Suikastın her detayını kameraya almışlar! Görüntüleri sızdırdılar

Öldürülmeden önce Kasım Süleymani’nin konvoyunun ABD özel kuvvetlerince 1 km’den kısa bir mesafeden izlendiği ortaya çıktı. Suikasttan hemen sonra çekilen görüntüler Amerikan Fox News’e sızdırıldı. Askerlerin, saldırıdan 1-2 dakika sonra olay yerine intikal edip Süleymani’nin cesedini teşhis ettiği ve fotoğrafladığı belirlendi.

GİRİŞ 14.01.2020 06:24 GÜNCELLEME 14.01.2020 08:53
Bu Habere 21 Yorum Yapılmış

ABD özel kuvvetlerine mensup askerlerin, Süleymani’nin bir SİHA saldırısı ile öldürülmesi sırasında bölgede olduğu ortaya çıktı.

ABD askerlerinin saldırının hemen ardından bölgeye intikal ettiği, Süleymani’nin cesedini teşhis ettiği ve fotoğrafladığı belirlendi. ABD’nin, 3 Ocak günü İran Devrim Muhafızları Kudüs Gücü Komutanı Kasım Süleymani’ye Irak’ın başkenti Bağdat’ta düzenlediği suikastın hemen ardından çekilen görüntüler Amerikan Fox News kanalına sızdırıldı.

Görüntülerin, Süleymani’nin Bağdat Havalimanı’ndan ayrıldıktan kısa süre sonra insansız hava aracından atılan füzeyle öldürülmesinden 1-2 dakika sonra, konvoyu bir kilometreden az mesafede takip eden Amerikan özel timi tarafından çekildiği belirtildi.

 

 

HER DETAYI KAMERAYA ALDILAR

Bombanın verdiği hasarı değerlendirmekle görevli tim, yanmakta olan aracı ve içindekilerin cansız bedenlerini görüntüleyip saldırının sonuçlarını teyit etti. Çekilen görüntüler önceki gün Fox News’a sızdırıldı. Fox News, sızdırılan görseller arasında Süleymani’nin aracın hemen dışında yanmakta olan bedeninin de görüldüğünü, bedenin bazı uzuvlarının kopmuş halde olması nedeniyle bu görüntüyü yayınlamadığını duyurdu. Süleymani’nin suikasttan sonra üzerinde bulunduğu iddia edilen cüzdan, tabanca, tüfek ve şiir kitaplarının da fotoğrafları yayınlandı. ABD özel kuvvetlerine mensup askerlerin Süleymani’nin telefonu ve diğer elektronik cihazları alma girişiminde bulunduğunu ancak araçlardaki yangının buna müsaade etmediği belirtildi.

 

 

Fox News'in paylaştığı görüntü
Kasım Süleymani

KAYNAK: YENİ ŞAFAK
YORUMLAR 21
  • serdar 4 yıl önce Şikayet Et
    yalancılar holwood bunların ya !!hertürlü filmi çevirirler ben inanmıyorum kasımi öldüğüne bile
    Cevapla
  • Engin yurt 4 yıl önce Şikayet Et
    Bu utanç İran'a yeter.
    Cevapla
  • Nevim 4 yıl önce Şikayet Et
    Elbette bir gun Musluman- Hristiyan Savasi kurulacak. Nasil olsa Hristiyanlsr Muttefik olduklari Ulkelere enin de sonunda saldiracak. Eninde sonunda Munafiklar Muslumanlarin eline dusecek. Er ya da gec
    Cevapla
  • ayhan üstün 4 yıl önce Şikayet Et
    iran aynı şekilde 35 füzeyle 2 üssünüzde yanan ve yaralanan abd askerlerini telaviv ve ürdüne taşıdılar .
    Cevapla
  • Alize 4 yıl önce Şikayet Et
    İran'ın kendi bile bu iddiasından vazgeçerken bu neyin kafası? İrancı kafası... Yav he he...
    Cevapla
  • yhh 4 yıl önce Şikayet Et
    yaw he he
    Cevapla
  • Alkanat 4 yıl önce Şikayet Et
    Öldürüleceğini çok iyi biliyordu yada öldü denileceğini. Bu da başka bir tiyatro senaryosu.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Dünyada en beğenilen havalimanları! İstanbul Havalimanı da listede yerini aldı...
Son dakika: Kritik MKYK'nın perde arkası! Erdoğan 'Bu yapılacak' deyip net konuştu...