 yıl önce Şikayet Et
    Zaten her zaman sivillerin tahliyesi için yollar açılıyor ama tahliye edilemiyor, siviller kalkan yapılıyor!
    Cevapla
  • Hacı 4 yıl önce Şikayet Et
    Abd veya rusya farketmez... Hepsi de israilin arzı mevud planı için... Bu toprakların boşaltılması lazım ki kansız siyonist yahudiler hemen işgale başlasın... Boşaltılmasın, halka kritik silahlar verilsin. Ne tank ne uçak giremesin buralara...
    Cevapla
  • FARKINDA MISINIZ? 4 yıl önce Şikayet Et
    'Suriye'nin İdlib kentinden sivillerin tahliye edilmesi için...' Bu ne demek? Dostumuz Rusya Türkiye'nin sorumluluğundaki 'İdlib'i boşaltın, yoksa bombalayarak hepsini öldürürüm' diyor ve bunun için geçici bir süre ateşkes başlatıyor. Bu cesareti nereden alıyor? Önce İdlib'in Güneyinden ufak ufak saldırdılar ses çıkarmadık, sonra top atışlarıyla saldırdılar yine ses çıkarmadık, sonra uçaklarla bombalamaya başladılar yine ses çıkarmayınca 'İdlib'i tamamen boşaltın gidin' dediler. Buna da ses çıkarmayınca yarın 'Afrin'i ve diğer yerleri de boşaltın' diyecekler ve sonra 'Hatay'ı da boşaltın orası da Suriye'ye ait' diyecekler. Bundan adım gibi eminim.
    Cevapla
  • Mehmet Kürklü 4 yıl önce Şikayet Et
    Aynen katılıyorum bu yoruma
    Cevapla
  • Verildi 4 yıl önce Şikayet Et
    Türkiye ile anlasilimis ise Idlib'in bosaltilmasi karari alinmistir demekki.Burdan bu cikar.Zamanla görürüz ne oldugunu.
    Cevapla
  • dursun.s. 4 yıl önce Şikayet Et
    ne tahliyesi kardeşim. kimi nereye tahliye ediyorsun. eger bir tahliye olacaksa da guneye tahliye olsunlar.
    Cevapla
  • Ahmet 4 yıl önce Şikayet Et
    Doğu Türkistan'da Türklere zulüm, Filistin'de, Suriye'de, Irak'ta müslümanlara zulüm, Hindistan'da yine müslümanlara zulüm, Arakan'da yine müslümanlara zulüm, Afrika yine aynı şekilde yapanlarda belli Batıda ABD ve Avrupa Doğuda Çin, Rusya ve Hindistan güneyimizede kurdular İsrail'i dört koldan üzerimize geliyorlar. Bu insanlar İdlib'den nereye tahliye edilecek şimdi ? Dünyanın dört bir yanında sadece müslümanlar yurtlarından ediliyor sadece müslümanlar zulme maruz kalıyor. Bizlere bunları yapanlarda yüzümüze gülüp arkamızdan nasıl daha fazla altlarını oyarız diye planlar yapıyorlar, bizden çaldıkları petrol ve doğalgazla kendi insanlarını huzur içinde yaşatıyorlar
    Cevapla
  • Mehmet Kürklü 4 yıl önce Şikayet Et
    Güçlü olmak bu işte güçlüler ancak ayakta kalır uyutulan islam alemi hala uyumakta
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Erdoğan sinyali vermişti! Cezası 10 katına çıkıyor
İBB'nin metro beceriksizliğinde yeni adres: Tam 5 gündür kapalı!