Son dakika: BAE tankları ulaştı, gerilim tırmanıyor! Rusya'dan yeni açıklama

Son dakika: Libya Ulusal Mutabakat Hükümeti'ne bağlı kaynakların yaptığı açıklamaya göre, Hafter milisleri saldırılarına devam etmek için Trablus'un güneyinde toplanıyor. Askeri kaynaklar, BAE'ye ait zırhlı araç ve topların Hafter milislerinin ana karargahı olan Terhune'ye ulaştığını açıkladı. Sabah Hafter'in ülkeden ayrıldığını duyuran Rusya'dan yeni bir açıklama geldi.

Son dakika: BAE tankları ulaştı, gerilim tırmanıyor! Rusya'dan yeni açıklama
Son dakika: BAE tankları ulaştı, gerilim tırmanıyor! Rusya'dan yeni açıklama
GİRİŞ 14.01.2020 14:55 GÜNCELLEME 14.01.2020 16:00
Bu Habere 137 Yorum Yapılmış

Son dakika haberi: Libya Ulusal Mutabakat Hükümeti'ne bağlı kaynakların yaptığı son dakika açıklamasına göre, Hafter milisleri saldırılarına devam etmek için Trablus'un güneyinde toplanıyor.

Askeri kaynaklar, BAE'ye ait zırhlı araç ve topların Hafter milislerinin ana karargahı olan Terhune'ye ulaştığını açıkladı.

RUSYA'DAN İKİNCİ AÇIKLAMA

Moskova'da, Türkiye ve Rusya'nın ara buluculuğunda ateşkes ile ilgili çok sayıda görüşme gerçekleştirilmiş ve taslak bir metin hazırlanmıştı. Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov ve Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Ulusal Mutabakat Hükümeti Başbakanı (UMH) Fayiz es Sarrac'ın metni imzalamıştı. Rusya'dan sabah yapılan ilk açıklamada, darbeci Hafter'in anlaşmayı imzalamayarak Moskova'dan ayrıldığı duyurulmuştu.

Rusya Savunma Bakanlığı yaptığı yeni açıklamada, Hafter'in UMH ile anlaşmaya olumlu baktığı belirtilerek, yerel istişareler için 2 güne ihtiyacı olduğu ifade edildi.

AKAR VE ÇAVUŞOĞLU'DAN ATEŞKES AÇIKLAMASI

Hafter'in ateşkesi imzalamamasına tepki veren Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, "Hafter böyle devam ederse Berlin Süreci'nin anlamı olmaz" dedi.

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar ise, "İdlib'de ve Libya'daki ateşkesin büyük ölçüde uygulandığını görüyoruz alanda. Biz bunu sonuna kadar destekliyoruz. Dileğimiz, bir an önce hem İdlib hem Libya'ya barışın, huzurun gelmesi, akan kanın durmasıdır" ifadelerini kullandı.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'DAN HAFTER'E TEPKİ

Bugün AK Parti grup toplantısında konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Hafter'e çok sert tepki göstererek, "Biz görevimizi yaptık, bundan sonrası sayın Putin ve onun ekibine ait. Önümüzdeki günlerde darbeci Hafter ile meşru yönetim arasındaki tercihleri dikkatle takip edeceğiz. Saldırıların sürmesi halinde darbeci Hafter'e hak ettiği dersi vermekten de asla geri durmayacağız" dedi.

 

BM'DEN İLK AÇIKLAMA GELDİ

Birleşmiş Milletler Libya Destek Misyonu (UNSMIL), Hafter'in ateşkesi imzalamadan Moskova'yı terk etmesi ile ilgili bir açıklamada bulundu. BM, Libya'daki taraflardan ateşkese bağlı kalmalarını ve devam eden diplomatik çabalara destek olmalarını istedi.

KAYNAK: AA, HABER7
YORUMLAR 137
  • Adnan 4 yıl önce Şikayet Et
    Bence Libya'dan önce münafık BAE'yi kaşımamız lazım.
    Cevapla
  • Hakan 4 yıl önce Şikayet Et
    Bu BAE de darbe ile bütün yönetimin yok esilme zamanı coktan geçti mit görevini yap
    Cevapla
  • Hıdır BUDUR 4 yıl önce Şikayet Et
    Geçmişte Türk Hava Kuvvetleri uçakları ve pilotları kullanılarak bi bu BAE'nin pilotlarının Türkiye'de eğitilmesi Üst AKLIN planlaması mıydı acaba??
    Cevapla
  • SORU 4 yıl önce Şikayet Et
    15 Temmuzdan sonra yurt dışına kaçan FETÖcü F-16 pilotlarının nerede ne yaptığını biliyor musunuz?
    Cevapla
  • Hıdır BUDUR 4 yıl önce Şikayet Et
    Amerikan/ İsrail dümen suyuna giden Suudilerin,BAE'nin İran'la dalaştırılması yani emperyalistlerin değirmenine su taşıması üzücüdür.Ortadoğuda emperyalistler nasıl ki geçmişte "iranla Irakı 8 sene savaştırdılarsa", şimdide ortadoğuda "MÜSLÜMANI MÜSLÜMANA KIRDIRMA PROJESİNİ" devreye sokuyorlar ve sıra "SUNNİ-Şİİ" çatışmasında. Böylelikle SUUDİLER, dolaylı yoldan Vatikanın “21nci yüzyıl Ortadoğunun Hristiyanlaştırılması yüzyılı olacak” fikrine ve de “Kürtlerle aynı ırktan geldiğini açıklayan İsrail’in Vadedilmiş topraklara yayılmasına dolaylı yardımcıdır. Bizim HAC HURMA paraları da ABD’ye "silah parası" diye gitti bu arada!!!
    Cevapla
  • Turuncu 4 yıl önce Şikayet Et
    BAE ve SUUD kralları Rusyaya rüşvet bile teklif edeceklerdir
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Harita paylaşıldı! 45 il için peş peşe uyarılar
İsrail'den İran'a saldırı: Açıklamalar peş peşe geliyor